GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Talks: Flavio vertelt hoe een investering in zijn taalkennis zijn leven en carrière heeft veranderd

EF Talks: Flavio vertelt hoe een investering in zijn taalkennis zijn leven en carrière heeft veranderd

De mythe dat het leren van een nieuwe taal – of het verbeteren van een taal die je al kent – alleen voor kinderen de moeite waard is, is eindelijk naar het land der fabelen verwezen. Desondanks twijfelen veel volwassenen nog steeds of ze wel hun tijd, energie en geld moeten investeren in het verbeteren van hun taalvaardigheden.

Toch kan een grotere taalkennis je niet alleen laten opvallen in de massa (in welke branche je je ook bevindt), maar het kan ook nieuwe deuren openen en je persoonlijke en professionele horizon verbreden. Ongeacht je leeftijd.

We spraken Flavio, een oud-student van EF, om te horen hoe zijn investering in zijn taalvaardigheden door aan EF Boston te studeren precies dát effect had.

Hoi Flavio, superleuk om je te spreken. Zou je jezelf kunnen voorstellen en iets kunnen vertellen over je professionele achtergrond en huidige baan?

Ik ben Flavio, ik kom uit Brazilië. Ik heb dertien jaar ervaring in accountancy, belasting en internal audits, in verschillende sectoren en branches. Ik heb een accountancydiploma met een specialisatie in accountancymanagement, financial management, audits en belasting. Momenteel werk ik als een Accounting Controller voor een Braziliaans bedrijf dat TCM Group heet. Daar leid ik een heel divers team.

Welke talen spreek je en hoe heeft het spreken van meerdere talen jouw leven en loopbaan beïnvloed?

Ik spreek Engels, Spaans en Portugees, mijn moedertaal, en ik weet zeker dat het begrijpen en spreken van talen allerlei vlakken in mijn leven en carrière heeft beïnvloed.

Waarom besloot je in je taalvaardigheden te investeren door Engels te studeren in Boston?

Ik wist dat het verbeteren van mijn Engels belangrijk was als ik nieuwe deuren in mijn leven wilde openen en mijn horizon wilde verbreden, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. En ik wist dat de leukste en effectiefste manier om dit te doen een studie in het buitenland was.

Ik droomde er altijd al van om naar de Verenigde Staten te gaan, dus ik koos voor Boston en de EF-school daar omdat ik wist dat het me een authentieke ervaring zou opleveren. En aangezien het een grote universiteitsstad is waarin beroemde instituten als MIT en Harvard zijn gevestigd, wist ik dat het me ook een academische voorsprong zou opleveren. En ik weet dat ik de juiste keuze heb gemaakt, want de academische sfeer in de stad was heel erg aanstekelijk en ik had elke dag zin om te leren.

Los van de studiesfeer bleek Boston een geweldige stad met tig musea, parken en pleinen om te bezoeken en van te genieten, net als veel sportmogelijkheden, geweldige architectuur en de levendigheid van een grote stad.

Hebben jouw verbeterde taalvaardigheden je geholpen om vooruit te komen in je leven of loopbaan?

Absoluut. Op deze manier in mezelf investeren heeft mijn leven op zó veel vlakken veranderd. Ik kon de manier waarop ik sociale interactie heb met mensen uit verschillende culturen en van verschillende achtergronden verbeteren: ik praat nu met net zoveel vertrouwen tegen een CEO als tegen een portier. Ook heeft het me geholpen om mijn zakelijke netwerk te vergroten en om te begrijpen hoe business plaatsvindt in het buitenland. En het inspireerde me zelfs om op zoek te gaan naar internationale carrièremogelijkheden: iets waar ik eerder niet het zelfvertrouwen voor had.

Verder heeft mijn ervaring in Boston me geïnspireerd om vaker te reizen, wat mijn kennis van de wereld vergroot heeft en waardoor ik mezelf beter ben aan begrijpen, en het heeft me ongelooflijk veel geweldige, memorabele ervaringen opgeleverd.

Welke impact hebben jouw reizen gehad op de persoon die je nu bent?

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: in het buitenland wonen en op deze manier investeren in mezelf heeft een ongelooflijke impact gehad op mij als persoon en als professional. Ik ben daardoor opener en ambitieuzer en ik weet dat die invloed de rest van mijn leven zal blijven.

Hoe heb je je Engels vaardigheden op peil gehouden sinds je vertrok uit Boston?

Ik zeg vaak dat studeren aan EF Boston slechts het begin was. Sinds mijn EF-tijd heb ik mijn Engels met leraren geoefend en eigenlijk iedere keer dat ik internet gebruik. Ik gebruik mijn Engels ook in mijn alledaagse taken op werk en bij het bijhouden van mijn netwerk en vriendschappen in het buitenland. Ik probeer ook elk jaar terug te gaan naar de VS en dan ook veel te oefenen.

Heel erg bedankt voor het gesprek Flavio, en dat je je ervaringen gedeeld hebt over hoe het is om in je taalvaardigheden te investeren door in het buitenland te studeren.

Studeren in het buitenland verandert je levenLees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer