GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Sara uit Italië bij EF Barcelona

We vroegen onze studenten om hun ervaringen te delen: Wat vonden ze het leukst aan hun tijd in het buitenland? Aan welke activiteiten hebben ze deelgenomen? Welk advies hebben ze voor degenen die op het punt staan om aan een soortgelijke reis te beginnen? Dit is wat ze met ons deelden!
EF Ervaringen: Sara uit Italië bij EF Barcelona

Ik ben Sara en ik ben op 4 september naar Barcelona vertrokken, oorspronkelijk gepland voor slechts twee weken. Maar ik heb het zo naar mijn zin dat ik besloten heb om mijn taalcursus met een week te verlengen. De week voordat ik vertrok, voelde ik me behoorlijk ongerust en ik heb zelfs overwogen om de reis te annuleren. Gelukkig heb ik dat niet gedaan en het is de eerste keer dat ik helemaal alleen van huis weg ga voor zo'n lange periode. Ik was bang dat ik geen vrienden zou maken en deze twee weken in eenzaamheid zou doorbrengen. Maar uiteindelijk ontmoette ik een geweldige groep mensen die ik voor altijd in mijn hart zal sluiten.

Het personeel van EF Barcelona is ontzettend aardig en behulpzaam en ik heb al snel een band met ze opgebouwd. De lessen zijn verre van saai, in tegenstelling tot mijn ervaringen op school in Italië. Ze zijn heel interactief, helemaal niet belastend en ik neem actief deel aan alle lessen (iets wat op mijn Italiaanse school zelden gebeurde). Ik kan met een gerust hart zeggen dat dit de beste ervaring van mijn leven is geweest en ik kan niet wachten om in de toekomst soortgelijke avonturen aan te gaan.

Ik vond alles aan Barcelona geweldig; het is echt mijn favoriete plek geworden. Maar als ik favorieten moest kiezen, dan zou het de stad zelf zijn - het is uitgestrekt en vol met plekken om te verkennen en te ontdekken. Elke dag stuit ik op een nieuw juweeltje. Dan is er het adembenemende nachtelijke uitzicht vanuit de bunker, dat echt onvergetelijk is. Tot slot is er Carmel, misschien wel mijn favoriete plek in Barcelona. Zodra je de top bereikt, word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht over de hele stad, een adembenemend gezicht van bovenaf. En natuurlijk zijn de mensen hier ook een integraal onderdeel van de ervaring. Ze zijn ongelofelijk gastvrij en behulpzaam, ze streven er altijd naar om je het gevoel te geven dat je deel uitmaakt van de gemeenschap zonder je te veroordelen of je het gevoel te geven dat je niet op je plaats bent.

Bij mijn aankomst op de school was de allereerste activiteit die we ondernamen het "welkomstfeest" dat de dag nadat we hier aankwamen werd gehouden. We kwamen samen in een plaatselijke bar om het begin van dit avontuur te markeren en het was een fantastische gelegenheid om nieuwe vriendschappen te sluiten met medestudenten van EF. Ik vond het meteen geweldig.

Ik sloot me ook aan bij de groep voor een bezoek aan de Arc de Triomphe en het Ciudadella Park, wat zowel vermakelijk als informatief bleek te zijn. Het was fascinerend om nieuwe dingen over Barcelona te leren en ik heb me uitstekend vermaakt. Later nam ik deel aan een dagexcursie naar het Labyrint van Horta, en ook dat was een geweldige ervaring. Onze gids was ongelooflijk vriendelijk en gezellig, waardoor het voelde alsof ik tijd doorbracht met een vriend. Ik ben zeker van plan om aan meer activiteiten deel te nemen voordat ik vertrek, want deze momenten zijn echt once-in-a-lifetime ervaringen.

Dankzij deze ervaring had ik de ongelooflijke kans om mijn langeafstandsvriendin uit Palma de Mallorca te ontmoeten, iemand die ik al twee jaar ken maar nog nooit persoonlijk had ontmoet... tot vorige week! Het was een wervelwind van emoties en ik kan eerlijk zeggen dat het een van de meest intense momenten van mijn leven was. Het is misschien moeilijk te geloven, maar zonder EF was deze ontmoeting nooit mogelijk geweest.

Ik ben altijd een erg terughoudend persoon geweest, maar ik heb het gevoel dat de dingen nu voor mij zijn veranderd. Ik heb de kans gehad om in contact te komen met mensen uit alle hoeken van de wereld en om zowel mijn Spaans als mijn Engels te verbeteren (want dat is de manier waarop ik communiceer met mijn EF-vrienden). Ik denk dat als ik terugkom, mijn ouders en vrienden een compleet veranderd persoon zullen zien, en ik kan niet wachten om iedereen te laten zien hoeveel deze ervaring mij heeft veranderd!

Je moet al je angsten en zorgen opzij zetten en de sprong wagen, want zo krijg je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en andere culturen te ervaren, en volgens mij is er niets beter dan dat. De meesten van ons zijn bang voor het onbekende en hebben de neiging om bij het veilige te blijven. Je moet echter lef hebben en onthouden, "neem het risico en leef of verlies de kans".

Hoewel ik hier nog maar kort ben, heb ik al zoveel geleerd waarvan ik me niet eerder bewust was. Ik hoop dat ik na thuiskomst deze reis kan voortzetten om al mijn dromen waar te maken. Ik sta te popelen om te blijven leren en mijn Spaans te verbeteren, dus de kans is groot dat ik ervoor zou kiezen om Spanje opnieuw te bezoeken.

Leer Spaans in Barcelona!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer