Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Julius ter Schure in Cambridge

EF Ervaring: Julius ter Schure in Cambridge

In januari 2019 heb ik besloten om zelf op avontuur te gaan. Dit avontuur moest niet iets banaals zijn, maar echt iets waar je wat aan hebt. Ik kwam al snel tot de conclusie dat mijn reis een combinatie moest zijn tussen iets educatiefs en iets leuks. Met deze twee eisen in mijn achterhoofd kwam ik al snel bij EF terecht. Ik was meteen enthousiast, want EF stelde mij in staat om overal ter wereld lessen te gaan volgen. Na goed nadenken heb ik besloten om mijn Engelse schrijf- en leesvaardigheden te verbeteren, en waar kan je dit het best doen? In Cambridge natuurlijk. De stad die bekend staat om haar baanbrekende onderzoeken binnen de Engelse literatuur.

7 juli 2019, het was zo ver, mijn avontuur ging beginnen. Aangekomen in Cambridge ben ik vrijwel direct naar de residentie gegaan, om natuurlijk mijn koffers te lozen. De residentie was PERFECT (zie afbeelding). Mijn kamer beschikte over een eigen badkamer, daarnaast was er ook een vrij grote keuken die gedeeld moest worden met 5 huisgenoten. Vooral de ‘keukenavonden’ waren genieten. Lekker met elkaar koken en socializen met mensen van over de hele wereld, dit alles maak je mee in een residentie.

Het EF Cambridge schoolgebouw lijkt op het eerste gezicht een beetje klein, maar eenmaal binnen valt dit toch wel erg mee. Op de eerste lesdag word je vrijwel direct geconfronteerd met een ‘speaking test’. De resultaten van dit korte gesprekje en van de placement test zullen gebruikt worden om jouw Engels niveau te bepalen. Op basis van jouw niveau word je ingedeeld in een klas met alleen mensen die op hetzelfde niveau Engels beheersen. Dit vond ik fijn, omdat je hierdoor les op maat krijgt, iets wat op een Nederlandse middelbare school niet bestaat.

Op EF Cambridge kom je echt alle nationaliteiten tegen. Juist deze diversiteit van nationaliteiten zorgde zowel in de klas als erbuiten voor veel interessante gespreken over; culturen, politieke visies en eten. Omdat ik een intensieve cursus had, maakte ik lange dagen op school (11:00-18:15). Dit betekende overigens niet dat ik weinig tijd hebt om Cambridge te zien of leuke dingen te doen met mijn buitenlandse maten, want je hebt gewoon weekend.

Twee weken, dat klinkt kort, maar het is genoeg om leuke en vooral educatieve ervaring mee te maken. Nu ben ik van plan om volgend jaar naar Duitsland te gaan voor mijn Duits, ook dit wil ik met EF gaan doen. Waarom EF? Dat is simpel, want EF neemt al het werk uithanden. Je geeft je bestemming, cursusvorm en accommodatie aan en EF regelt alles voor je.

Vraag vandaag nog de gratis brochure aan en ga net als Julius op avontuur!Gratis brochure

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen

Ontmoet winnares Chiara