Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

11 van de beste YouTube kanalen om Engels mee te leren

11

Elke dag gebruiken mensen overal ter wereld YouTube om zichzelf nieuwe vaardigheden bij te brengen vanuit het comfort van hun eigen huis. Het is een fantastisch platform voor het maken, delen en leren van vrijwel elke vaardigheid die je maar kunt bedenken. En het is volledig gratis! Het is ook zeer toegankelijk, alles wat je nodig hebt is een goede internetverbinding.

Dit maakt het een platform van onschatbare waarde voor het leren van talen. Je kunt op elk moment naar lessen kijken, je kunt video’s pauzeren, stoppen en opnieuw bekijken zo vaak als nodig is.

Er zijn talloze Engelstalige kanalen beschikbaar op YouTube. Ik heb een aantal van mijn favoriete kanalen uitgekozen voor elk taalniveau, waaronder een aantal leuke kanalen speciaal voor kinderen!

Beginners

Spreek Engels met Mr. Duncan

Meneer Duncan is gepassioneerd door de Engelse taal. Via zijn YouTube-kanaal – Speak English With Mr. Duncan – geeft hij gratis Engels aan de wereld, drie dagen per week, live vanuit zijn huis in Engeland. Je zult veel uit zijn lessen halen; de video’s zijn leuk, gemakkelijk te bekijken. Ook zijn ze meer gericht op praktische taal en hoe de taal wordt gesproken, in plaats van in de kern van grammatica te gaan. Zijn vermakelijke lessen behandelen een verscheidenheid aan onderwerpen gedurende de week, van de natuur, jargon, nieuws, mode tot lessen over overlevingsinstinct.

Easy English

Dit zijn niet persé lessen, maar Easy English blijft een van de handigste Engelse leerkanalen voor beginners. Elke video bevat real-life gesprekken en interacties met Engelssprekenden in real-life situaties. Mensen worden op straat geïnterviewd en stellen simpele vragen over hun dag of hun leven. Je leert de juiste uitspraak kennen en went aan het horen van de taal die door verschillende mensen wordt gesproken.

BBC Learning English

De BBC (British Broadcasting Corporation) is een Britse instelling – het is moeilijk om een ​​betere plek te vinden om Brits Engels te leren. Elke dag wordt er een nieuwe les gepubliceerd op het BBC Learning English-kanaal. En elke les is ontworpen om je te helpen Engels effectief te leren met behulp van verschillende formaten. Er is ook een super informatieve functie genaamd BBC News Review, waar verslaggevers actuele onderwerpen en verhalen bespreken en je laten zien hoe je de taal van de laatste nieuwsitems in je dagelijkse Engels kunt gebruiken. De BBC Learning English-website biedt een aantal fantastische bronnen voor leerlingen van alle leeftijden, inclusief kinderen.

Jennifer ESL

Jennifer is het soort Engels lerares dat je graag had; ze is geduldig, duidelijk en zeer deskundig. Ze geeft Amerikaans Engels en publiceert regelmatig lessen en bronnen, gegroepeerd in gebruiksvriendelijke, uitgebreide afspeellijsten op haar kanaal – Jennifer ESL. De lessen omvatten alle essentiële elementen van het leren van talen: luisteren, spreken, lezen, schrijven, grammatica, woordenschat, uitspraak en de Amerikaanse cultuur. Je leert ook samen met haar studenten, wat de lessen een intiem, klassikaal gevoel geeft.

Gemiddeld

EnglishClass101.com

Je gaat snel vooruit met EnglishClass101. Er zijn honderden videolessen om uit te kiezen, elk met onderwerpen die cruciaal zijn voor het leren van talen. De lessen zijn over het algemeen snel en beter geschikt voor leerlingen met een goede algemene kennis van de taal.

On the Go with EF

Het EF YouTube-kanaal heeft een iets andere, maar zeer vermakelijke benadering van het leren van talen, in die zin dat het je meeneemt op een virtuele vakantie terwijl je leert. EF Vloggers reizen de wereld rond om je enkele van de beste steden te laten zien en onderweg over talen en cultuur te praten. Je ontdekt LA met Angelina, Kaapstad met Maria en Vancouver met Asia, terwijl je de belangrijkste zinnen en woordenschat leert die in de video’s worden gebruikt.

VOA Learning English

Dit is een fantastisch idee van de internationale nieuwszender en omroep Voice of America. Hun VOA Learning English YouTube-kanaal moedigt je aan om Amerikaans-Engels te leren met ondertitelde tv-nieuwsverslagen, in eenvoudigere taal en met een veel langzamere snelheid. Je leert over actuele zaken en raakt vertrouwd met het kijken naar Engels nieuws, terwijl je je Engelse vaardigheden verbetert.

Gevorderd

Rachel’s English

Als je op zoek bent naar een manier om je uitspraak te verfijnen en natuurlijk Engels te spreken, dan is Rachel’s English iets voor jou. Rachel is een klassiek geschoolde operazangeres en een expert in Engelse uitspraak. Zoals ze zegt, is het haar passie om leerlingen te helpen het volledige gespreksvertrouwen te vinden – je zult enorm genieten van haar lessen!

Business English Pod

Wat gebeurt er als je op het werk Engels moet spreken? Bij vergaderingen en presentaties wordt vaak taal gebruikt die je normaal gesproken niet op straat zou gebruiken. Ga naar Business English Pod, waar lessen betrekking hebben op complexe taalsituaties, zoals “Hoe voer je een discussie”, “Hoe doe je een aanbod” en onderwerpen als financiën, recht en economie.

Talen leren voor kinderen

British Council Learn English Kids

LearnEnglish Kids van de British Council hebben een leuke en informatieve benadering van het leren van talen voor kinderen. Video’s zijn er in verschillende formaten; je vindt eenvoudige ‘How to’-video’s, zoals’ How to make popcorn’ en geanimeerde kinderliedjes en verhalen. Alles wordt gehost door kinderen en het is dus perfect voor de allerkleinsten. In feite, ongeacht je leeftijd; als je de taal leert, luister en zing mee met kinderrijmpjes in het Engels, omdat ze helpen om het geheugen en de herinnering te verbeteren.

Fun Kids English

Fun Kids English is een geweldig kanaal voor kinderen van alle leeftijden. Gemaakt door professionele docenten, muzikanten en gepubliceerde kinderauteurs. Het zit boordevol educatieve geanimeerde Engelse video’s en pakkende liedjes. Elke week worden er nieuwe video’s geplaatst, die allemaal zijn ontworpen om kinderen te helpen meer te weten te komen over het alfabet, fonetiek, dieren, voedsel, kleuren, acties, transport en nog veel meer!

Door gebruik te maken van verschillende kanalen kan het leren worden bevorderd. Dus probeer ten minste één video per dag te kijken, en je zult snel een verbetering in je Engels opmerken.

Verbeter jouw Engels in een Engelstalig land!Ontdek meer