GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 internationale films die je helpen om een taal te leren

10 internationale films die je helpen om een taal te leren

Films kijken in een vreemde taal vereist vaak iets meer concentratie dan normaal, vooral als de taal nog aan het leren bent. Het is echter de moeite waard; het kijken naar internationale films kan een verrijkende ervaring zijn. Je vormt een nieuw perspectief op een andere cultuur, vooral omdat internationale films vaak creatiever zijn en zich richten op complexere kwesties, in vergelijking met Hollywood-blockbusters.

Het kan ook zeer gunstig zijn voor het leren van een taal – je luistert naar gesprekken, pikt uitspraken op en leert nieuwe woordenschat. Dit allemaal terwijl je voor de tv chilt.

Enkele van de beste films van de afgelopen tijd, zijn films in vreemde talen (denk bijvoorbeeld aan Parasite). Hier zijn er enkele die je vandaag nog kunt streamen:

1. Warehoused (Almacenados) (2015) – Spaans

Warehoused (Almacenados) is een heerlijk absurde, hartverwarmende komedie. Het gaat over een werknemer die bijna op pensioen gaat en de jongeman die hem zal vervangen. Ze werken vijf dagen samen op de werkvloer. Het verhaal is makkelijk te volgen, erg grappig en de taal is eenvoudig te begrijpen. Of de Spaanse taal nieuw voor je is of de taal vloeiend spreekt, het is een waar genoegen om naar te kijken.

2. Happy as Lazzaro (2018) – Italiaans

Happy as Lazzaro speelt zich af op het Italiaanse platteland, in de jaren ’70. Het is een film vol bizarre plotwendingen!  Lazzaro, een jonge Italiaanse boer en zijn familie worden uitgebuit door een Adelijke vrouw. Lazzaro raakt bevriend met de zoon van de vrouw en de twee worden ontdeugend. Het is een mooi portret van het leven op het prachtige Italiaanse platteland, hoewel het een beetje eigenzinnig is.

3. Jiro Dreams of Sushi (2011) – Japans

Jiro Ono is een nationale schat in Japan, en met reden – Jiro Ono is een sushi meester en eigenaar van een drie Michelin sterren restaurant. Hij is een perfectionist, maar zijn oudste zoon (Yoshikazu) heeft moeite om de erfenis van zijn vader na te leven. In deze documentaire-film leer je veel over sushi, maar ook over de Japanse cultuur en taal.

4. Aquarius (2016) – Portugees

Als je maar één film op deze lijst bekijkt, zorg er dan voor dat het de meermaals bekroonde Aquarius is. Clara, een gepensioneerd muziekcriticus, zweert in haar appartement in Recife (Brazilië) te wonen tot ze sterft. Spanningen nemen toe als een bedrijf grote plannen heeft met de grond waar haar appartement staat. Onder leiding van een krachtig optreden van de Braziliaanse superster Sônia Braga is het verhaal gemakkelijk te volgen, de taal is relatief eenvoudig te begrijpen en het acteerwerk is prachtig!

5. Burning (2018) – Koreaans

Burning is een aangrijpende Koreaanse thriller over een verwrongen liefdesdriehoek en de mysterieuze hobby van één individu. Het is gebaseerd op een kort verhaal van Haruki Murakami, de beroemde Japanse schrijver en laat je er lang na afloop van de film over nadenken. Er is veel dialoog tussen de personages – ideaal voor het perfectioneren van je Koreaanse woordenschat.

6. Divines (2016) – Frans

Deze film is hardvochtig, verwacht veel jargon en gevloek (wat je wel of niet nuttig kan vinden). Divines gaat over een tiener die in een woonwijk buiten Parijs woont en bevriend raakt met een jonge danseres, die haar leven op zijn kop zet. De gesprekken gaan snel, maar je leert in ieder geval de Franse taal!

7. The Lives of Others (2006) – Duits

The Lives of Others is waarschijnlijk een van de beste internationale films aller tijden. Het speelt zich af in 1984 in Oost-Berlijn en vertelt het verhaal van een geheim agent die toezicht houdt op een koppel. De geheim agent voelt zich echter steeds meer betrokken in het leven van het koppel… Het is intens en je leert veel over het leven in Berlijn in de jaren ’80.

8. I Lost My Body (2019) – Frans

Nog een Franse film, maar ik kon deze niet laten liggen. I Lost My Body is een ander meermaals bekroond meesterwerk dat je zal boeien. Het is een prachtig geanimeerde, spookachtige Franse fantasiefilm over een hand zonder lichaam en zijn reis door Parijs om terug te keren naar zijn lichaam. Het is op zijn zachtst gezegd uniek!

9. My Neighbor Totoro (1998) – Japans

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder My Neighbor Totoro. Het is een absolute klassieker en toevallig mijn favoriete film in een vreemde taal. Hij wordt in veel verschillende talen nagesynchroniseerd, dus probeer de originele film te vinden. Het is charmant en hartverwarmend – zoals elke Studio Ghibli-film. De hoofdpersonages zijn twee jonge meisjes, dus de taal is eenvoudig en luchtig.

10. Roma (2018) – Spaans

En nu de laatste, maar zeker niet de minste. De film Roma speelt zich af in het begin van de jaren ’70 in Mexico-City. Het is een ontroerende, mooie film over het leven van een dienstmeisje van een middenklasse gezin. De regisseur van Roma is ook verantwoordelijk voor Gravity en Harry Potter en the Prisoner of Azkaban, dus je bent in voor een traktatie!

Ontdek de wereld met onsOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer