GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Daria – Studeren in Japan!

Daria stopte met haar studie Japan Studies aan de Universiteit van Leiden, haar Japans was niet goed genoeg voor het tweede semester. Maar met zoveel liefde voor Japan besloot ze dat ze aan haar Japans wilde werken om zo door te gaan met haar studie!
Daria – Studeren in Japan!

Stoppen met mijn studie; ik volgde mijn hart en belandde in Japan!

In 2014 koos ik er voor om Japan Studies te volgen aan de Universiteit van Leiden. Mijn liefde voor Japan was groot, maar ik had amper ervaring met de taal. Allemaal leuk en aardig, maar na twee maanden wist ik dat mijn Japans niet goed genoeg was om naar het volgende semester te gaan. Ik stopte met mijn studie. Ik vond het vreselijk om te stoppen met iets waar ik wel passie voor had dus besloot ik productief te zijn in mijn vrije maanden. Als ik volgend jaar opnieuw met mijn studie wilde beginnen, moest ik aan mijn taal werken.

Tussen al mijn oude papieren kwam ik een folder van EF tegen en na overleg met mijn ouders gingen we naar het kantoor in Amsterdam. Toevallig kwam ik er daar achter dat een van mijn studiegenoten ook met EF naar Tokyo was geweest een paar jaar geleden. Hij beantwoordde al mijn vragen over de school, accommodatie en het leven in Japan zelf. Boem. Ik besloot twee maanden alleen naar Tokyo 東京 te gaan om een cursus te volgen.

Japan

Japan 日本 was alles wat ik verwacht had en meer. Omdat ik omringd was door native speakers voelde ik een betere connectie met de taal en cultuur. De leraren waren geweldig en hielpen ons veel te begijpen zonder Engels te spreken. De lessen waren zo leuk dat je ze niet wilde missen en er was genoeg tijd om er na met mijn mede EF-studenten te verkennen wat Japan te bieden had.

Ik heb met een shinkansen (bullet train) naar Kyoto京都 gereisd en de EF staff heeft ons daar alles laten zien. Mijn favoriete plek was het Nara Park waar je hertjes kon voeren die vanzelf naar je toe kwamen en gingen buigen als ze een koekje wilden. Zelfs dieren zijn beleefd in Japan. 

Er zijn ook veel thema cafes in Japan. Het raarste café dat ik bezocht had was het Robot Café. Er waren (wat een verrassing) robots, dansers en zelfs een reuzenslang. Wat hebben deze dingen met elkaar te maken? Ik weet het ook niet maar het was leuk. Tokyo Tower, Ueno Zoo, Katten Café en Maid Café zijn maar paar voorbeelden van dingen die ik heb gezien. Geloof me ook als ik zeg dat je sushi en ramen niet meer in Nederland kan eten wanneer je het in Japan hebt geproefd. Het eten is te lekker in het land van rijzende zon.

Een van de beste jaren van mijn leven

Hoe eng ik het ook vond om zo ver te reizen naar een land waar niemand me zou verstaan zonder vrienden of familie heb ik toch geen enkele seconde spijt gehad. Het was een ervaring die mijn leven heeft veranderd. Ik heb mijn Japans zodanig verbeterd dat ik nu in mijn tweede jaar van Japan Studies zit met mijn propedeuse op zak. Met mijn mede EF-studenten heb ik nog steeds contact en een paar zijn me ook komen bezoeken in Nederland. Mijn tickets voor Berlijn zijn ook geboekt aangezien ik mijn EF roommate daar ga bezoeken. Al met al was het jaar waarin ik besloot om met mijn studie te stoppen een van de beste jaren van mijn leven.

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer