GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Federico uit Italië bij EF Manchester

We vroegen onze studenten om hun ervaringen te delen: Wat vonden ze het leukst aan hun tijd in het buitenland? Aan welke activiteiten hebben ze deelgenomen? Welk advies hebben ze voor degenen die op het punt staan om aan een soortgelijke reis te beginnen? Dit is wat ze met ons deelden!
EF Ervaringen: Federico uit Italië bij EF Manchester

Federico, een EF ambassadeur sinds 2022, deelde zijn zomerervaring in Manchester met EF!

Vertel ons over jouw ervaring met EF. Waar ben je geweest en wanneer?

Tijdens de afgelopen zomer, in de tweede en derde week van augustus, begon ik aan een taalcursus van twee weken in Manchester. Mijn belangrijkste doel was om mijn Engelse taalvaardigheden te verbeteren, dus ik koos voor een individueel vertrek. Wat betreft het type cursus koos ik voor de General cursus, met 26 uur les per week. Het leek mij de meest geschikte optie om aan mijn taalleerbehoeften te voldoen.

Op de school had ik het genoegen om buitengewoon bekwame en vriendelijke docenten te ontmoeten die mijn ervaring echt onvergetelijk maakten. Ik had de kans om tijd met hen door te brengen buiten de lesuren, zoals tijdens lunchpauzes en andere ontspanningsmomenten in de klaslokalen.

Wat zijn de top drie dingen van jouw ervaring waar je het meest van genoten hebt?

Ik koos Manchester als bestemming omdat ik voor mijn eerste buitenlandse ervaring met EF liever in de buurt bleef dan echt heel ver weg te gaan. Terugkijkend zou ik zonder aarzelen weer voor Manchester kiezen. Een van de hoogtepunten was voor mij het fascinerende contrast tussen de historische, typisch Engelse gebouwen en de moderne wolkenkrabbers die door de stad verspreid staan.

Als gepassioneerd voetballiefhebber had ik de ongelooflijke kans om het stadion van Manchester United, Old Trafford, te bezoeken via een rondleiding georganiseerd door EF. Het was een onvergetelijke ervaring. Terwijl ik het stadion van Manchester City alleen van de buitenkant zag, had ik tijdens een georganiseerde dagtrip ook de kans om het stadion van Liverpool te bezoeken.

Een ander aspect van de stad dat ik koesterde was de heerlijke mix van verschillende culturen. Deze culturen bestonden harmonieus naast elkaar, waarbij ze hun unieke tradities en producten in stand hielden en aan toeristen lieten zien in restaurants, winkels en verschillende etablissementen.

Welke activiteiten heb je ondernomen met andere studenten tijdens je verblijf in Manchester?

Ik kreeg de kans om deel te nemen aan verschillende activiteiten, sommige georganiseerd door EF, zoals de rondleiding door Old Trafford, en andere die wij, de studenten, zelf organiseerden, zoals de dagexcursie naar Liverpool. Daarnaast zagen we elkaar niet alleen elke dag op school, maar brachten we ook onze middagen samen door, aten we als groep en waagden we ons er zelfs aan om 's ochtends samen naar de zonsopgang te kijken. In feite was er nooit een tekort aan mogelijkheden om een band op te bouwen en nieuwe ervaringen te delen.

Kun je het meest memorabele en intense moment delen dat je bent tegengekomen tijdens je weken in het Verenigd Koninkrijk?

Er waren elke dag veel intense en mooie momenten, maar de meest opvallende was misschien wel op de allereerste dag. 's Ochtends regelde EF een bijeenkomst voor alle nieuwe studenten in een typisch Engelse pub. Ze gaven ons informatie over de school, legden verschillende regels uit en gaven ons een rondleiding door de school zelf. Daarna begonnen we samen aan een stadstour door Manchester, waarbij we de belangrijkste en meest kenmerkende bezienswaardigheden verkenden. Terwijl we van de ene plek naar de andere liepen, was er voortdurend gelegenheid om met medestudenten te praten, wat leidde tot de vorming van nieuwe vriendschappen. Als klap op de vuurpijl besloten we samen te dineren, en het was een hartverwarmende ervaring om ons vanaf de eerste dag zo welkom en verbonden te voelen.

Wat voor impact heeft deze ervaring op je gehad?

Hoewel ik maar twee weken bleef, had deze ervaring een grote invloed op mijn taalvaardigheden. Ik had voortdurend de gelegenheid om gesprekken aan te knopen met medestudenten en lokale bewoners, wat me hielp mijn taalvaardigheden te verbeteren. Bovendien merkte ik dat ik meer openstond voor contacten met mensen en ik had het genoegen om veel geweldige mensen te ontmoeten tijdens mijn vakantie.

Welke advies zou je geven aan iemand die overweegt naar het buitenland te gaan met EF?F?

Het is heel normaal om je een beetje onzeker te voelen voordat je aan zo'n reis begint. Ik had echter een fantastische ervaring met EF, vooral in Manchester. Ze waren efficiënt en reageerden opmerkelijk snel, waardoor ik me altijd meer op mijn gemak voelde. Ik kan met een gerust hart zeggen dat een studievakantie als deze het potentieel heeft om belangrijke persoonlijke veranderingen teweeg te brengen. Het moedigde me aan om me mentaal open te stellen, nieuwe kennis op te doen en contacten te leggen met veel mensen.

Ik zou dit soort ervaringen van harte aanbevelen aan iedereen die een compleet andere cultuur wil ontdekken, een cultuur met andere levensstijlen en denkwijzen dan in ons eigen land.


Denk je dat je vaardigheden hebt opgedaan die nuttig zijn voor je toekomstige carrière?

Absoluut, te beginnen met Engels als fundamentele vaardigheid voor het soort werk dat ik wil doen. Daarnaast kan meer openstaan voor en je aanpassen aan nieuwe omgevingen en omstandigheden een belangrijke troef zijn in de professionele wereld.

Als je nu op het vliegtuig zou kunnen stappen, welke EF-bestemming zou je dan kiezen?

Op dit moment zou ik graag de Verenigde Staten verkennen, met name Miami of Los Angeles. Maar ik ben ook heel nieuwsgierig naar andere steden in Engeland. Tot slot heb ik een sterke wens om Kaapstad in Zuid-Afrika te bezoeken.

Leer Engels in ManchesterOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer