GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 5 beste plekken om te surfen

De 5 beste plekken om te surfen

Van Costa Rica tot Sydney en alle ontelbare stranden er tussenin, overal ter wereld kunnen adrenaline junkies terecht voor een avontuur in de golven. De wereld is vol met geweldige plekken om te surfen en er is voor ieder wat wils. Beginners kunnen terecht in rustige baaien terwijl de echte experts de hoogste golven bedwingen. Echter, een paar plekken steken er met kop en schouders boven uit.

Wat maakt deze plekken zo bijzonder? Vraag het aan een echte surfer en ze zullen dingen noemen als niet te veel andere mensen, goede golven, relaxte mensen en een goed eettentje.

Onze top 5:

1. Costa Rica

Eindeloze stranden, twee oceanen, rustige golven en de Latino vibe. Dit is de absolute favoriet, voor zowel beginners als professionals.

2. Sydney

Prachtige stranden op een steenworp afstand van een van de tofste steden van de wereld. De omstandigheden zijn in Sydney prima geschikt voor alle surfniveaus en de relaxte laid back Australische cultuur maakt het helemaal af.

3. San Diego

Californie, strand en zon – wat wil je nog meer? In San Diego is de moderne surf cultuur ontstaan, mede dankzij de geweldige uitgestrekte stranden. De coole mensen en het heerlijke eten zijn slechts een bonus!

4. Bournemouth

Bournemouth is de wild card. Wist je dat deze bruisende Engelse kustplaats de ideale bestemming is voor beginnende surfers? Het is gezellig, cool en anders dan anders. Plus, je hoeft je niet bezig te houden met het weer (it is what it is).

5. Miami Beach

Nog een onverwachte keuze. Miami heeft prachtige stranden en azuurblauwe zeeën en de golven zijn niet al te groot. Niet heel interessant voor de professionals maar echt perfect voor de beginners. Geniet van de rust, doe een yoga lesje tussendoor en je komt helemaal zen terug!

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer