GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Oscar uit Noorwegen bij EF München

Deze zomer ging ik 3 weken op taalreis naar München en verbleef ik bij een gastgezin.
EF Ervaringen: Oscar uit Noorwegen bij EF München

In de zomer van 2019 ging ik 3 weken op taalreis naar EF München en verbleef ik bij een gastgezin. Ik kan eerlijk zeggen dat dit een van mijn beste zomervakanties was en ik ben erg goede vrienden geworden met verschillende mensen daar, waaronder een uit Kazachstan en een uit Vietnam. Het was een fantastische zomer voor de 3 weken dat ik er was, en ik raad je echt aan om naar München te reizen als je de kans hebt. Als je deze brief leest, overweeg je dan om naar EF München te reizen? Deze reisblog kan je het antwoord geven.

Mijn taalreis begon op 30 juni om 08:55 toen we samenkwamen in de vertrekhal op Oslo Airport Gardermoen. We gingen aan boord van een Airbus A320 Sharklets van Lufthansa, de enige 5*-luchtvaartmaatschappij in Europa.

Zodra ik in het vliegtuig stapte, wist ik dat dit een ongelooflijk leuke en onvergetelijke reis zou worden, en dat was het ook.

Toen we in München landden, kletste ik wat met de reisleider, die net als ik een beetje een avgeek (luchtvaart nerd) is. We kletsten wat terwijl we de bus namen naar de school in Germering. Het was erg warm, ik denk meer dan 30°C, dus we smolten bijna in de bus. Bij aankomst op de school werden we hartelijk verwelkomd en kregen we kamers te zien die vernoemd waren naar grote steden over de hele wereld.

We werden naar onze gastgezinnen gebracht en ik had het geluk dat ik een fantastische familie had. De volgende dag, een maandag, gingen we meteen naar school, waar we werden verwelkomd en een soort ketting kregen met onze informatie en groepsgegevens. Er was een ruimte buiten de school waar we konden ontspannen met vrienden.

We bezochten München vaak om te winkelen en bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder het Deutsches Museum, Marienplatz en een rondleiding door de Allianz Arena (Fun Pack). De schooldag was opgesplitst; ik had eerst les en daarna activiteiten, of andersom. De activiteiten varieerden van een bezoek aan een klein meer om te zwemmen en te ontspannen tot uitstapjes naar München waar we wat vrije tijd hadden.

Op school hadden we 2 x 90 minuten les waarin we verschillende activiteiten deden. Mijn lerares was erg aardig, behulpzaam en effectief in het lesgeven. Op een dag vergat ik mijn etui bij mijn gastgezin thuis, dus moest ik een pen kopen met een kat erop, wat ze erg schattig vond. We kregen maaltijden op school en konden 'maaltijdcheques' krijgen waarmee we gratis maaltijden tot 10 euro kregen, inclusief een drankje. Het treinstation lag vlak naast de school, dus het was niet ver lopen. Ik raad persoonlijk aan om Google Maps te gebruiken als je met het openbaar vervoer navigeert.

Ik sluit hier af. Als je erover denkt om naar EF München te reizen, kun je mijn Instagram profiel @enbl_private bekijken waar ik wat foto's heb gepost. Je kunt me ook een bericht sturen op mijn hoofdaccount @enbl_spotter. En nogmaals, als je een reis naar München met EF overweegt, GO FOR IT! Je zult er geen spijt van krijgen!

Leer Duits in MünchenOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer