GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Claudia uit Oostenrijk bij EF Dublin

Claudia bracht twee weken door in Dublin met EF en vertelt ons hier alles over haar ervaringen tijdens haar EF-reis.
EF Ervaringen: Claudia uit Oostenrijk bij EF Dublin

Ik koos voor EF omdat ik van veel mensen goede dingen over hen had gehoord en omdat ik hun taalreisprogramma het meest aantrekkelijk vond in vergelijking met andere taalreisprogramma's. Ik was erg tevreden over de boeking van mijn reis. Ik had contact met EF medewerkers via e-mail en ze gaven me altijd snel en gedetailleerd antwoord als ik een vraag had.

Ik vond de reis naar Dublin ook erg aangenaam. Op het vliegveld ontmoette ik al een hele goede vriend, met wie ik elkaar in de loop van de volgende twee weken steeds weer heb gesproken. Op het vliegveld in Dublin werden we meteen opgewacht door een heel vrolijke, enthousiaste EF-medewerker, met wie we een leuk spelletje speelden om de wachttijd te overbruggen tot onze bus kwam.

Mijn Oostenrijkse cursusleider was altijd goedgehumeurd en bood altijd een luisterend oor als ik vragen of problemen had. Ik kon het ook heel goed vinden met mijn Ierse activiteitenbegeleidster. Ze was een erg vrolijk persoon die erg geïnteresseerd in ons was en altijd haar best deed om ons verblijf onvergetelijk te maken.

Ik heb ook veel nieuwe vrienden gemaakt in Dublin, waaronder twee uit Oostenrijk. Ik heb nog steeds contact met ze en heb ze ontmoet sinds ons verblijf in Dublin. Verder kon ik het heel goed vinden met de Spanjaarden. Ze waren altijd blij als ze me zagen en begroetten me vriendelijk. Ik ben erg blij dat ik deze ervaring heb gehad en dat ik nieuwe culturen heb leren kennen en nieuwe vrienden heb kunnen maken.

Mijn gastgezin was het beste dat je je kunt voorstellen. Ze behandelden me echt alsof ik een van hun kinderen was, waren altijd blij als ze me zagen, praatten veel met me en vroegen altijd hoe mijn dag was en hoe het met me ging. Een ander hoogtepunt waren de kinderen van mijn gastgezin. Ze waren ongeveer van mijn leeftijd en waren altijd heel nieuwsgierig en wilden weten hoe het was in mijn thuisland. In de loop van mijn verblijf in Dublin werden we goede vrienden en we hebben nog steeds contact. Ik ben zo blij dat ik deze twee vrienden via EF heb leren kennen!

Na de eerste paar dagen kreeg ik mijn persoonlijke schema, waarop al mijn excursies en activiteiten stonden. Dankzij dit schema kon ik me altijd verheugen op toekomstige excursies en wist ik altijd ongeveer hoe mijn week eruit zou zien. Tijdens de week hadden we of 's ochtends of 's middags les, afhankelijk van hoe de rest van onze activiteiten was gepland. Ik vond de lessen erg leuk. Het was altijd erg afwisselend en leuk, maar ik heb ook veel nieuwe dingen geleerd die me in de toekomst zeker zullen helpen. Ik ben blij dat ik voor een internationale cursus heb gekozen, want op die manier spraken we echt de hele tijd alleen maar Engels tijdens de les en leerden we ook andere culturen kennen.

Verder verkenden we Dublin overdag, zoals de stad van bovenaf bekijken op het adembenemende dak van Croke Park of een andere keer meer leren over de geschiedenis van de stad in Dublinia. In het weekend maakten we spannende dagtochten die me nog lang zullen heugen. Het leukst vond ik de uitstapjes naar Glendalough en de Cliffs of Moher. Daar ging ik wandelen met mijn nieuwe vrienden en leerde ik het prachtige landschap van Ierland nog beter kennen.

Tot slot wil ik zeggen dat mijn taalreis naar Dublin een onvergetelijke ervaring was die ik iedereen kan aanraden. Ik zal de herinneringen en ervaringen die ik daar heb opgedaan nooit vergeten en zal altijd met plezier terugkijken op de geweldige tijd die ik daar heb gehad.

Leer Engels in DublinOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer