GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Maaike op taalcursus in San Diego

EF Ervaring: Maaike op taalcursus in San Diego

Het was geweldig! Ik was in San Diego voor 4 weken. Ik had nog wel veel langer willen blijven. Ik ben alleen gegaan en dat vond ik best eng. Maar hierdoor ben ik zo gegroeid om uit mijn comfortzone te gaan en nieuwe ervaringen op te doen. Met mijn roommate heb ik nog steeds contact. Ik ga in de zomer vakantie naar Frankrijk om haar weer te zien! Je houdt zoveel leuke contacten en ervaringen over na een EF reis naar het buitenland! Ik raad het iedereen aan en ga zeker binnen een paar jaar nog een keer!!!

Accommodatie

Ik zat op de campus in EF san diego. De campus was er logisch ingedeeld en erg fijn! Ik sliep op de 8e verdieping samen met een Frans en Japans meisje. Dat vond ik erg gezellig! Je ontmoet op de campus zoveel mensen en dat maakt het zo leuk. Met die mensen kan je ook in de klas zitten, en anders kan je buiten de lessen om leuke dingen met ze doen. De campus was erg schoon. Je had ook een zwembad en sportschool, echt top! Alleen de douches vond ik wat minder schoon. Maar dat is ook wel logisch met zoveel meiden die 1 badkamer delen.

De school

De school was zoals verwacht. Ik zat in de klas voor mijn niveau, C1. Dat was erg leerzaam! Ik vond vooral het meest leerzaam dat je in de klas met andere studenten gesprekken moet voeren. Daar leerde ik het meest van. Van de theorie lessen leerde ik ook wel wat, maar om het in de praktijk direct te gebruiken was het leukst. Je merkt dat je woordenschat beter wordt naarmate je daar bent en de lessen volgt.

Activiteiten

Ik vond de stad erg gezellig. Je hebt echt het drukke stadsgevoel maar tegelijkertijd ook het fijne vertrouwde dorpsgevoel. Ik ben ook in Las Vegas geweest en dat is echt een pretpark en chaos gewoon. Dat heb je in San Diego dus totaal niet! Je kan lekker rondlopen en hebt veel te doen. Je hebt mooie stranden die met de Uber of taxi binnen een paar minuten te bereizen zijn. Ook heb je de binnenstad en het oude gedeelte met historische gebouwen.

Mijn leukste ervaring

Ik vond heel veel verschillende dingen leuk! Het allerleukste vond ik samen met mijn mijn roommates dingen doen! Zoals naar het strand, in de avonden naar de zonsondergang kijken, pizza eten. Boodschappen doen en spelletjes in de avond doen. Samen shoppen met een hele groep mensen, samen heel veel ijsjes eten haha. Ook de trip naar de Grand Canyon vond ik zo bijzonder! Had dat voor geen goud willen missen.

Advies

DOEN DOEN DOEN! Twijfel niet! in je eentje gaan is eng, maar niet gaan is zo zonde. Je maakt zoveel herinneringen die je van je rest van je leven bij je kan dragen. Ik raad het echt iedereen aan. Je ontmoet heel veel nieuwe mensen en leert daarnaast ook nog eens beter Engels. Hoe mooi meegenomen!? Ik raad aan goed je visa en papieren op orde te hebben en dan kan je zo het vliegtuig in! Als je gaat: lekker genieten en niet te veel stressen van te voren. Alles komt goed in the end!!

Weer weg met EF

Ik wil nog heel graag naar Miami en de campus ziet er heel mooi uit!

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden