GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 redenen om dit voorjaar een nieuwe taal te leren

5 redenen om dit voorjaar een nieuwe taal te leren

Als de lente aanbreekt, breekt er ook een heleboel verandering aan: bloesembomen die plots in bloei staan, de geboorte van babydieren en de komst van de eerste warme zonnestralen. Maar die zijn slechts het begin van wat er dit seizoen nog meer te wachten staat. En aangezien er zoveel vernieuwing in de lucht hangt, is er geen beter moment denkbaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Heb je binnenkort nog even vakantie? Wat dacht je ervan om te investeren in je toekomst door je taalvaardigheden naar een hoger plan te tillen?

Hieronder slechts een paar redenen waarom je de sprong moet wagen en dit voorjaar een duik zou moeten nemen in het leren van een nieuwe taal:

1. Je bereidt je voor op (zomer)stages

Hoop je je carrièrekansen te vergroten door binnenkort ergens (zomer)stage te gaan lopen? Door een waardevolle ervaring aan je CV toe te voegen zoals het leren van een taal, groeit de kans dat jij een felbegeerde plek in een (zomer)stageprogramma kunt bemachtigen. Heb je al een stage geregeld? Breng jezelf op voorsprong door je taalvaardigheden te verbeteren en je stageperiode met extra skills en vol zelfvertrouwen te kunnen beginnen.

2. Je gaat voorsprong krijgen op school

School brengt heel wat uitdagingen met zich mee en vereist vaak veel ingewikkeld gebalanceer om aan elk vak genoeg aandacht te kunnen besteden. Je kunt de hoeveelheid werk voor volgend schooljaar voor één vak gelukkig alvast verminderen door deze lente een taal te leren. Tegen de tijd dat het nieuwe schooljaar dan begint, kun je de workload die bij het vak hoort prima aan

3. Het geeft je meer ruimte in de zomer

Voor veel scholieren, studenten en young professionals is de zomer een drukke tijd. Tussen alle stages, zomervakantie-tripjes en andere projecten door heb je misschien niet veel tijd over om aan je taalvaardigheden te werken. Gebruik daarom de rustigere, koelere lentemaanden om jezelf onder te dompelen in een nieuwe taal. Dan kun je daarna volop genieten van alles wat de zomer je brengt.

4. Ga op leerzame vakantie

Een korte lesvrije periode is ideaal om je toekomstdromen een boost te geven tijdens een zogeheten ‘leerzame vakantie’ . De combinatie van een korte taalcursus en een spannend vakantieavontuur zorgt ervoor dat je een stad ontdekt die je altijd al wilde bezoeken, maar ook een nieuwe aal leert. Verbeter je Engels terwijl je relaxt op het strand van Miami of fris je geheugen op terwijl je jezelf onderdompelt in de intellectuele sfeer in Cambridge. Voor welke bestemming je ook kiest: het wordt een onvergetelijke ervaring.

5. Ervaar de lente in een andere cultuur

Het ontdekken van de lokale cultuur is een belangrijk onderdeel van het leren van een taal. Geniet van de warme lente-temperaturen in San Diego, of maak in Brighton regelmatig een wandelingetje langs de kust op de frisse voorjaarsochtenden. Terwijl je de lokale seizoensgerechten ontdekt en het klimaat, de taal en de tradities van je bestemming ontdekt, zal je versteld staan hoe ánders het voorjaar in een ander land eigenlijk kan zijn.

Ontdek de locatie die perfect bij jou past in onze gratis brochure!Bestel nu de gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer