GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in Parijs

10 verborgen pareltjes in Parijs

Ah Parijs!  Er is niets fijner dan slenteren door oude straten vol met chique boetiekjes en meer luxe kapsalons dan je kunt overzien. Maar wat als je op zoek bent naar een iets chillere ervaring? Iets waardoor je bankrekening niet failliet hoeft te gaan? Ik vroeg een paar studenten in Parijs naar hun favoriete verborgen plekjes en stelde deze exclusieve lijst samen voor jouw lees- en bezoekplezier. Oh, en schiet op! Want deze verborgen pareltjes in Parijs zullen waarschijnlijk niet veel langer verborgen blijven. (Vertel gewoon aan niemand dat ik je het heb verteld!)

1. The Frog & Rosbif

De term ‘Rosbif’ is een verfranste versie van ‘rosbief’, een van de kenmerkende gerechten van het Verenigd Koninkrijk, en een informele term voor mensen uit Engeland. Gecombineerd met Franse internationale bijnaam voor ‘kikkers’ (vermoedelijk vanwege hun liefde voor het eten van kikkerbilletjes), beschrijft de naam van deze ontspannen pub redelijk nauwkeurig de sfeer die je kunt verwachten: vriendelijk, uniek en eigenzinning. Geen wonder dat het een hit is bij studenten uit Frankrijk en het buitenland.

2. Bercy Village

Lang geleden was het Bercy-district een enorme wijnmarkt met historische kenmerken om zelfs de meest prestigieuze arrondissementen jaloers te maken. Tegenwoordig is het een schattig winkelgebied dat een eigen dorpsleven is gaan leiden. Dit is de ideale plek om met vrienden rond te hangen en te genieten van een ijsje in de zon.

3. Bastille

Hoewel Saint-Michel al lang de kroon spant voor authentiek Parijse gezelligheid in de buitenlucht, is de felle rivaal Bastille hard op weg om de kroon te stelen. Hier kun je genieten van een drankje op de kasseien rondom een van de meest iconische rotondes van de stad. Deze rotonde loopt uiteen in straten die vol staan met cafés en restaurants voor alle smaken en budgetten.

4. Parc de la Villette

Ga noordwaarts naar de rand van het 19e arrondissement en je zult het uitgestrekte Parc de la Villette vinden. Dit is de thuisbasis van de Stad van Wetenschap en Industrie, evenals een openluchtbioscoop, restaurants en veel grote open ruimtes om te ontspannen.

5. Buttes Chaumont

Wandel door dit adembenemende park en misschien moet je jezelf eraan herinneren dat je midden in Parijs bent! Het middelpunt van deze prachtige buitenruimte is een heuvel in het midden van een meer met een toren erop. Heel sprookjesachtig inderdaad. Het is een populaire plek om te picknicken, te chillen met vrienden en te genieten van de zomerzon.

6. Piscine Josephine Baker

Verkoeling nodig in de zomer? Dan kan je je vrienden ontmoeten in Piscine Josephine Baker, een van de beste openbare zwembaden in Parijs. Het heeft niet alleen een schuifdak zodat er in de zomer een buitenzwembad van gemaakt kan worden, maar het zwembad drijft zelfs op de Seine!

7. Les Halles

Les Halles, de naam van een gebied net ten noorden van de Seine, met een intrigerend ogend winkelcentrum met dezelfde naam, is een van de beste ontmoetingsplaatsen voor de coole jeugd uit Parijs. Winkelen, dineren of zitten met een kopje koffie en gewoon urenlang mensen kijken. (Parijs op zijn best!).

8. Cinema L’Arlequin

Een must voor filmliefhebbers, deze historische art-deco bioscoop en bar is dé plek om je culturele films op te snuiven (en zelfs om je nieuwe taalvaardigheden te oefenen). Opzij moderne blockbusters! Deze schermen zijn réservés voor klassieke films, buitenlandse films en zelfs internationale filmfestivals.

9. Chinatown

In het 13e arrondissement is het levendige Chinatown van Parijs gevestigd. Dit is een viering van de Aziatische cultuur en natuurlijk de keuken. Even een pauze nodig van het croissant eten? Hier vind je de beste Chinese, Laotiaanse en Vietnamese keuken van de stad. Bon appetit!

10. Jazz in Parc Floral de Paris

Tijdens de zomer organiseert het prachtige Parc Floral een scala aan openluchtconcerten. De uitgestrekte tuinen vol botanische planten en onberispelijk aangelegde gebieden vormen het decor voor het Paris Jazz Festival en andere klassieke muziekevenementen – waarvan de meeste gratis te bezoeken zijn. Oh, hoe verfijnd!

Ervaar Parijs met onsOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer