GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om van Londen te houden

10 redenen om van Londen te houden

Er zijn miljoenen redenen om van Londen te houden, maar dit is mijn top 10 van redenen waarom je op de volgende vlucht naar deze cooler-dan-coole hoofdstad zou moeten springen.

Serieus, waar wacht je nog op?

1. Het is enorm

Je zou een leven lang kunnen besteden aan het ontdekken van deze stad, en dan nog zou je altijd verrast worden. Van Camden tot Kensington en alles daartussen, hebben de wijken van Londen allemaal een eigen persoonlijkheid, maar ze behouden allemaal de energieke benadering van het leven en de eigenzinnige charme van The Big Smoke.

2. Dit is waar de wereld is

Londen is zowel werelds als Brits, met mensen van over de hele wereld die naar de stad komen. Door deze diversiteit is Londen een plek met eindeloze mogelijkheden geworden. Een film zien in een Franse bioscoop? Geen probleem. Brunchen in een Scandinavische bakkerij? Dineren in een authentiek Mongools restaurant? Kies maar uit. Het is niet alleen eten waar Londen heeft geprofiteerd van diversiteit - door de jaren heen heeft diversiteit geholpen om creativiteit te stimuleren, waardoor de hoofdstad een internationale leider is geworden op allerlei gebieden.

3. Creativiteit wordt gevierd

Londen is al eeuwenlang een magneet voor creatieve geesten. Van William Shakespeare tot Jimi Hendrix en J.K. Rowling - de groten en besten uit de kunstwereld hebben zich door Londen laten inspireren. Het trekt nog steeds de allerbeste muzikale, artistieke- en acteertalenten aan, maar ook komieken en hedendaagse literaire grootheden. Er zijn eindeloze fictiewerken geschreven over de straten van Londen, zoals Sherlock Holmes, Harry Potter en Mary Poppins die de stad hun thuis noemen.

4. Overal om je heen is muziek

Londen beweegt op zijn eigen, kenmerkende soundtrack. Van Ed Sheeran en Adele tot The Beatles en de Rolling Stones, het Verenigd Koninkrijk heeft talloze artiesten voortgebracht die de internationale muziekscene hebben gevormd. Elke avond van de week is er wel een artiest te zien - van supersterren in de O2 Arena en indierockers in de historische Brixton Academy tot opkomende bands in de bars van Camden. De stad heeft een aantal zomerse muziekfestivals, waarvan het British Summer Time festival in Hyde Park en Wireless in Finsbury Park twee van de grootste zijn.

5. Het nachtleven is legendarisch

In Londen hoef je geen twee avonden hetzelfde te doen. Ga naar een betoverende musical op West End of zie de grootste namen uit Hollywood op de planken van de grote filmzalen op Leicester Square. Ga naar de hipste pop-upbars en restaurants in Oost-Londen, proef de legendarische clubscene van Londen of zing uit volle borst mee tijdens een optreden met de populairste nieuwe bands of grote namen in Soho of Shoreditch.

6. Het eten zal je versteld doen staan

De Britse keuken is misschien het mikpunt van veel grappen, maar je zult aangenaam verrast zijn door wat Londen te bieden heeft. Chique restaurants, heerlijk streetfood en experimentele gerechten in eigenzinnige settings dragen allemaal bij aan de voortdurend evoluerende, mondiale keuken van Londen. Dat wil niet zeggen dat je geen traditioneel full English breakfast of een Sunday roast kunt krijgen - wat niet voor caloriebewuste mensen is - maar ga gewoon naar een traditioneel café of gastro pub voor een voorproefje van de Britse keuken.

7. En je zult uitzinnig worden van sport

Het is niet alleen voetbal waar Londen in uitblinkt, hoewel het de thuisbasis is van enkele van de grootste clubs ter wereld. In het Wembley Stadium worden zowel nationale voetbalwedstrijden als NFL-wedstrijden gespeeld, die het stadion met 90.000 zitplaatsen helemaal uitverkopen. Het oorverdovende gebrul van Twickenham zal klonk luider dan ooit toen het samen met Wembley en het Olympisch Stadion gastheer was van de Rugby World Cup in 2015. De Olympische Spelen van 2012 hebben ook een blijvende erfenis achtergelaten in Londen - je kunt je handdoek meenemen naar Stratford en een duik nemen in het zwembad dat werd gebruikt door Michael Phelps of, als je je dapper voelt, een duik nemen van de duikplanken waar Tom Daley vanaf sprong. Britten zijn gek op sport en er zijn geen Engelsere evenementen dan een dagje tennis kijken op Wimbledon of de regels van het cricket proberen te begrijpen op Lord's.

8. Het is waar de royals wonen

Je hebt misschien wel eens gehoord van de Britse koninklijke familie - ze zijn nogal belangrijk in het Verenigd Koninkrijk, met name in Londen, waar het spotten van de royals nooit ver weg is. Maak een wandeling langs The Mall - de beroemde met bomen omzoomde weg die naar Buckingham Palace leidt. Hier kun je getuige zijn van alle pracht en praal van de Britse koninklijke traditie met het wisselen van de wacht. Wandel van Buckingham Palace door Hyde Park naar Kensington Palace, waar je misschien een glimp kunt opvangen van de hertog en hertogin van Cambridge en prins George en prinses Charlotte.

9. Het is goedkoper dan je denkt

Londen hoeft niet duur te zijn - je moet alleen weten waar je moet kijken en onze lijst met tips bij de hand hebben. Een geweldige plek om te beginnen is met het veelgeprezen aantal gratis musea van de stad, die perfect zijn voor regenachtige dagen. De National Portrait Gallery en Tate Britain zijn de thuisbasis van gerenommeerde collecties klassieke kunst, terwijl Tate Modern toonaangevend is op het gebied van moderne kunst. Ga terug in de tijd in het British Museum en het National History Museum zonder een cent uit te geven. Als de zon schijnt, kun je gewoon door de straten lopen en de markten van de stad bezoeken, die er in alle soorten en maten zijn en een vreemd en wonderlijk aanbod aan producten verkopen. s Avonds kun je overal in de stad kiezen uit gratis optredens en stand-upcomedyshows.

10. De parken zijn super zen

Londen gaat dan wel met een miljoen kilometer per uur, maar het is eenvoudig om een stapje terug te doen en een rustige pauze te nemen van het hectische tempo. De parken van de stad zitten, net als de stad zelf, vol verrassingen - er zijn dierentuinen, openluchttheaters en zwembaden. Dineren in de buitenlucht in een van de acht Royal Parks, fietsen door Holland Park om tot rust te komen in Kyoto Gardens, of de skyline fotograferen vanuit Greenwich Park of Primrose Hill laten allemaal een zachtere kant van Londen zien, maar een kant die niet minder opwindend is, vooral tijdens de zomermaanden.

Ervaar Londen met ons!Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer