GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Gaia uit Italië bij EF Perth

We vroegen onze studenten om hun ervaringen te delen: Wat vonden ze het leukst aan hun tijd in het buitenland? Aan welke activiteiten hebben ze deelgenomen? Welk advies hebben ze voor degenen die op het punt staan om aan een soortgelijke reis te beginnen? Dit is wat ze met ons deelden!
EF Ervaringen: Gaia uit Italië bij EF Perth

Gaia deelt haar ervaring met de EF taalcursus in Perth, die haar in staat stelde om een internationaal taalcertificaat te behalen.

Hoi Gaia! Vertel ons over je ervaring met EF.

Hallo allemaal! Ik ben Gaia, en ik wil graag vertellen over mijn EF taalcursus in Perth, West-Australië. Ik begon aan deze reis in juli 2019 en keerde eind september terug naar Italië. Ik was toen 17 jaar oud, tussen mijn derde en vierde jaar van de middelbare school. Tijdens de hele cursus voelde ik me altijd gesteund en geholpen door het EF-team. Ik droomde al jaren van een overzeese ervaring en ik geloof echt dat het een belangrijke rol heeft gespeeld in mijn persoonlijke groei.

Voor vertrek dacht ik naïef dat het een makkie zou zijn - dat ik thuis niet te veel zou missen en dat ik me meteen op mijn gemak zou voelen. In werkelijkheid was het precies het tegenovergestelde. In het begin had ik veel heimwee en het was vreemd om alles zelf te moeten regelen. Maar naarmate de cursus vorderde, merkte ik dat ik beter werd, persoonlijke groei ervoer en trots was op wat ik had bereikt. Dus ik zou IEDEREEN aanraden om, indien mogelijk, deel te nemen aan dit soort taalcursussen.

Wat zijn de drie dingen die je het leukste vond aan Perth?

Ik vond het erg leuk hoe vriendelijk de Australiërs waren. Ze waren altijd in voor een praatje, maakten een paar grapjes tijdens het wachten op de trein en schuwden het niet om complimentjes te geven. De stad zelf was heerlijk om te verkennen - het was precies de juiste grootte en had een diverse charme die het onderscheidde van Europese steden. De stranden van Perth waren prachtig, met lange zandstranden langs een prachtige blauwe zee. Je zag vaak dolfijnen, surfers of mensen die gewoon een duik namen.

De plaatselijke wilde dieren waren een echte traktatie: kangoeroes, hoewel ik wel een beetje schrok, dolfijnen, unieke vogels en de schattige Quokka met zijn schattige glimlach - ik vond ze allemaal prachtig. Het is moeilijk om maar drie dingen te kiezen, want eerlijk gezegd vond ik alles geweldig.

Welke invloed heeft deze reis op jou gehad?

Het hielp me groeien als persoon door me te leren voor mezelf te zorgen. Het heeft me geleerd om alleen te zijn en dat te waarderen. Het heeft me geholpen socialer te worden en uit mijn comfortzone te stappen. Het heeft me in zoveel dingen geholpen.

Welk advies zou je geven aan iemand die erover denkt om met EF te gaan reizen?

Degenen die nog twijfelen, raad ik ten zeerste aan niet te aarzelen en ervoor te gaan, want het is een ervaring die je leven echt verrijkt. Voor degenen die op het punt staan om te vertrekken, raad ik aan om de stad waar je naartoe verhuist grondig te onderzoeken, zodat je een idee krijgt van wat je dagelijkse routine zou kunnen inhouden.

Wat de praktische kant betreft, zou ik adviseren om je bagage ruim van tevoren te plannen - in tegenstelling tot mijn last-minute aanpak. Ten slotte, probeer geen vaste verwachtingen te hebben van je ervaring, maar begin aan deze reis met een oprechte gretigheid om te ontdekken, contact te maken en van elk moment te genieten. Waag de sprong, laat alle twijfels achter je en wees bereid om dit spannende nieuwe hoofdstuk in je leven te omarmen.

Heb je vaardigheden ontwikkeld die in de toekomst van pas zullen komen?

Ongetwijfeld zijn mijn Engelse vaardigheden aanzienlijk verbeterd tijdens deze ervaring en het heeft me ook geleerd hoe ik verschillende soorten relaties moet onderhouden, een cruciale vaardigheid voor de professionele wereld.

Wat wordt je volgende EF-bestemming?

Sydney of Honolulu!

Leer Engels in PerthOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer