GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 unieke locaties om toe te voegen aan je bucketlist voor de zomer

10 unieke locaties om toe te voegen aan je bucketlist voor de zomer

De zomer staat voor de deur, dus het is tijd om die winterjas in te pakken en plannen te maken voor fantastische zomeravonturen terwijl je reist of studeert in het buitenland!

Ontsnap dit jaar aan de drukte door een aantal verborgen juweeltjes over de hele wereld te verkennen. Van paalwoningen in Miami Beach tot gratis tapas in Madrid, hier zijn 10 unieke plekken om toe te voegen aan je zomerse bucketlist.

1. Sliema, Malta: Il-Merill

Voor een voorproefje van de echte Maltese keuken gaat u naar Il-Merill, een bescheiden, door een familie gerund restaurant in Sliema waar de porties enorm zijn en de prijzen laag. Probeer traditionele Maltese gerechten zoals konijnenstoofpot, lokale geitenkaas en bragoli. De plaats is niet groot, dus reserveer vooruit om een zitplaats te garanderen.

2. Singapore: Pulau Ubin

Hoewel Singapore vaak wordt omschreven als een betonnen jungle, bieden de vele kleine eilandjes voor de kust een kans om weer in contact te komen met de natuur. Pulau Ubin is een rustige plek op slechts 15 minuten van het vasteland met een bumboat (een klein houten schip).

Bij aankomst kun je een fiets huren en je een weg banen over de kronkelende promenades van het eiland. Verken het traditionele kampongdorp, de historische steengroeve, ga vogels kijken, verken wetlands en mangrovebossen of ontspan op de rotsachtige stranden. De reis kost S$3 per enkele reis en vertrekt vanaf Changi Point Ferry Terminal.

3. Miami Beach: Stiltsville

Ga weg van de drukte en de glitter van Miami Beach en verken Stiltsville. Leer meer over de fascinerende geschiedenis van Miami's voormalige paaldorp en verken de zes overgebleven huizen. Ooit een speeltuin voor de rijken, is deze unieke plek alleen per boot bereikbaar. Dus als je geen vriend met een boot kent, doe dan mee aan een officiële Biscayne National Park Institute-tour, die de hele zomer van donderdag tot en met zondag wordt gehouden.

4. Nantes: Puy du Fou

Puy du Fou in het westen van Frankrijk, tweemaal verkozen tot beste themapark ter wereld zonder attracties - en je zult ze niet eens missen. Hoewel het ongeveer een uur rijden is van de stad Nantes, is het de reis zeker waard. De belangrijkste attracties hier zijn de historische extravaganza's - van Vikingen tot de Ridders van de Ronde Tafel, deze live-actieshows zullen je hart en geest naar een andere tijd vervoeren. Vrijdag- en zaterdagavonden worden afgesloten met het ultieme spektakel: La Cinéscénie, een epische show met meer dan 2500 acteurs en 28.000 kostuums.

5. Brighton: Beach Box Spa

Een buitenspa op Brighton Beach klinkt heel ooh la la, maar niet bij de Beach Box Spa. Deze rustieke buitenspa-ervaring heeft tot doel de Scandinavische saunatraditie te herscheppen en nodigt bezoekers uit om op te warmen in de houtgestookte sauna's, voordat ze afkoelen in het koele dompelbad (of de oceaan). Het hele jaar geopend, zodat u in de winter kunt opwarmen en in de zomer kunt verfrissen.

6. Berlijn: Badeschiff

Koel af op deze zwemplek aan de rivier in het hart van Berlijn. Leun achterover op een strandstoel met je tenen in het zand of neem een duik in het kristalheldere water van de drijvende schuit. Met een DJ die housemuziek draait, een goed gevulde bar en een ononderbroken panoramisch uitzicht over de Spree en de skyline van Berlijn, is dit een van de coolste zomerplekken van Berlijn. Zorg ervoor dat je je plek vooraf online reserveert.

7. New York: East River

New York is bloedheet in de zomer, dus gelukkig ben je nooit ver van het water. Elke zomer biedt het Brooklyn Bridge Park Boathouse gratis kajakken langs de East River. Boek online voor de gratis sessies van 20 minuten op woensdag- en donderdagavond en zaterdag de hele dag. Als je het eenmaal onder de knie hebt, wil je je misschien zelfs aanmelden voor kajakpolo!

8. Londen: levensgroot monopolie

Fans van het iconische bordspel zullen blij zijn te horen dat je nu een levensgrote editie kunt spelen in het centrum van Londen. Navigeer over het spelbord van 15 meter met echte tokens (gespeeld door acteurs) terwijl je uitdagingen voltooit, huizen koopt, huur int, uit de gevangenis ontsnapt en stapels Monopoly-geld verdient. Mis de Top Hat-bar niet voor een drankje op weg naar buiten.

9. Seoul: Mr. Toilet House

Als je van toilethumor houdt, zul je dol zijn op het Haewoojae Museum in de buurt van Seoul. Dit museum, ook wel bekend als Mr. Toilet House naar de oprichter, is gewijd aan alles wat met toilet te maken heeft! Het richt zich op toiletcultuur, wetenschap en feiten, en wordt compleet geleverd met wat wordt beschouwd als 's werelds grootste toiletsculptuur. De toegang is gratis, lachen is onbetaalbaar.

10. Madrid: El Tigre

Deze informele tapasbar in de supercoole wijk Chueca in Madrid trekt studenten en het publiek na het werk aan dankzij gratis tapasborden.

22.00 uur is de piektijd, dus kom eerder aan of bereid je voor om je een weg te banen door de drukte naar een tafel. Bij elke drankbestelling krijg je een groot bord traditionele tapas zoals chorizo, croquetas, Spaanse omelet of patatas bravas. El Tigre heeft twee locaties: 23 Infinitas Street en 23 Hortaleza Street.

Verken de wereld met ons. Studeer deze zomer in het buitenland.Leer meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer