GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

9 manieren om Valentijnsdag te vieren op afstand

9 manieren om Valentijnsdag te vieren op afstand

Als je je Valentijn dit jaar niet persoonlijk kunt zien, kun je van deze Valentijnsdag nog steeds een onvergetelijke feestdag maken. En Valentijnsdag gaat niet alleen over romantische relaties, het is ook de perfecte tijd om wat liefde te tonen aan je vrienden!

Laat je dit jaar inspireren door de manier waarop Finland Valentijnsdag viert. Beter bekend als Ystävänpäivä, of, Vriendendag, brengen de Finnen 14 februari door met het vieren van hun beste vrienden, families, buren en collega’s, evenals hun liefde.

Om je te helpen in de stemming te komen, zijn hier enkele van onze favoriete manieren om samen van Valentijnsdag te genieten, zelfs van veraf.

1. Ga de keuken in

Kies samen een recept dat je graag zou willen eten, en zorg ervoor dat jullie allebei alle ingrediënten hebben gekocht die je nodig hebt. Kook dan tegelijkertijd tijdens een videogesprek! Volg samen de stappen in je eigen keuken, en aan het einde van het proces kun je je culinaire vaardigheden vergelijken en genieten van hetzelfde gerecht. Dit is geweldig als een virtuele date-avond of in plaats van een hapje met je vrienden persoonlijk.

2. Virtuele filmavond

Je kunt dit feestje ook meenemen naar de bank en samen een film kijken. Kruip allebei lekker in je eigen bank, druk tegelijkertijd op ‘play’ en chat of videobel door de film, zodat je kunt zoeken naar het plot of kunt voorspellen met welke hunk de hoofdrolspeelster zal eindigen. Net zoals je zou doen als je samen in de bioscoop zat. Bonus: je hoeft de snacks niet te delen!

3. Bezoek een museum

Veel musea zetten hun archieven online, zodat je er thuis van kunt genieten. Deel je scherm tijdens een videogesprek en samen kun je de galerijen van het Louvre of het Van Gogh Museum verkennen. Of dwaal door de heilige digitale hallen van het British Museum of het Smithsonian – je kunt zelfs delen van NASA en Het Vaticaan bezoeken.

4. Houd het old school

Leg je schermen opzij – pen en papier zijn de oorspronkelijke taal van liefde. Niets zegt ‘Ik denk aan je’ meer dan een handgeschreven brief of kaart. Zoek een leuk briefpapier of een grappige kaart en schrijf een leuk berichtje voor iemand van wie je houdt. Of het nu je partner, beste vriend of familielid is. Dit is een veel persoonlijker gebaar dan het sturen van een sms en tovert gegarandeerd een glimlach op hun gezicht.

5. ‘Ga’ naar het theater

Wie zegt dat een avond binnen altijd een filmavond moet zijn? Als jullie cultuurliefhebbers zijn, kunt je ook tegelijkertijd naar een theatershow kijken. Geniet op de eerste rij van Broadway-musicals op BroadwayHD, bekijk toneelstukken van Shakespeare en veelgeprezen producties op Digital Theatre en doe alsof je in West End bent met het National Theatre. Hot tip: pak van tevoren wat ijs zodat je de tussendoortjes-ervaring kunt nabootsen.

6. Ga ‘samen’ wandelen

Waar ter wereld je ook bent, maak een plan om een wandeling te maken terwijl je aan het bellen bent. Ga tegelijk op pad, beschrijf wat je allebei ziet terwijl je loopt en app elkaar foto’s toe van de uitzichten of de straatscènes of de dieren in het wild die je tegenkomt tijdens het verkennen. Het is misschien geen arm-in-arm wandeling langs de kust, maar het is een leuke manier om een ​​ervaring te delen en werkt zowel op het platteland als in een stad goed.

7. Stuur handgemaakte cadeautjes

Hé, Cupido, je kunt ook creatief bezig gaan. Schrijf een reeks brieven die ontworpen zijn om één keer per week geopend te worden, teken of schilde een foto van je favoriete herinnering samen, of maak een plakboek met foto’s of aandenkens aan je reizen en dates. Zoals alle wijze grootouders zeggen: “Zelfgemaakte cadeaus betekenen altijd het meeste!”

8. Plan een reis

Of het nu een dagtocht naar het strand is, een weekend een nieuwe stad ontdekken, of een lang reisavontuur. Iets gepland hebben om samen naar uit te kijken, kan een enorme mood-booster zijn. Je zou uren kunnen besteden aan het onderzoeken van prachtige locaties, het plannen van een reis en het uitkiezen van alle dingen die je gaat doen als je daar aankomt.

9. Geniet van een zonsopgang of zonsondergang

Waar ter wereld je ook bent, de zon komt elke dag op en de zon gaat onder. (Tenzij je in het hoge noorden woont, waar de zon in de winter helemaal niet opkomt of in de zomer ondergaat …) Maar als je niet in het noordpoolgebied woont, begin of eindig je Valentijnsdag dan met beide op een geweldige plek om samen de zon zijn ding te zien doen.

Valentijnsdag in het buitenland vieren?Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer