Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF ervaring: Daphne naar EF Rome

EF ervaring: Daphne naar EF Rome

Mijn tussenjaar in Rome wil ik beschrijven als een super leuke ervaring. Het is heel makkelijk en fijn om deze bubble waar je in zit te kunnen delen met andere
mensen die precies hetzelfde doen als jij; namelijk studeren in Rome! Wat ik het allerleukste vind: de internationale vriendschappen die ik heb gesloten. De
leuke vriendengroep en de gezellige momenten met hen. Dat blijft mij het meeste bij van mijn reis met EF.

Familiemens

Naast dat ik 9 maanden een taalcursus volgde Rome, ben ik ook een aantal keer teruggevlogen naar huis. In total ben ik 4 keer teruggegaan naar mijn familie in Nederland. Dit was omdat ik ontzettend een familiemens ben. Ik sliep tijdens mijn taalreis in de residentie. Daar werd veel Engels gesproken maar nadat iedereen wat beter Italiaans kon spreken werd er meer Italiaans gesproken om het te onderhouden. Ik sliep in een 3-persoonskamer en door mijn eigen instelling was het eerste contact met mijn kamergenootjes heel makkelijk. Iedereen zit ook in hetzelfde schuitje en weet precies hoe je je voelt. Het is handig om je open te stellen voor nieuwe contacten en dit avontuur, zo maak je snel vrienden.

Italiaans en Engels

De sfeer op de school in Rome is erg informeel. Er wordt Italiaans gesproken maar in het begin ook vaak Engels, om even in te komen. Naast de informele kant, is het ook serieus en word je ook serieus genomen. Ik kon nog helemaal geen Italiaans en daarom moest ik de taal leren vanaf het begin, echt de babystapjes. Om de taal te leren, deden we in het begin veel taalspelletjes.
Interactief les geven zorgt heel goed om de taal goed onder de knie te krijgen. De school ligt midden in het centrum van Rome en daardoor is het heel gemakkelijk om even een terrasje te pakken, te shoppen of om een ijsje te gaan halen, super leuk! We deden dagelijks veel samen met de vriendengroep, het was nooit saai en de tijd ging zo snel. Je hebt het echt naar je zin! De directrice van de school is eigenlijk je mentor. Als er iets was dan kon je eigenlijk bij iedereen van de school aankloppen.

Vrienden uit Zuid-Amerika, Duitsland en Frankrijk

De directrice is ook de baas van de residentie. Ze is heel betrokken en onderneemt snel actie. Toen ik heel erg ziek was geworden moest ik met de ambulance naar het ziekenhuis en de
directrice was er altijd voor mij. Zij heeft ook het noodnummer als er iets is. Naast school had ik veel tijd om leuke dingen toe doen, ik had echt een eigen leven naast school. Ik heb zelf veel tripjes ondernomen naar Napoli en Bologna. Daarnaast is het ook super leuk om in Rome te blijven aangezien er veel te zien en te beleven is. Wij hadden een groepschat met iedereen uit de klas en
daar spraken we heel veel mee af. Ik heb veel vrienden gemaakt uit Zuid-Amerika, Duitsland en Frankrijk.

Na 9 maanden heb ik het taalniveau C1 behaald, hier heb ik ontzettend mijn best voor gedaan en ik ben er erg trots op! EF was zo’n leuke bezigheid, iedereen is erg open, relaxt en positief. EF staat er heel goed in en je weet dat alles geregeld wordt. Mijn tip voor iedereen die naar Rome wil: doe het!! ENJOY! Haal er alles uit wat er in zit en live in the moment!

Wil jij een aardig woordje Italiaans spreken?Ga naar Rome met EF!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen

Ontmoet winnares Chiara