GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Nienke op taalreis naar San Diego

EF Ervaring: Nienke op taalreis naar San Diego

Ik wilde graag meer van de wereld ontdekken!

"Ik heb er veel van geleerd"

Ik ben deze zomer 3 weken met ef naar San Diego geweest ik vond het super leuk en ook wel een beetje spannend om dat dit de eerste keer was dat ik alleen op reis ging maar ik ben heel blij dat ik het heb gedaan en ik heb er veel van geleerd. Ik ben een stuk zelfstandiger geworden en heb veel mooie dingen gezien. Ik ben in de weekenden naar LA en San Francisco geweest met de door EF georganiseerde trips. Dit was ideaal want je hoefde zelf bijna niets uit te zoeken en er was een hele planning waardoor je als in een paar dagen kon zien

Accomodatie

Ik woonde op de campus in San Diego. Dit vond ik erg leuk omdat je kamer genoten had van over de hele wereld en je leerde dus niet alleen de Amerikaanse cultuur kennen maar ook andere culturen en dat vond ik heel bijzonder. De badkamers waren prima en het eten was best ook oké er was voor iedereen wat. De campus was dichtbij de target en bij bushaltes dus je kon makkelijk op plekken komen. Ook was het fijn dat de lokalen in het zelfde gebouw zaten. Want dan kon je lekker uitslapen. Ik heb echt een leuke tijd gehad.

Activiteiten

Ik vond het een mooie stad met veel te zien en leuke trips naar andere steden zoals San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. De mooiste plek in San Diego vond ik conorado. Hier waren wij perongeluk beland maar het was echt prachtig verder ben ik nog bij little Italy geweest wat ook heel mooi was maar mijn favoriete trip was toch San Francisco. Dit was echt een magische stad en ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld. Dus ik vind San Diego de perfecte ef locatie omdat ik graag LA en San Francisco wilde zien. Ik zou het iedereen aanraden

Met andere studenten van EF ben ik aar het strand geweest, naar Target en natuurlijk wezen shoppen!

Mijn leukste ervaring

Het leukste vond ik San Francisco, het hotel was spectaculair en de activiteiten waren ook heel goed. Ik zou zo weer terug gaan. De Golden Gate Bridge was mijn favoriete van de trip echt zo mooi om te zien. Er was de veel te zien en je had genoeg tijd om de brug over te lopen. Ik vond het alleen jammer dat je maar 1 hele dag had in San Francisco. Ik zou dan zeggen vertrek op donderdag avond ipv vrijdag ochtend zo heb je meer tijd in San Francisco. Verder echt een top tripje en ik zou het zeker aanraden!

School

Het taal niveau was goed. Zelf deed ik c1.2 Voor mij was dit net te hoog maar ik heb wel veel geleerd. Ook heb ik veel geleerd door interactie met de Amerikaanse bevolking. De lessen waren interactief en absoluut niet saai. Er was veel variatie in onderwerpen en we behandelende actueel nieuws in de lessen dus het was meer dan alleen Engels. Mijn leraar was Brian pound hij gaf goed les en toonde interesse naar de afkomst van studenten en probeerde iedereen met de aandacht er bij te houden. Veel vooruitgang heb ik niet gemaakt maar ik was er ook maar 3 weken.

Advies voor anderen

Ik zou eerst uit zoeken welke steden je graag wil zien en aan de hand daarvan je locatie uitzoeken. Ook zou ik eerst een gesprek aangaan niet alleen met ef medewerkers maar ook met mensen die zelf een reis hebben gemaakt en om hun ervaringen te vragen zo krijg je een beter beeld van wat het precies inhoud. En probeer zoveel mogelijk van de activiteiten te doen want je zal er zeker spijt van gaan krijgen als je niet zo veel activiteiten doet. En als laatste tip maak vrienden want dat maakt het 1000 keer leuker en zeg ja als ze je vragen om mee te gaan naar een activiteit.,

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden