GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 dingen die je moet weten voordat je naar Seoul verhuist

10 dingen die je moet weten voordat je naar Seoul verhuist

Of je nu wordt aangetrokken door de technologie, de cultuur of door het verlangen om de taal te leren, je zult niet de eerste expat zijn die betoverd is door de megastad Korea. Maar wat moet je weten voordat je een verhuizing naar Seoul plant? Hier zijn tien dingen om in gedachten te houden.

1. Tegenstrijdig weer

Seoul heeft een vochtig landklimaat met hete, vochtige zomers, later afgewisseld door droge, koude winters. Voor mensen uit een gematigder klimaat zijn de extreme temperatuurverschillen tussen de zomer (tot 35°C) en de winter (tot -20°C) intens - bereid je dus voor met warme kleding of koop iets in Seoul zelf! De herfst en de lente zijn mooi, maar snel voorbij.

2. Good vibes

Net als de gadgets van de vele technische merken is Seoul strak, snel en glanzend. Het is een megastad die nooit slaapt en een van de financiële en culturele knooppunten van Oost-Azië. Ondanks al deze drukte is het een veilige plek om je thuis te voelen, met over het algemeen zeer lage criminaliteits- en geweldscijfers.

3. Budget well

In Korean culture, there’s a strong link between economic success and self-worth. Because Seoul is not a cheap city to call home, potential expats need to have a good job to afford a long-term lifestyle. If you plan to raise children in Seoul, the extra cost of schooling will certainly be a consideration.

4. Een stad vol appartementen

In Seoul is het onwaarschijnlijk dat je in een vrijstaand huis woont. In deze stad is wonen in een appartement de norm. Zoals in veel grote steden over de hele wereld het geval is, brengen grote flats een even grote huurprijs met zich mee - dus wees bereid om het gezellig te hebben in een appartement dat misschien aan de kleine kant is.

5. Fast and furious

Als je in Seoul aan het pendelen, wandelen of op stap bent, blijf dan geconcentreerd en direct. Seoul is twee keer zo dichtbevolkt als New York City en is na Parijs het dichtstbevolkte stedelijke gebied ter wereld.

Dit betekent dat er mensenmassa's in overvloed zijn, vol met mensen die zo snel bewegen als ze kunnen, wat resulteert in een bruisende energie - bereid je voor om je snelwandelen te oefenen!

6. Geweldig openbaar vervoer

Vergeet je plannen om een auto te kopen en juich: het openbaar vervoer in Seoel is snel, goed geprijsd en efficiënt. Er zijn wagons met wifi, verwarmde stoelen en hogesnelheidstreinen die je door de stad of het land brengen. Je vervoersbewijs is de T-Money-kaart, die je gemakkelijk kunt kopen en opladen in de metro- en busstations van Seoul en in sommige buurtwinkels.

7. Techland

Zelfs totale nieuwelingen horen "Seoul" en stellen zich onmiddellijk een wereld vol technologie voor. En het is waar. Seouls immense Digital Media city complex is toegewijd aan de ontwikkeling van technologie en is een magneet geworden voor internationale techbedrijven. Op een meer alledaagse schaal is Seoul een draadloze hoofdstad, met wifi die naadloos aansluit en verbinding maken een fluitje van een cent maakt.

8. Efficiënt

Deze supersnelheid is niet alleen beperkt tot wifi. Seoul heeft een efficiënte all-round probleemoplossing (denk aan vragen bij de bank, bezoek aan de dokter, telefoonwinkel, enz.) Online winkelen heeft de lokale bevolking ook betoverd, wat resulteert in een consistent snel en gemakkelijk aankoop- en leveringskanaal.

9.Engelstalige gezondheidszorg

Het universele gezondheidszorgsysteem van Korea is toegankelijk voor expats en dekt ongeveer 50% van de zorgkosten. Seoul is ook de thuisbasis van veel top gezondheidswerkers, voor wie de vaardigheid om Engels te spreken zeer gewild is. Dit is geweldig nieuws voor iedereen die liever niet in het Koreaans door een gezondheidsprobleem navigeert!

10. Leer Koreaans

Aan de andere kant zal Koreaans leren spreken deuren openen op een manier die anders gewoon niet mogelijk is. Het goede nieuws is dat het Koreaanse alfabet veel gemakkelijker te begrijpen is dan andere Aziatische tekensystemen, wat betekent dat de weg naar vloeiendheid minder hobbelig is voor leerlingen. Tien punten voor Koreanen! Hoewel hun cultuur vrij homogeen is, is de lokale bevolking gewend om buitenlanders te zien en ze willen graag dat je je thuis voelt en de taal onder de knie krijgt.

Studeer in SeoulLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden