GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF ervaring: Emmy naar EF Santa Barbara

Emmy zat in de vierde klas van de middelbare school en vond het tijd voor wat anders. Ze besloot om met EF een semester in Santa Barbara te studeren.
EF ervaring: Emmy naar EF Santa Barbara

Toen ik in de vierde klas van de middelbare school zat, was ik helemaal klaar met de normale dagelijkse sleur. Ik had een nieuw avontuur nodig, dus besloot ik om een brochure van Education First aan te vragen. Al snel wist ik het zeker, Santa Barbara zou mijn nieuwe avontuur worden.

Een jaar later stond ik dan toch echt op Schiphol, helemaal klaar om Nederland achter mij te laten. Op dat moment wist ik nog niet dat een semester met EF in Santa Barbara de mooiste tijd van mijn leven zou worden.

Eerste dag

De eerste dag was het spannendste, maar al snel voelde ik mij helemaal op mijn gemak. Alle nieuwe leerlingen werden warm ontvangen in de Lecture Hall van de school. Daarna werden we in klassen ingedeeld en kregen we een rondleiding door de school en Santa Barbara zelf. De school van EF heeft een knus karakter. In de pauzes gingen we altijd naar de supermarkt ‘Ralphs’ om vervolgens gezellig met iedereen te lunchen op school.

Het leuke was dat je iedere pauze wel nieuw internationale studenten leerde kennen. Ook sloten leraren zich gewoon aan bij de leerlingen. School voelden niet als een verplichting, maar juist als iets waar je naar uitkijkt in de ochtend. De leraren voelen als vrienden, de lessen zijn interactief en de studenten zijn altijd in voor een leuk avontuur na school.

Leadbetter Beach

Het was fijn dat het schoolgebouw zo dichtbij de hoofdstraat State Street lag. Na school waren mijn vrienden en ik dan ook vaak op State Street te vinden. We liepen dan naar beneden langs
winkeltjes en restaurantjes richting het strand. Een echte aanrader is Leadbetter Beach. Neem je muziekboxje mee en stop onderweg naar het strand even bij Blenders voor een verse smoothie.

Vervolgens kun je je de hele middag vermaken op dit mooie strand. Vaak hielden we hier ook een barbecue, aangezien er altijd al barbecues staan op het strand. Dan konden we genieten van de ondergaande zon. Op dinsdagen genoten we ook van TacoTuesday bij El Paseo. Voor tien dollar kon je onbeperkt taco’s blijven eten.

Roadtrip naar LA en San Francisco

‘Oh nee, we hebben morgen een toets.’ In dat geval zat een stranddagje er misschien niet in, maar nog steeds was leren in Santa Barbara geen straf. We leerden altijd in de Courtyard. Een mooie
tuin met gras en bloemen naast de Court House. Als leerpauze kon je even genieten van het uitzicht over Santa Barbara vanuit de Court House uitkijktoren. Doordeweeks waren er dus genoeg
gezellige en leuke activiteiten te doen in Santa Barbara.

In de weekenden ontdekten we de mooie plekken buiten Santa Barbara. Zo ging ik weleens picknicken en surfen in Carpinteria, een plaatsje wat je met de bus kunt bereiken vanuit Santa Barbara.
Vaak huurden we ook een auto bij Avis, want daar konden zelfs 18-jarigen een auto krijgen voor een aantal dagen. Ieder weekend deden we dan ook wel een roadtrip. Het fijne is dat Santa Barbara
enorm centraal ligt, waardoor je alle mooi plekken in California weet te bereiken in de weekenden.

Zo ben ik geweest naar de grote steden San Francisco, Los Angeles, San Diego, Santa Cruz en Las Vegas. Ook hebben we velen roadtrips gedaan door de natuur. Zelf bezocht ik Yosemite, Grand Canyon, Death Valley, Bryce Canyon, Monument Valley en Joshua Tree Park.

Tweede thuis

Uiteindelijk kijk ik terug op een fantastische herinnering. Dankzij EF Santa Barbara voelde ik mij thuis in een stad aan de andere kant van de wereld. Ik heb de mooist plekken van California mogen zien. Maar het allerbelangrijkste vond ik de mensen. Een semester lang zat ik tussen geweldige mensen die van over heel de wereld kwamen. Met trots kan ik zeggen dat Santa Barbara mijn tweede thuis is en mijn internationale vrienden familie zijn geworden.

Wil jij net als Emmy ook naar Santa Barbara of een andere EF bestemming? Vraag onze gratis brochure aan!Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer