GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Het beste van Boston: leven als een local

Het beste van Boston: leven als een local

Boston is het bekendst vanwege het feit dat de Amerikaanse Revolutie in die stad aan de oostkust begon. Vandaar al die gidsen verkleed in koloniale uniforms, die toeristen door de stad leiden. Zo’n tour geeft je natuurlijk wel een beeld van de geschiedenis van deze mooie stad, maar de beste manier om Boston (of elke nieuwe plek, eigenlijk) te leren kennen, is er leven als een local door de plekken te bezoeken waar inwoners graag komen. Als je ooit in Boston belandt, dan zijn dit de vier dingen die je niet kunt overslaan (als je het deze inwoner vraagt tenminste)!

1. Dompel je onder in het studentenleven

In Bosten en omgeving staan meer dan honderd colleges en universiteiten. Daardoor hangt er een jonge en academische sfeer in de stad. Zowel studenten als toeristen kunnen de wereldberoemde universiteiten als MIT en Harvard en hun musea bezoeken. Geen zin in een museum? Pak een goed boek om te lezen in een koffiebar in de buurt van de Boston University en proef de sfeer: je hoeft in deze stad niet naar college om je een student te voelen.

2. Loop The Freedom Trail

Wil je iets leren over de geschiedenis van Boston? Maak dan een wandelingetje over The Freedom Trail, een 2,5 mijl lange lijn van rode bakstenen die je langs de historische hoogtepunten voert, zoals de Boston Common, Old North Church, en USS Constitution. The Paul Revere House vind je in North End, van oudsher de Italiaanse wijk. Als je daar toch bent, raad ik je aan een kleine omweg te maken om de beste traktatie van de stad te proeven: cannoli! Locals verschillen van mening over welke banketbakker de beste verkoopt, maar of je nou kiest voor Mike’s of Modern Pastry Shop: er staat je sowieso iets heerlijks te wachten. Ga in de rij staan (ja, die is altijd lang) en wacht op je beurt om het Italiaanse deegrolletje met zoete ricotta erin te proeven.

3. Ga naar het water

Inwoners van Boston houden van wonen naast het water. De Charles River scheidt Boston van de stad Cambridge, en de oevers zijn een populaire plek om in de zomermaanden te picknicken. Zie de roeiers voorbijglijden over de rivier of huur een kano en ga zelf het water op. In de zomer vult de haven van Boston zich met zeilboten en kun je een rondvaart of feestcruise boeken die vanaf het water vaak voor een geweldig uitzicht zorgen over de skyline van de stad. Als je tijdens Onafhankelijkheidsdag (4 juli) in de buurt bent, huur dan een kano om het vuurwerk vanaf het water te kijken: er is echt geen betere plek te vinden!

4. Verslind een Fenway Frank

Je kunt niet naar Boston – of überhaupt met een inwoner van de stad praten – zonder er sport bij te betrekken. Zelfs als je (net als ik) amper een potje honkbal kunt volgen is het iconische Fenway Park een stadion waar je geweest moet zijn. Je kunt er van alles over ontdekken door een tour te boeken. Of je gaat als een echte supporter naar een Red Sox wedstrijd. Eet een Fenway Frank (hot dog) en zie de spelers over het veld rennen vanachter de beroemde Green Monster (de hoge muur in het linker veld). Na de wedstrijd kun je de vele bars in de buurt verkennen om de winst van de Sox te vieren – of  te rouwen om hun nederlaag.

Nou, dat waren ze! Van geschiedenis tot cultuur, geweldig eten tot sport, Boston heeft het allemaal. Als je deze vier verplichte nummers hebt afgevinkt, kun je je bijna een echte Bostonian noemen.

Foto’s: boven Bert Kaufmann, Flickr / Creative Commons

Studeren in Amerika iets voor jou?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer