GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Waarom neem je nou geen tussenjaar op je 16e?

Waarom neem je nou geen tussenjaar op je 16e?

De Rotterdamse Romane (22) heb je vast al eens gespot op je Instagram feed. Ze vlogt op ItIsRomane en heeft ook een aardig aantal volgers op Instagram. Toch was ze niet altijd zo out-going. Haar tip: neem nou toch eens een tussenjaar op je 16e!

Toen ik 16 was en naar Parijs ging, was ik erg verlegen en totaal niet out-going. Maar ik merkte gelijk al dat ik uit mijn comfort-zone moest stappen en dat heeft me heel veel goeds gedaan. Ik ben op dit moment veel zelfverzekerder en socialer.

Hoe kwam je op het idee om op taalcursus naar het buitenland te gaan?

Toen ik op 16-jarige leeftijd van de HAVO af kwam, had ik geen idee wat ik qua vervolgopleiding wilde doen. Ik bleef maar zoeken, tot ik dacht: ‘waarom neem ik nou geen tussenjaar?’ Ik besloot om een half jaar in het buitenland te studeren. Ik ben zelf tweetalig opgevoed (Frans) en wilde heel graag weten hoe het nou is om echt in Frankrijk te wonen. Ik ben een echt stadsmens, dus ik wist al snel waar ik heen wilde in Frankrijk: Parijs!

Waarom heb je gekozen voor EF?

Na enige zoektocht en andere organisaties te hebben vergeleken, kwam ik op EF uit. Het sprak me direct aan en besloot om samen met mijn moeder naar een informatiebijeenkomst te gaan. Na deze bijeenkomst was ik zeker dat ik met EF naar Parijs wilde. De cursus sprak me aan en de medewerkers waren spontaan en open. Een half jaar naar Parijs, was een feit! Ik ben inmiddels 22 en ik werd begin dit jaar benaderd door EF, om samen met mijn vriend Shaquille Polak, een week te ervaren hoe het is om in Amerika te studeren. We waren meteen enthousiast en voor we het wisten zaten we in het vliegtuig naar Los Angeles.

Gewoon doen, want je zult er echt geen spijt van krijgen. Dat half jaar in Parijs waren de beste zes maanden van mijn leven.

Wat was het leukste moment van de reis?

We verbleven in Santa Barbara en gingen hier naar school. Naast school waren er veel activiteiten te beleven. Het leukste moment voor mij was het bijwonen van de basketbalwedstrijd van The Lakers. Real American vibes! Ook hebben we onwijs genoten van het surfen (ook al bakten we er niet veel van).

Hoe heb je de service van EF ervaren, zowel op kantoor als op de school?

Geweldig! Zoals ik al eerder zei, iedereen is supervriendelijk en spontaan. Wanneer je binnenkomt voel je je gelijk welkom en dat is mega fijn. Want een nieuw land, een nieuwe school en nieuwe mensen is niet niks. Wanneer je vragen hebt over school, de activiteiten of gewoon je ei kwijt wil kan je altijd bij de EF-medewerkers terecht.

Heeft deze taalcursus je geholpen bij je toekomstplannen?

Zeker! Toen ik 16 was en naar Parijs ging, was ik erg verlegen en totaal niet out-going. Maar ik merkte gelijk al dat ik uit mijn comfort-zone moest stappen en dat heeft me heel veel goeds gedaan. Ik ben op dit moment veel zelfverzekerder en socialer. Ook heb ik France C1 Niveau behaald en ik weet zeker dat ik daar in de toekomst veel profijt van zal hebben.

Ik bleef maar zoeken, tot ik dacht: ‘waarom neem ik nou geen tussenjaar?’

Wat geef je mee als tip aan andere studenten die op taalcursus willen in het buitenland?

Gewoon doen, want je zult er echt geen spijt van krijgen. Dat half jaar in Parijs waren de beste zes maanden van mijn leven. De tijd gaat zo snel, bizar gewoon. Ook de week bij EF Santa Barbara was geweldig.

Wat is de volgende bestemming die je graag met EF zou willen doen?

Canada for sure! Ik hoor er alleen maar positieve dingen, dus daar zou ik nog héél graag heen willen gaan.

Zou je EF aanraden aan familie en vrienden?

Ik heb alleen maar goede herinneringen aan EF, dus ik zou het zeker aanraden (en dat heb ik stiekem allang gedaan hoor).

Waar wacht je op?Neem een tussenjaar!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer