GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF ervaring: The perfect love story

Camilla ging met EF op taalreis naar Vancouver; ze hield er niet alleen perfect Engels aan over...
EF ervaring: The perfect love story

Iets minder dan 3 jaar geleden kwam ik aan op de EF taalschool in Vancouver waar ik de laatste maandjes van mijn EF avontuur zou besteden. Ik kwam terecht in een hele hechte klas waardoor het pas in de tweede week voelde alsof ik erbij hoorde.

Friends at first

Na de eerste paar dagen zat ik in de les naast een bepaalde jongen, Michael, die inderdaad het idee had dat ik het een beetje moeilijk vond om op vreemden af te stappen en dus begon hij tegen mij te praten. We hadden nummers uitgewisseld en een paar dagen later werd ik uitgenodigd om met wat meer mensen op een dagtrip te gaan. Vanaf die dag behoorde ik ook tot de groep. Ik bleef altijd wel net iets closer met Michael, maar gewoon als vrienden.

In de vakantie kwam mijn moeder op bezoek en die vond dat ik het toch wel erg vaak over ene Michael had, maar ik verzekerde haar ervan dat we echt alleen maar vrienden waren (wat op dat moment ook echt zo was). We gingen regelmatig samen lunchen, op roadtrips met nog wat andere mensen erbij, en na het stappen bleef hij af en toe slapen omdat ik midden in het centrum woonde en zijn gastgezin een uur reizen was. But at some point that changed!

Reis naar de liefde

We weten allebei niet precies meer wanneer we ineens gevoelens voor elkaar kregen, maar sindsdien kan ik niet meer zonder hem. Helaas woont hij in de buurt van Berlijn in Duitsland, dus we kunnen elkaar niet zo gemakkelijk even met de trein opzoeken, maar het is altijd beter dan iemand aan de andere kant van de wereld.

Inmiddels zijn we al meer dan 2,5 jaar samen en we hebben al zo ontzettend veel dingen meegemaakt! Omdat we elkaar niet zo vaak zien, doen we extra veel leuke dingen als we samen zijn. Zo heb ik al een aantal steden in Duitsland gezien en zelfs plekken in Nederland waar ik nog nooit was geweest. We zijn ook een weekendje naar Praag geweest en we hebben 3 weekjes in Vietnam doorgebracht. Ten slotte heeft Michael zijn EF school in Dublin laten zien en zijn we net terug gekomen van 5 weken rondreizen in Australië!! What else could you wish for?

[

](https://www.ef.nl/blog/wp-content/uploads/sites/19/2020/02/Bathing-Boxes-Australië.jpg)

Wil jij net als Camilla ook naar Vancouver of een andere EF bestemming? Vraag onze gratis brochure aan!Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer