GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Liv op Taalcursus in New York

EF Ervaring: Liv op Taalcursus in New York

"Het is allebei totaal anders maar beide leuk."

Ik ben in september voor 3,5 maand naar EF New York geweest en ik vond het geweldig. Het is allebei totaal anders maar beide leuk. New york is een hele grote campus met heel veel mensen. Ook zijn daar veel nederlandse mensen dus is het heel makkelijk om vrienden te maken. Ik had zelf een hele grote vriendengroep in ny die heel leuk was. In brighton is het een stuk kleiner waardoor je bijna iedereen kent in de residentie (huis waar je woont) Er zijn minder nederlanders waardoor je verplicht meer engels te praten wat ik echt een voordeel vind. Ik ben 25 februari klaar met mijn half jaar reizen en vind het super jammer.

Accomodatie

Ik woonde op de campus en vond dat mega leuk. Zat met een heel leuk meisje op de kamer en werd ook echt vriendinnen met haar. Al mijn vrienden zaten in hetzelfde gebouw dus we deden altijd dingen samen. in ny had je s’ochtends en s’avonds eten. Dat was prima maar niet mega lekker of gezond. De campus is 1 uurtje van de stad af wat juist wel fijn was aangezien de stad heel druk is. In Brighton zat ik in een kleinere residentie met ongeveer 150 mensen. Ook heel gezellig omdat dat meer een soort studentenhuis vibe gaf. Het is zonder avond eten dus je moet zelf koken wat altijd gezellig is. De residentie zit in de stad wat heel schattig en leuk is.

Activiteiten

EF heeft er voor gezorgd dat New York echt een soort thuis werd. Ik kende de stad heel goed en het is echt een soort 2e thuis. Wel vond ik het een heftige stad aangezien er altijd dingen gebeuren. Daarom ben ik na 3 maanden ook naar Brighton gegaan omdat dat een wat kleinere rustigere stad is. Het is ook maar een uurtje van Londen af wat ik heel relaxt vind. Ik zou ook zeker aanraden om naar meerdere locaties te gaan voor de full experience. De lessen zijn prima (niet mega bijzonder) maar vind de leraren wel altijd leuk. Zelf vond ik Bryant Park, alle broadway shows en alle mega gebouwen het leukst.Zeker een aanrader dus!

Mijn leukste ervaring

Alle mensen die ik heb leren kennen en het uit gaan vond ik mega leuk. Ook zijn allebei de steden heel gaaf en mooi. wel groot is ny natuurlijk maar als je de stad eenmaal door hebt is het eigenlijk ook heel overzichtelijk. Brighton is in vergelijking meer een soort dorp met alles wat je nodig hebt. Klein maar fijn vind ik het zelf. Uitgaan is ook mega leuk in brighton. ook is amerika zo anders dan nederland dat je echt een andere cultuur leert kennen wat ik erg leuk vind. Ik heb mega bijzondere tijd gehad en vrienden voor het leven gemaakt

School

Ik begon op taal niveau c2.1 ik zat dus al op een hoog niveau waardoor ik het niet mega moeilijk vond. De lessen waren wek altijd leerzaam maar ik denk dat je er meer aan hebt als je echt engelse lessen nodig zou moeten hebben. ik vond het niet zo moeilijk en ben uiteindelijk in c2.3 gekomen. Lessen waren meestal wel leerzaam maar soms ook saai. Het is wel gewoon echt school waar ik me een beetje in had vergist. Ik zat nooit op tegen school maar had er soms niet echt zin in. Had in New York wel een super leuke leraar die veel spelenderwijs ons engelse les gaf. Dat zorgte ook voor meer uitdaging wat ik erg leuk vond.

Advies voor anderen

Wees niet bang om vrienden te maken want iedereen is alleen. Als je er in het begin doorheen zit omdat je het nog niet leuk vind ga wel door, k had aan het begin heel erg heimwee omdat ik mijn famillie en vrienden miste en wou eerst naar huis maar na 2 weken was dat helemaal weg en had ik de tijd van mijn leven. Wees dus niet bang. Stap op mensen af en heb een top tijd! Probeer ook niet alleen met je eigen taal om te gaan maar ook met andere nationaliteiten want zo word je ervaring nog leuker en leer je ook veel van je vrienden.

Weer weg met EF

Ik denk mischien wel weer terug naar New York omdat ik het zo'n geweldige stad vond. Of naar hawaii omdat het daar warm is en mega mooi!

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden