GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Sarah uit Duitsland bij EF Brighton

Drie maanden in Brighton: Sarah reisde naar de zuidkust van Engeland en heeft veel te delen!
EF Ervaringen: Sarah uit Duitsland bij EF Brighton

Wonen bij een gastgezin

Een uitdagende vraag die aanvankelijk niemand van mijn schouders kon halen. Zou ik mijn drie maanden in Brighton in de residentie doorbrengen of bij een gastgezin? Beide opties hebben hun voor- en nadelen...

Om beide ervaringen te combineren, bracht ik zes weken door bij een gastgezin en boekte ik drie weken in de residentie. Omdat ik een familiemens ben, wilde ik wat langer bij het gastgezin blijven. Ik wilde ook nog hechtere vriendschappen opbouwen en de gedeelde woonsfeer ervaren.

Uiteindelijk heb ik een geweldig gastgezin gekregen en daar ben ik heel blij mee en dankbaar voor. Ik verbleef bij een alleenstaande moeder en haar jonge zoon. Tijdens mijn verblijf in Brighton werd ik echt een deel van hun familie. We hebben samen veel uitstapjes gemaakt en dankzij mijn gastgezin heb ik de zuidkust van Engeland nog beter leren kennen.

Ze waren allebei heel relaxed als het op samenwonen aankwam en je voelde je gewoon op je gemak bij hen in de buurt. Ze accepteerden het volledig als ik wat tijd alleen op mijn kamer wilde doorbrengen.

Omdat ik het zo fijn vond en een goede band met de familie had opgebouwd, besloot ik om de laatste drie weken niet naar de residentie te verhuizen. In plaats daarvan bleef ik bij mijn gastgezin voor de hele duur van mijn verblijf in het buitenland.

We plannen nu al een reünie volgende zomer. Zo zie je maar dat wonen bij een gastgezin echt geweldig kan zijn en ik raad iedereen aan om deze ervaring ten minste één keer mee te maken.

De structuur van het schoolsysteem in Brighton

In tegenstelling tot de lessen in Duitsland, wordt er op de EF school in Brighton uitsluitend Engels gesproken. Ik heb veel geleerd over de Engelse taal of Engelssprekende landen door middel van grammaticaoefeningen, lees- en schrijftaken, taaloefeningen, zakelijk Engels en parafraseren.

Voor individuele instructie worden studenten ingedeeld in verschillende klassen met mensen met een vergelijkbaar taalniveau. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je in een te moeilijke of te makkelijke klas terechtkomt. En zelfs als dat gebeurt, zijn er genoeg medewerkers in Brighton die je graag helpen om van cursus te veranderen.

Om in de verschillende niveaus geplaatst te worden, maak je voor je vertrek een online plaatsingstest.

Bovendien zijn de lessen verdeeld volgens de verschillende soorten cursussen. In de hoofdcursus wordt voornamelijk alledaags Engels geoefend en gesproken. Dan zijn er de intensieve lessen, waar het leren wat intensiever is en waar complexere grammatica wordt onderwezen. De examenvoorbereidingsklas bereidt studenten voor op examens zoals het Cambridge Certificate of de TOEFL.

Je kunt dus zien dat er voor iedereen een geschikte cursus is en dat er aan alle voorkeuren kan worden voldaan. Bovendien is het een groot voordeel dat je op elk moment van cursus kunt veranderen als deze niet aan je verwachtingen voldoet.

Koninklijk Weekend

In het weekend organiseerde EF uitstapjes naar Windsor en Hampton om de beroemde kastelen van Groot-Brittannië te bezoeken. Op zaterdag maakten we met een grote groep leerlingen een busreis naar Windsor. We hadden eerst wat vrije tijd en konden de prachtige stad Windsor verkennen. Daarna mochten we het kasteel van binnen bekijken. Dankzij een audiogids konden we veel extra informatie krijgen.

De dag was perfect georganiseerd en we hadden veel plezier. Tijdens de trip leerden we veel over het kasteel en de geschiedenis van Engeland.

Op zondag namen we met een veel kleinere groep de trein naar Hampton om het Court Palace te bezoeken.

Hampton is een vrij rustige plaats en we besloten om meteen naar het kasteel te gaan. Het kasteel was zo groot en had zoveel te bieden dat we er de hele dag hebben doorgebracht. Het Hampton Court Palace was ook gigantisch en liet een blijvende indruk op ons achter.

Deze twee dagen waren prachtig en zullen me voor altijd bijblijven. Brighton is zeker een bezoekje waard en als je op zoek bent naar meer inspiratie, bekijk dan zeker het Instagram account @efusa!"

Leer ook Engels in BrightonOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer