GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in Nice

10 verborgen pareltjes in Nice

Of je nu van eten, kunst, stranden of architectuur houdt, Nice, de UNESCO-erfgoedstad van de Franse Rivièra, is een levendige stad die je zal meeslepen in zijn charme. Met zijn oogverblindende Promenade des Anglais die zich uitstrekt over het rotsachtige strand en de kleurrijke stad, is het lang een toeristisch paradijs geweest, vooral tijdens de zomermaanden. Dus als je Nice als een local wilt ervaren, bekijk dan deze 10 verborgen pareltjes.

1. The Pan Bagnat

De keuken van Niçoise is een mix van rijke mediterrane smaken en verse lokale groenten. Het beste voorbeeld is het geliefde lokale broodje: The Pan Bagnat. Het recept bevat krokant landbrood gedrenkt in olijfolie en vervolgens belegd met rauwe groenten, ansjovis, olijven, gekookt ei, stukjes tonijn en zout en peper. Je kunt het bij de meeste cafés halen, hoewel Chez TinTin regelmatig wordt uitgeroepen tot een van de beste in Nice.

2. Monsigny Rooftop

Met een spectaculair 360° panoramisch uitzicht over de stad Nice en de omliggende heuvels, is het dak op het puntje van het Monsigny Hotel de place to be in de zomer.

Ontspan in een ligstoel terwijl je naar livemuziek luistert, of ontspan in de jacuzzi. Bestel een bord charcuterie en Franse kaas en omarm la vie Française.

3. Théâtre de Verdure

In de zomer komt het openlucht Théâtre de Verdure tot leven, met jazz-, pop- en rockconcerten onder de sterren. Omgeven door pijnbomen, palmbomen en het geluid van de zee, heeft dit historische amfitheater sinds 1945 iedereen van Edith Piaf tot The Clash gehost en belooft het een onvergetelijk avondje uit.

4. Colline du Château park

Het lommerrijke Colline du Château park biedt een ander perspectief op Nice, ver weg van de drukke straten van de oude stad. Beklim de stenen trappen of neem de gratis lift als je je lui voelt, en verwonder je over het panoramische uitzicht over de baai, de oude stad en de omliggende heuvels die zich voor je ontvouwen. Het uitzicht is het meest indrukwekkend in de avond als de stad oplicht en de zon achter de horizon zakt.

5. Ga ondergronds

Toen arbeiders in 2004 een nieuwe tramlijn aanlegden, ontdekten ze fragmenten van een oude middeleeuwse stad. De ondergrondse stad werd uiteindelijk opgegraven om middeleeuwse artefacten uit de 11e eeuw tot de 17e eeuw te onthullen. Boek van tevoren tickets voor een rondleiding (een goede kans om je Frans te oefenen) door dit behoorlijk indrukwekkende stukje geschiedenis dat net onder het moderne Nice ligt.

6. Coco Beach

Ontsnap aan de drukte, dure strandclubs, strandventers en luidruchtige speedboten door naar Coco Beach te gaan. Dit kleine, afgelegen strand in de baai is geliefd bij de lokale bevolking en biedt geweldige plekken om te snorkelen en rotsspringen. Hoewel het geen zandstranden heeft, zijn het turquoise water en de platte rotsen alles wat je nodig hebt om te genieten van een rustige vakantie in de zon. Het is slechts een korte wandeling van de haven en het Coco Beach restaurant is een heerlijke plek om te dineren met dagelijks vers gevangen vis voor de lunch.

7. Luister naar het middagkanon

Schrik niet als je ’s middags een luide knal hoort. Het is gewoon het middagkanon van Nice. Een 125-jarige traditie, de lokale bevolking is zo gewend aan het geluid dat ze niet eens meer opkijken. Volgens de legende werd de Schotse Lord Sir Thomas Coventry ongeduldig terwijl hij wachtte tot zijn vrouw terugkwam van roddelen en winkelen in de stad voor de lunch, dus haalde hij de raad over om elke dag ’s middags een kanon te laten afvuren om haar te laten weten dat het de hoogste tijd was dat ze thuis kwam. Tegenwoordig is het kanon vervangen door een vuurwerk, maar het geluid is nog steeds een herkenbaar icoon van Nice.

8. La Tête Carrée Library

Het zou je vergeven zijn als je voorbij loopt en denkt dat dit monumentale beeldhouwwerk gewoon een cool kunstwerk is. De imposante zwarte kubus balancerend op een hoofd huisvest in feite zeven verdiepingen met bibliotheekadministratiekantoren. Hoewel het niet door het publiek kan worden bezocht, is het zeker een bezienswaardigheid die het bezoeken waard is en om een selfie mee te maken.

9. Conservatory of Music

De heuvels boven de stad zijn de thuisbasis van het prestigieuze Conservatorium van Nice, een conservatorium gehuisvest in een elegante residentie gebouwd voor koningin Victoria. Het moderne auditorium organiseert wekelijks klassieke en moderne concerten met studenten en bezoekende orkesten. Het beste van alles is dat de meeste gratis zijn of slechts een paar euro.

10. Old Sport Club

Als je het kunt vinden, ben je al een winnaar. The Old Sport Club, de eerste speakeasy van Nice, herschept geheimhouding uit het verbodstijdperk in zijn slecht verlichte themabar. Binnen serveren deskundige barmannen unieke cocktails die bij jouw smaakpapillen passen. Ze geven zelfs cocktailmasterclasses, zodat je kunt leren mixen als de pro’s. Maak een boeking om het adres en de geheime toegangscode te krijgen.

Verbeter je Frans in NiceOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer