GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 10 beste steden ter wereld voor vegetariërs (en open-minded foodies)

De 10 beste steden ter wereld voor vegetariërs (en open-minded foodies)

Nu steeds meer mensen om ethische en milieuredenen minder vlees eten, is vegetarisme in opkomst. De dagen dat vleesvrije eters slechts een bord gestoomde groenten geserveerd kregen liggen al lang achter ons. Vandaag de dag zijn er overal ter wereld restaurants, cafés en bakkerijen te vinden die overheerlijke vegetarische lekkernijen serveren, met een enorme concentratie in bepaalde steden.

Of je nu diehard vega of een ruimdenkende foodie bent, dit zijn de steden (in willekeurige volgorde) die je moet bezoeken als je het beste van de vegetarische keuken wilt ervaren.

1. Los Angeles

Als het op gezondheidstrends aankomt, kun je erop rekenen dat LA één van de voorlopers is. In een stad die tot de nok toe gevuld is met gezondheidsbewuste mensen, maakt vegetarisme al heel lang deel uit van de rijke eetcultuur van Los Angeles. Van de verse gerechten bij Vestation tot het boerderij-tot-tafel concept bij The Green Temple, is de City of Angels echt een paradijs voor foodies.

2. New York

Het is geen verrassing dat The Big Apple hoog op de veggie-ranglijsten staat. De stad heeft meer dan 25000 restaurants, waarvan vele met een overvloed aan vegetarische gerechten. Ladybird, Dirt Candy en Superiority Burger zijn allemaal bekende veggie restaurants.

3. San Francisco

Een derde Amerikaanse stad die er echt bovenop zit wat vegetarisch eten betreft is San Francisco. Naast de talloze vega restaurants zoals het beroemde Nourish café, Greens restaurant en de Japanse keuken die geserveerd wordt bij Cha-Ya, kun je ook een high-tech vegetarische automaat vinden bij Eatsa in SF.

4. Seattle

Net als de andere vegavriendelijke Amerikaanse steden heeft Seattle in de laatste jaren echt stappen gezet wat betreft vegetarisch eten, met een groot en gevarieerd aanbod aan restaurants door heel de stad. Ga naar Plum Bistro en Veggie Grill voor heerlijke, simpele gerechten.

5. Berlijn

De hoofdstad van Duitsland heeft meer te bieden dan kunst van wereldklasse en de fashion scene. Het is namelijk ook een vegetarisch paradijs. Van van de vele plant-based opties die je in Berlijn kunt vinden, is Kopps één van de meest iconische. Opgericht door een vleeseter die een nieuwe uitdaging zocht, is het sindsdien een stevige favoriet geworden voor veel vegetariërs en veganisten die in de stad wonen.

6. Toronto

Toronto heeft de afgelopen jaren een snelle en gestage toename van plantaardige opties gekend. Hoewel veel eetgelegenheden zich nu richten op vegetariërs, heeft de stad ook een groot aantal veganistische eetgelegenheden waar elke veggie aan zijn trekken komt. Met een veganistisch menu dat duurzaamheid promoot, streeft Planta naar een innovatieve keuken met ingrediënten van hoge kwaliteit. Kupfert & Kim leggen ook veel nadruk op het beschermen van het milieu en bieden uitstekende plantaardige gerechten met als doel zo min mogelijk afval te creëren.

7. Singapore

The Lion City heeft een breed aanbod aan vegetarische restaurants, met keukens van over de hele wereld. Ga naar Loving Hut voor dagelijks verse gerechten of naar Herbivore, een Japans restaurant met heerlijk, traditioneel eten met een moderne twist.

8. Londen

Londen is zonder twijfel de koning van het vegetarische eten in Engeland. Dankzij de wonderbaarlijk diverse bevolking van de stad zijn de vegetarische etablissementen verspreid over een groot aantal verschillende keukens. Probeer voor een buffet Ethos, en als je zin hebt in een diner met kleine gerechtjes om te delen met vrienden, ga dan naar Bühler & Co.

9. Parijs

Vroeger was het een hele uitdaging om vegetarisch eten te vinden in een land waar vleesgerechten een hoofdrol spelen. Frankrijk heeft zich echter geleidelijk aangepast aan het continu veranderende food-landschap en heeft nu meer dan duizend vegetarische restaurants, met Parijs als koploper. Hank Restaurant heeft meerdere overheerlijke plantaardige gerechten en fantastische vega burgers.

10. Sydney

Uit een onderzoek uit 2016 bleek dat meer dan 2 miljoen Australiërs vegetariër zijn. Het lijkt er dus op dat de Aussies de vleesvrije levensstijl echt omarmd hebben, en de vele vega-opties in Sydney zijn daar een bewijs van. Als je besluit deze prachtige stad te bezoeken, ga dan zeker naar de veggie restaurants Bodhi and Mother Chu’s.

Studeer Engels in het buitenland met ons (en eet jezelf rond!)Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer