GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Engels leren en vakantie vieren in Nieuw-Zeeland

Toen ik afgelopen jaar mijn Vwo-diploma wist te halen, heb ik dit uitbundig gevierd. Niet alleen was ik verlost van de middelbare school, maar het betekende vooral dat ik aan de vooravond stond van een groot avontuur, mijn droom zou werkelijkheid worden: ik ga 3 maanden naar Nieuw-Zeeland!
Engels leren en vakantie vieren in Nieuw-Zeeland

Ik had besloten om na het behalen van mijn vwo-diploma een tussenjaar te nemen. Ik wist niet precies wat ik wilde studeren en dus bleek een tussenjaar de ideale uitkomst. Ik wilde graag reizen in dat jaar, en ik wist uit ervaringen van familie dat dit perfect kon met EF, waar ze het nuttige met het aangename combineren. Toen ik mij ging oriënteren op de vele bestemmingen van EF, viel mijn oog al snel op Auckland. Ik was er eigenlijk snel van overtuigd dat dit mijn droombestemming was, en dus begon ik alles te regelen. Dit ging erg makkelijk door de goede persoonlijke hulp van EF, geen vraag bleef onbeantwoord. Op 18 september was het dan eindelijk zo ver. Ik zwaaide mijn familie uit op Schiphol om hen pas over drie maanden weer in levende lijve te kunnen begroeten. Het moment dat ik in het vliegtuig stapte wist ik dat het avontuur was begonnen.

Top residentie en leerzame lessen

Al snel nadat ik voet op Nieuw-Zeelandse grond had gezet, kwam ik in contact met de relaxte, gastvrije Nieuw-Zeelander. Mijn via EF geregelde transfer stond al op me te wachten en bracht me naar mijn residentie. Ik was inmiddels erg benieuwd naar het appartement, en vooral naar mijn medebewoners. In beide gevallen bleek dat ik me dit niet beter had kunnen wensen. Ik verbleef in een prachtig appartement met plek voor in totaal 10 mensen. Het huis had een balkon met uitzicht op de Harbour Bridge.  Mijn huisgenoten bleken even fantastisch als de residentie zelf. Ik werd gelijk opgenomen in de groep en we gingen de eerste avond met zijn allen uit eten. De volgende morgen ging ik naar school, wat maar 5 minuten lopen was. Daar werd ik even enthousiast ontvangen. We kregen met alle nieuwkomers een rondleiding door de school en de stad en ‘s middags had ik meteen mijn eerste lessen. De lessen waren erg leuk en nuttig, en je was vaak actief bezig. Heel anders dan het saaie doorwerken van een boek, zoals op de middelbare school.

Vrije tijd down under stijl

Ik had eigenlijk altijd of een ochtend of een middag les, en dus had ik veel vrije tijd om andere dingen te doen. Ik ging vaak met huisgenoten en klasgenoten naar de bioscoop, bowlen, voetballen, relaxen in Albert Park, lunchen op de Skytower, of chillen in de lounge op school. Genoeg te doen dus. In de weekenden ben ik nauwelijks thuis geweest. In de omgeving van Auckland is heel veel te doen en te zien, dus we trokken er vaak op uit. Zo ben ik naar Devonport, Waiheke, Rangitoto, Hobbiton, Tongariro, bay of islands, en vele andere highlights geweest. Bovendien keken we met z’n allen in de kroeg naar hoe de Nieuw-Zeelandse rugbyers buurland Australië versloegen, en daarmee wereldkampioen werden. Dat was een geweldige ervaring!  Alles in Nieuw-Zeeland is even mooi, en je gaat van de ene “WOW!” naar de andere.

Al met al was het een geweldige ervaring, en ik had het voor geen goud willen missen. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt, de mooiste landschappen gezien, en bovendien een waanzinnig avontuur beleefd. Dus twijfel niet, en grijp de mogelijkheden die EF je biedt met beide armen aan!

Voor vragen kun je altijd een mailtje sturen naar [email protected]

Cheers! Gijs Thedinga

Leer Engels in Nieuw-ZeelandOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer