GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in Cambridge

10 verborgen pareltjes in Cambridge

Er is veel meer te doen in het elegante en historische Cambridge dan langs de rivier de Cam struinen of een tour maken langs enkele van Engelands meest prestigieuze (en mooie) hogescholen.

Van hippe dakterrassen tot traditionele theesalons en de lokale ambachtsmarkten, dit zijn onze aanbevelingen om het meeste uit een bezoek aan Cambridge te halen.

1. The Orchard Tea Garden

De Engelse thee en de traditionele zoete broodjes bij Fitzbillies zijn wereldberoemd, dus rustig te genieten van jouw ‘cuppa’ in een ga je naar het Grantchester gebied en neem je plaats bij The Orchard Tea Garden. Het beste in combinatie met een groot stuk zelfgebakken taart, natuurlijk!

2. Punting

Hoewel het verre van een verborgen juweeltje is, is punting wel iconisch voor Cambridge. Het is een goede manier om aan de drukte te ontsnappen. Tip: als je in de winter gaat punten dan hoef je niet te wachten tot er een bootje vrij is, zijn de prijzen lager en kun je genieten van prachtige Britse winterse landschappen.

3. The Varsity Hotel Roof Bar

Op zonnige avonden is de bar op het dak van The Varsity Hotel dé hotspot bij uitstek. Het terras kijkt uit op veel van de architectonische schatten van de stad, waaronder een scala aan kerken en veel van de historische schoolgebouwen. In de zomer kun je er het beste vroeg heengaan om je plekje veilig te stellen, daarna kun je een paar uur genieten van een drankje en de skyline van Cambridge bewonderen!

4. All Saints Garden Art en Craft Market

Elke zaterdag wordt in de All Saints Garden in Trinity Street één van de beste ambachtelijke markten van Cambridge gehouden. Hier vind je alles van handgemaakte keramiek en juwelen, tot zelfgebakken producten en unieke kunstwerken en sculpturen. Het is de perfecte plek om een souvenir op te halen en de lokale makers van Cambridge te ondersteunen.

5. Hidden Rooms

We konden Hidden Rooms niet van onze lijst met verborgen juwelen laten! Deze geheimzinnige cocktail lounge ligt verscholen in de kelder van een oud Victoriaans badhuis, verborgen van de straat achter een hele normale, onopvallende zwarte deur. De exclusieve bar biedt ook onderdak aan live muziekavonden, cocktail workshops en is een geweldige plek voor een drankje.

6. Cambridge Food Park

Vergeet je eigen lunchtrommel meenemen of je lunch scoren bij een populaire caféketen, voor de beste lunches in de stad ga je naar de lunchmarkten van het Food Park. Geopend op verschillende locaties op woensdag, donderdag en vrijdag. Je wordt verwend met een aantal van Cambridge’s beste Foodtrucks die van alles serveren: van zacht gestoomde bao en houtgestookte pizza’s, tot Sri Lankaanse keuken en goed gevulde burrito’s.

7. St. Radegund

Pubs zijn onlosmakelijk verbonden met de Engelse cultuur, en Cambridge is een van de meest historische steden van het land! Stap terug in de tijd en geniet van een drankje (of twee) in de kleinste pub van de stad. De St. Radegund is een ouderwetse kroeg met een sijpelend karakter, met muren vol sportmemorabilia van de universiteit en een ‘raincheck’-traditie, waardoor je een drankje kunt kopen voor iemand die het op een later tijdstip komt ophalen.

8. Mathematical Bridge

Iedereen kent de Bridge of Sighs wel. Dus ga in plaats daarvan op zoek naar de Mathematical Bridge. Dit historische houten voetpad verbindt twee delen van Queen’s College, gescheiden door de rivier de Cam, en is met behulp van wiskunde prachtig ontworpen. Terwijl het lijkt alsof de brug gebogen is, is het in werkelijkheid opgebouwd uit recht hout.

9. Corpus Clock & Chronophage

Nu we het toch over ongelofelijke techniek hebben, de Corpus Clock & Chronophage is een geestverruimende mechanische klok die in het Corpus Christi College is ondergebracht. Het heeft geen nummers, dus blauwe LED-lampjes die door bewegende concentrische metalen cirkels schijnen, worden gebruikt om het verstrijken van de tijd aan te tonen. De klok staat bekend om zijn onregelmatigheid – hij is slechts eens in de vijf minuten volledig nauwkeurig – maar de maker zegt dat dit de onregelmatigheid van het leven zelf weerspiegelt. Je vindt hem buiten de Taylor Bibliotheek op Corpus Christi College.

10. Stem and Glory

De definitie van verrukkelijk: dit restaurant heeft meerdere awards gewonnen voor hun heerlijke Vegan menu met gerechten gemaakt van verse, lokale ingrediënten. Ga voor al je Vegan behoeften naar Stem and Glory of het nu is voor ontbijt, lunch of diner. In de avond hebben ze een selectie aan Vegan cocktails, bier en wijn.

Leer Engels met EF in CambridgeMeer informatie
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer