GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De liefde van je leven vinden in het buitenland

De liefde van je leven vinden in het buitenland

Met Valentijnsdag in het vooruitzicht vonden we het tijd om een van onze favoriete reallife-liefdesverhalen met je te delen. Dat gaat over Rocio en Mauricio, twee oud-studenten van EF die elkaar in 2003 in Brighton hebben ontmoet.

Ze werden verliefd, trouwden en (spoiler alert!) zijn uiteindelijk naar het Mexicaanse Tulum verhuisd om daar samen een lang en gelukkig leven te leiden. We spraken Rocio, die even vakantie heeft van hun gezamenlijke kitesurf- en paddleboardcentrum, om meer van hun levensverhaal te horen.

Wanneer waren jullie in Brighton?

Ik woonde van september 2003 tot april 2004 in de EF-residentie in Hove. Mauricio was toen al klaar met zijn EF-programma en werkte in de haven van Brighton.

Waarom wilden jullie met EF in het buitenland studeren?

Een van mijn beste vrienden had me EF aangeraden. En Mauricio had eerder al een EF-programma in Santa Barbara, Californië gevolgd. Daar had hij echt de tijd van zijn leven gehad!

Kun je vertellen hoe jullie elkaar ontmoet hebben en hoe jullie eerste date was?

We hebben elkaar ontmoet op een feestje van een wederzijdse vriend en -boem!- het was liefde op het eerste gezicht. Onze eerste date was niet in een café of discotheek, maar bij de Marina Cinemas. We zijn allebei dol op films.

Waar zijn jullie getrouwd?

Na Brighton hebben we wat rondgereisd en zijn we op een gegeven moment in Barcelona gaan wonen. Daar zijn we in 2006 getrouwd, toen Mauricio er een master deed en ik er op een kantoor werkte. In 2011 besloten we onze banen op te zeggen, ons grotestadsleven vaarwel te zeggen en een nieuw leven aan het strand te beginnen. Dus toen zijn we naar Tulum in Mexico verhuisd.

Wow! Dat is indrukwekkend. Hoe is het leven in Tulum?

We zijn ons eigen bedrijfje gestart, een kitesurf- en paddleboardschool (je kunt er meer over lezen op onze website). En in 2015 is onze dochter Maria geboren.

Hoe ziet jullie dagelijks leven eruit?

We worden wakker en laten onze honden uit, Pancho en Rosita. Daarna ontbijten we met onze kleine Maria voordat we aan het werk gaan op een van de mooiste stranden ter wereld. We leven echt als in een droom.

Wat zou je mensen adviseren die met EF naar het buitenland willen gaan?

Gewoon doen. Ga reizen, leren, studeren, word verliefd… Soms werkt het gewoon, ondanks de afstand, ondanks cultuurverschillen, ondanks alles. Mijn buitenlandjaar met EF was een van de beste jaren van mijn leven en een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. Mauricio en ik zijn al meer dan dertien jaar samen en dat is het geweldigste avontuur van mijn leven. Als ik niet naar Brighton was gegaan, zou ik nooit het leven hebben geleid dat ik nu heb.

Waar zou je nu zijn als je niet naar Brighton was gegaan?

Ik zou dan in Barcelona werken als een belastingadvocaat op een groot advocatenkantoor. Ik zou nu dan een druk grotestadsleven leiden, totaal niet het simpele Caribische leven dat ik nu leid.

Tot slot: wat waren de voordelen van jouw EF-programma?

Het was de BESTE keuze die we ooit gemaakt hebben. We hebben Engels geleerd, geweldige mensen ontmoet en de liefde van ons leven gevonden. Dat is meer dan waar we ooit op durfden te hopen.

Leer een nieuwe taal en wie weet vind je ook een nieuwe liefdeOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden