Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF ervaring: Eva in Cambridge Clare College

EF ervaring: Eva in Cambridge Clare College

Ik ben Eva de Koeijer en ik ben 15 jaar. Ik ben deze zomer twee weken op EF taalreis naar Cambridge geweest om mijn Engels te verbeteren en heb een geweldige tijd gehad. Zonder twijfel twee van de beste weken uit mijn leven!

Mijn reis begon gelijk goed: ik was mijn ID vergeten naar het vliegveld en kon niet meer mee met de groepsvlucht. Het was erg lastig om diezelfde dag nog een vlucht te boeken, dus besloot ik met de bus naar Engeland te gaan. Daar zat ik dan, negen uur in m’n eentje in een bus, omdat ik per se nog dezelfde dag wilde aankomen. EF hielp me gelukkig goed: alles werd doorgegeven aan de school, aan mijn gastgezin en aan mijn transfer.

Toen ik eindelijk aankwam sliepen de andere meiden in het gastgezin al en bleek mijn gastgezin heel anders dan verwacht. Toen zat ik er wel even doorheen. De meiden waarmee ik op de kamer lag waren samen gekomen en op de andere kamer lagen twee zusjes, terwijl ik alleen was. Ik was bang dat ik totaal geen vrienden zou maken en ging ongerust slapen.

Engels leren en vrienden voor het leven

De volgende ochtend ging alles gelukkig stukken beter. De twee zusjes bleken Nederlandse meiden waar ik het gelijk heel goed mee kon vinden. Op school aangekomen hing er een heel goede sfeer en praatte iedereen met elkaar. We hadden een heel gezellige introductiedag. Die eerste dag hadden wij gelijk een vriendinnengroep met zes Nederlandse meiden, waar ik de hele twee weken mee ben opgetrokken. Het is zo raar hoe goede vrienden je wordt in zo weinig tijd. Twee weken lang zie je elkaar de hele dag en doe je alles samen. Het voelde alsof we elkaar allemaal al jaren kenden.

Elke dag hadden we 2 uur en 40 minuten les en 2 uur en 40 minuten activiteiten. Ik had vooral praatlessen, wat ik erg leuk vond. Ik deed een intensieve cursus, waardoor ik op dinsdag, woensdag en donderdag ook nog SPIN-classes (special interest classes) had. ’s Avonds waren er ook altijd activiteiten op de campus. Deze waren niet verplicht, maar wij gingen er altijd heen. Als wij de activiteiten niet leuk genoeg vonden dan bleven we gewoon op de campus, want daar was het altijd erg gezellig en konden we makkelijk vrienden maken. Nu hebben we vrienden over de hele wereld, wat natuurlijk super leuk is!

Rode telefooncel in Londen

Time to say goodbye 🙁

Het afscheid was minder leuk. We hadden twee geweldige weken gehad in Cambridge met elkaar, iedereen was in korte tijd zo close geworden. We hebben met z’n allen een uur lang staan huilen en knuffelen. Mijn Nederlandse vriendinnen ga ik gelukkig nog vaak zien, en we hopen dat we volgend jaar naar Portugal mogen om daar mensen op te zoeken!

Ik raad iedereen aan om op EF taalreis in het buitenland te gaan. Alleen gaan is totaal niet erg: je maakt makkelijk vrienden en krijgt heel snel een heel goede band met iedereen. Ook verbeter je natuurlijk je Engels en leer je veel over een andere cultuur. Een geweldige ervaring!

Een taal leren én vrienden maken voor het leven, net als Eva? Start jouw avontuur vandaag nog. Gratis brochure

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen

Ontmoet winnares Chiara