GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

13 redenen waarom de winter geweldig is

13 redenen waarom de winter geweldig is

De winter en ik hebben een haat-liefde verhouding - we zouden waarschijnlijk als "Het is ingewikkeld" op Facebook staan. Voor mij is Winter als dat familielid dat je eigenlijk niet wilt zien, maar wel moet zien omdat je familie van elkaar bent. Maar net als bij een gecompliceerde relatie of een raar familielid, geniet je toch van sommige dingen van elkaar, en hier zijn mijn 13 redenen waarom de winter geweldig is.

1. Let it snow

Sneeuw is ZO mooi: het bedekt alles als een pluizige witte deken en zorgt voor een prachtig landschap. Sneeuw is ook beter dan regen omdat je niet zo doorweekt raakt en je er activiteiten in kunt doen, zoals skiën of een sneeuwballengevecht. Heb je ooit geprobeerd een regenbal te gooien? Ik dacht het ook niet.

2. Ga de piste op

Ik hou van skiën! Of je nu gaat skiën, snowboarden of zelfs sleeën, je zult merken dat dit een geweldige ervaring is om een band op te bouwen - veel meer dan in de zon op het strand liggen. Je krijgt een goede workout, kunt een stevige maaltijd eten om je energieniveau op peil te houden en de dag afsluiten met een geweldige apres-skisessie waar je kunt dansen en vrolijk kunt zijn.

3. Tijd voor laagjes

Er is geen betere tijd om laagjes naar een hoger niveau te tillen: in de winter kun je in principe al je kleren tegelijk dragen, jezelf in comfortabele sjaals wikkelen en pronken met je donzige pantoffels. De winter is het seizoen voor laarzen waarmee je kunt doen alsof je op wolken loopt, jassen die aanvoelen als slaapzakken en mutsen die een bad hair day op de coolste manier bedekken.

4. Eet al het comfort food

Fondue of ander zwaar winters eten is in principe verplicht. Je kunt genieten van warme chocolademelk, er marshmallows in doen en het afmaken met slagroom omdat het winter is. Vul je maag met warme soepen, geroosterde kastanjes en suikerkoekjes met kaneel. Winter heeft comfort food gedefinieerd en wanneer is comfort food ooit iets slechts geweest? (Nooit.) Dit brengt ons heel elegant bij het volgende punt.

5. Vergeet je dieet

In de winter heb je geen 'beach body' nodig en dat is goed nieuws, want dat betekent: vaarwel bikini, hallo poncho! Je dieet kan bestaan uit wat mensen in fitnesskringen " carb loading" noemen, en dat is niet erg want je lichaam heeft hier van nature behoefte aan: hoe dikker je bent, hoe warmer je bent en dan komt natuurlijke selectie niet achter je aan. Evolutie is geweldig!

6. Maak je geen zorgen over scheren

Winter betekent niet dat je net zo donzig hoeft te zijn als je katachtige vrienden, maar sokken en allerlei lagen camoufleren een minder regelmatig scheerschema. Het is allemaal wetenschap: haar helpt je warm te blijven. Ook gezichtshaar: mannen met baarden? #Heerlijk. Voor mij is de houthakkerslook helemaal in en baarden zijn verrassend veelzijdig en feestelijk, want je kunt er kerstornamenten aan hangen, er bloemen in doen of ze zelfs met glitter bedekken.

7. Ontspan in hot tubs en sauna's

Ik bedoel, wie kan daar nu echt van genieten in de zomer? Chillen in een bubbelbad terwijl de lucht om je heen kouder wordt en de sterren helderder, of naar een sauna gaan om op te warmen en je immuunsysteem een boost te geven, maakt die koudere temperaturen echt de moeite waard.

8. Haal alles uit de kortere dagen

Ik weet het, veel mensen klagen hierover, maar weet je wat? Het is eigenlijk een geweldig excuus om lui te zijn: je hoeft niet superproductief te zijn zoals in de zomer, wanneer je in een meer gaat zwemmen, boodschappen gaat doen, van een barbecue geniet en rond een kampvuur op het strand gaat zitten, allemaal tussen 18:00 en 21:00. In de winter kun je je gewoon in een deken rollen, wat chips pakken en talloze uren doorbrengen met het kijken naar al je favoriete tv-programma's. Dat is pas leven!

9. Geen gezweet meer

Het is het ergste als je zweetvlekken hebt en je je helemaal niet op je gemak voelt. Minder zweten betekent dus minder lichaamsgeur, wat vooral goed is voor mensen die met het openbaar vervoer moeten reizen. Het is echt een win-win(ter) situatie voor iedereen.

10. Oefenen met knuffelen. Zo. Veel. Knuffelen.

Wie houdt er niet van knuffelen? Je brengt die weekendochtenden door om dichter bij je geliefde te zijn - of dat nu een mens, huisdier of laptop is. In de zomer kun je dit niet doen, want dan maakt de zon alles genadeloos heet en klam dat je liever veel te vroeg uit bed stapt dan dat iets of iemand je ook maar een beetje aanraakt.

11. Adem de frisse lucht in

De volgende keer dat je in de winter op de top van een berg staat, adem dan diep in. In de winter is er weinig tot geen vervuiling (of vervelende, allergieverwekkende pollen) en krijg je die frisse lucht die gelijk staat aan het winnen van de loterij of de ontdekking dat je kunt vliegen. Het is een geweldig gevoel.

12. Geniet van dekenactiviteiten

Boekenwurmen, verheug je! Hoe heerlijk is het om met een zaklamp onder je deken te liggen en te verdwalen in de wereld van je boeken? Of om lekker knus tussen een stapel kussens een film te kijken. Oh, en nee, je bent nooit te oud om een dekenfort te bouwen

13. En vier dat er geen beestjes zijn

Wespen, muggen en vliegen, weg ermee! Je wordt niet wakker met vijf muggenbeten die jeuken als een gek. Je hoeft bepaald voedsel niet te vermijden uit angst dat het wespen aantrekt. En je hoeft vooral geen vliegen weg te slaan die langs je oor vliegen terwijl je slaapt. Muhahhahaha, de winter is te gek!

Studeer in het buitenland met EFOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer