Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Pomm´s avontuurlijk in het paradijselijke Hawaii

Pomm´s avontuurlijk in het paradijselijke Hawaii

Uitgekomen droom

Het was een droom die werkelijkheid werd, na mijn eindexamen zou ik mijn eigen avontuur starten ver weg van huis. Dat ik weg wilde en aan mijn Engels wilde werken was een feit, maar waar? Warm weer in de winter, na school naar het strand kunnen en leren surfen op de beste plek ter wereld, dat klonk te mooi om waar te zijn. Mijn keuze was gemaakt. Met hulp van EF en mijn ouders heb ik deze droom kunnen waarmaken.

Aloha

In september was het zover. Na een lange vlucht kwam ik aan op een plek waar het warm was, terwijl ik was vertrokken uit het koude Nederland. Met een ´ALOHA´werd ik bij aankomst verwelkomd.

Verschillende nationaliteiten

Meteen de eerste week merkte ik dat ik al meer had geleerd dan in 5 jaar op de middelbare school. In de lessen leerde ik enorm veel en je ontwikkelt je leerproces alleen nog maar meer buiten school. Je kunt er nu eenmaal niet omheen, gedurende de hele dag ben je omringd door verschillende nationaliteiten. Ik heb veel geleerd over mezelf en anderen. Bijvoorbeeld dat het voor mij heel normaal is om met een boterham met pindakaas te ontbijten, maar voor anderen is dat misschien raar; zij eten liever een tortilla met bonen, kaas, tomaten en bacon ´s morgens.

Nieuwe vrienden

Op school maak je snel nieuwe vrienden. Honolulu is een kleine EF-school waardoor het contact met de EF-staff makkelijk en close is. Het is leuk om op een plek te zijn met leeftijdsgenootjes die dezelfde ambities hebben als jijzelf. Je bent op een nieuwe plek met nieuwe mensen om je heen. Dit gevoel deel je met iedereen op school en dat brengt je er dichtbij elkaar. Op deze manier heb ik de meest waanzinnige vrienden en vriendinnen ontmoet.

Samen op avontuur

Mijn vriendinnen hebben mijn reis nog beter gemaakt dan ik ooit heb durven dromen. Vriendinnen over de hele wereld; Mexico, Chili, Marokko, Japan en Canada. Je kunt het zo gek niet bedenken. Samen op avontuur gaan, van 3992 trappen lopen op ´Stairway to Heaven´of hiken op vulkanen en kraters, naar uren liggen op het strand en Açai bowls eten na het surfen. Het is bijzonder om deze momenten samen te delen. Zo voelen vrienden en vriendinnen daar al snel als familie.

Afscheid van een nieuw huis

Na bijna een halfjaar moest ik afscheid nemen van een plek die als mijn thuis is gaan voelen, een thuis vol avonturen, ervaringen en vriendschappen voor het leven. Afscheid nemen van mijn vrienden daar was heel erg moeilijk. De vraag is namelijk wanneer je ze weer zult zien en of je ze uberhaupt ooit terug zult zien. Dat ik mijn vriendinnen terug zal zien, staat voor mij vast! Ik heb ontzettend veel geleerd en vooral een te gekke tijd gehad.

Vind net als Pomm jouw perfecte locatie en bestel onze gratis brochure.Bestel nu de gratis brochure

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen

Ontmoet winnares Chiara