GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Michelle in Santa Barbara

Michelle in Santa Barbara

Halverwege het jaar 2022 boekte ik mijn trip naar Santa Barbara met EF. Ik deed dit als reden, omdat ik graag mijn Engels wilde verbeteren en alleen op reis wilden. Helaas was mijn Engels nog niet zodanig goed om alleen de grote bozen wereld te bewonderen. Via EF kon ik dan toch de wereld ontdekken en mijn Engels verbeteren. Ik wist dan zeker dat ik goed terecht zou komen en dat er een organisatie boven mij zou zitten als er eventueel iets zou gebeuren. Ook is je huisvesting, transport vanaf het vliegveld alvast geregeld. Dit was een prettig idee voor mezelf en voor het thuisfront.

Mijn ervaring tot nu toe

Mijn ervaring met EF is positief. Ik krijg altijd goed contact met de organisatie en hier in Amerika is ook alles prima geregeld. Ik heb gekozen voor Santa Barbara, omdat dit een wat kleiner gebied is in Amerika. Ik hou er zelf niet zo van om in een grote drukke stad te wonen en alles met het openbaarvervoer te moeten doen. Ook ligt Santa Barbara gunstig in Amerika. Je kan verschillende grote steden bezoeken die niet heel ver van Santa Barbara vandaan liggen. Bijvoorbeeld LA, Las Vegas, San Fransisco en de Grand Canyon. Ik ben hier nu 4 weken en heb al deze uitjes al gedaan. Totaal blijf ik 7 weken. Van 11 september tot en met 29 oktober.

Accommodatie

Ik heb gekozen om in een gastgezin te gaan wonen. Het leek mijn leuk om met echte Amerikaanse gezinnen in contact te komen en toch het familie gevoel te hebben. Ik zit bij een oudere dame van 90 jaar oud en nog 4 meden studenten. Ik heb een prima gezin en Helen (de gastmoeder / oma) zorgt heel goed voor ons. We krijgen elke avond avondeten alsof het kerstmis is en dit varieert van pizza tot groente met rijst en kip of een hotdog met frietjes. De woning is 18 minuten fietsen vanaf de school en prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Ik ben erg blij dat ik voor een gastgezin heb gekozen.

De school

In de eerste week zat ik in niveau C2.2. Dit is dus een van de hoogste niveaus hier op school. Na twee weken dit geprobeerd te hebben vond ik het toch wel erg lastig. Ik melden dit aan iemand op school en ik werd gelijk overgeplaatst naar een ander niveau. Nu zit ik in C1.3. Ik begrijp de lessen veel beter en zit hier meer op mijn plek. Mijn klas is erg groot. Ongeveer 20 a 25 studenten. Dit is niet altijd prettig, want dan is het wat meer rumoeriger als dat je een klas hebt van 10/15 studenten. Ik merk dat er studenten in mijn klas zitten waarvan hun taalniveau wat hoger is als die van mij. Mijn niveau op het gebied van spreken is zeker verhoogd naar maten ik hier langer ben.

"In dit weekend kwam mijn droom uit!"

Ik heb echt al super veel leuke uitstapjes gemaakt. Ik vond een weekend naar Las Vegas erg leuk, omdat ik mijn ogen uitkeek daar. Ook omdat er zoveel andere studenten zijn van EF en je leert erg veel nieuwe mensen kennen. In dit weekend kwam mijn droom uit! Ik ging namelijk naar de Grand Canyon. Dit was een van mijn uitstapjes die bovenaan op mijn ‘To Do’ list stond.

Ook heb ik een sun set cruise gedaan via EF. Dit is misschien niet het spectaculairste uitje van mijn trip, maar ik vind het heerlijk om op een boot te zitten en om te genieten van de mensen om mij heen en van de plek waar ik ben. Dit deed ik dan ook voor de volle 100%. Helaas kwamen we geen Dolfijnen tegen, maar wel veel zeehonden.

Samen met 2 vriendinnen die ik hier heb gemaakt hadden we een auto gehuurd. Een knalrode mini-Cooper. We gingen een roadtrip maken door LA. We hebben super veel gezien op 1 dag! De Hollywood sign, Hollywood Walk of Fame, Beverly Hills, Santa Monica / Pier, Malibu Beach. Ik vind het super leuk om zoveel te doen en te zien op 1 dag.

Advies

Adviseer goed bij het EF kantoor van jouw land en ga opzoek naar mensen die deze reis al hebben gemaakt. Zorg er ook voor dat je genoeg zakgeld hebt om alles te doen qua uitstapjes en activiteiten die je graag wilt maken. Het geld geef je namelijk best makkelijk uit. Kijk ook goed naar welke bestemming je graag zou willen en wat de kosten in het land/gebied zelf zijn.

Zorg erg ook voor dat je goed bent voorbereid. Qua papieren, genoeg kleding voor meerdere seizoenen en de regels van het land waar je naartoe gaat.

Als je in een gasgezin ga, zorg dat je jezelf makkelijk kan aanpassen. Het zijn allemaal andere regels en daar moet je je aan houden.

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden