GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Tamar’s ervaring in Tamarindo, Costa Rica!

Tamar volgde een Spaanse taalcursus tijdens haar tussenjaar in Costa Rica, waar ze de tijd van haar leven had!
Tamar’s ervaring in Tamarindo, Costa Rica!

Na een paar maanden twijfelen hakte ik de knoop door: Ik zou een tussenjaar nemen en studeren in het buitenland! De Spaanse taal sprak mij erg aan, en wat is er nou leuker dan een nieuwe taal leren spreken in een warm land, en niet in Spanje, maar ergens aan de andere kant van de wereld. Dus… Costa Rica it was! En achteraf bleek dit inderdaad een hele goede keuze.

Daar ging ik dan…

Aangekomen in Tamarindo was ik toch een beetje zenuwachtig.  Ik sprak de taal niet, kende nog niemand en was nu echt op mezelf aangewezen. Gelukkig viel alles reuze mee! Ik had gekozen voor een intensieve cursus waardoor ik rond de 30 uur les had per week en nog genoeg vrije tijd over had. Alle lessen werden in het Spaans gegeven maar waren goed te volgen, ondanks ik in het begin bijna alleen de woorden ’si’ en ‘no’ kende. De lessen waren erg afwisselend en werden op een leuke manier gegeven. Op deze manier kon ik na 5 maanden in Costa Rica rustig gesprekken voeren in het Spaans en eindigde ik in niveau B1.2.

Niet alleen leerde ik Spaans spreken, ook leerde ik over de Costa Ricaanse cultuur. Door de Costa Ricaanse leraressen leerden wij onder andere de tradities, de keuken, de feesten, bepaalde Costa Ricaanse woorden en meer kennen. Er waren ook enkele Spaanse leraressen en van hen leerden we dan meer over de Spaanse cultuur.

Mijn accommodatie

Bij EF zijn er 3 verschillende plekken voor studenten om te verblijven:  In een host family: deze wonen eigenlijk in een dorpje verderop genaamd ‘Villareal’ of ‘Santa Rosa’ en komen elke dag in het EF busje naar de campus, in een residentie vlakbij de school of op de campus bij de school zoals ik. Ik deelde een appartement met 4 andere meiden waarvan er 2 in dezelfde kamer als ik sliepen en 2 in de andere kamer. Even wennen maar wel erg leuk. Het zorgt er ook voor dat je telkens andere kamergenoten krijgt en bevriend kan raken met mensen uit landen van over de hele wereld.

Wat erg leuk was aan EF Costa Rica is dat het vrij kleinschalig is. Er zijn geen massa’s studenten en daardoor ken je bijna iedereen wel die op school rondloopt. Het geeft een hele fijne sfeer waarin iedereen een praatje met elkaar kan maken en niemand zich alleen hoeft te voelen. Op deze manier is het erg makkelijk vrienden maken en je zult merken dat je met sommige mensen echt heel close raakt. Vooral de groep die op dezelfde datum als mij begon en ook 5 maanden of langer zouden blijven, voelde zelfs een beetje als familie na 5 maanden.

Omdat ik op de campus verbleef, hoefde ik maar een paar stappen te zetten naar het zwembad of de klaslokalen en ook het centrum van Tamarindo en het strand waren op loopafstand. Tamarindo is vrij toeristisch en er komen veel mensen om te surfen. Er zijn veel restaurants, veel bars en uiteraard veel surfwinkels. Een board huren is dus niet zo moeilijk en ook een surfles is vrij makkelijk te regelen. Er zijn vooral veel toeristen uit Amerika en Canada maar ook is Costa Rica een populaire bestemming voor Argentijnen. Én naast de toeristen zijn er natuurlijk een hoop studenten van EF te bekennen in Tamarindo. Omdat Tamarindo niet zó groot is, kom je er altijd wel wat tegen als je in town bent. Veel EF studenten in Costa Rica kwamen uit Europa en enkele kwamen uit andere delen van de wereld. Je kan dus niet alleen je Spaans verbeteren, ook je Engels gaat erop vooruit!

Vrije tijd

En tja… er is af en toe een feestje te vinden: Ladies night, reggae night, karaoke, er is elke dag wel ergens een feestje te vinden.  Vaak kwamen we aan het begin van de avond met een grote groep studenten bijeen in een vaste bar waar je bijvoorbeeld kon poolen en kon ping-pongen, zo begonnen we onze gezellige avond. Maar dit was echt niet alleen feesten hoor, dit was uiteraard een ideale manier om je Spaans te verbeteren. Je kon je Spaans oefenen door bijvoorbeeld met locals te praten of je drankje in het Spaans te bestellen ; )

Verder is Costa Rica een heel fijn en veilig land. De natuur is prachtig! Er is veel groen te vinden en ook de stranden zijn erg mooi. In Costa Rica zijn een heleboel nationale parken waar je planten en dieren kan bewonderen en vaak zijn er ook vulkanen te spotten en prachtige watervallen. Elk weekend organiseert EF wel een tripje ergens naartoe. Dit kunnen tripjes in Costa Rica zelf zijn van 2 of 3 dagen of het zijn tripjes naar Nicaragua of Panama. De trips worden goed georganiseerd, je hoeft er zelf weinig over na te denken en het is erg gezellig om met mensen van EF te gaan. Maar uiteraard kun je er ook zelf op uit gaan! Ik heb de trip naar Panama en de trip naar Nicaragua met EF gedaan. Zo pakte ik in 5 maanden toch even 3 landen mee. En het was super leuk! Ik heb onder andere prachtige eilanden met lichtblauw sprankelend water bezocht in Bocas del Toro in Panama en in Nicaragua ben ik bijvoorbeeld met een soort slee de vulkaan afgegaan!

Ervaring in het buitenland: dikke aanrader!

Ik ben in ieder geval verliefd geworden op Costa Rica! Niet alleen omdat het een prachtig land is maar ook omdat de mensen ontzettend aardig en gastvrij zijn. Er heerst ook een hele andere, fijne en relaxte sfeer. Ik zal mijn 5 maanden in Costa Rica nooit vergeten. Ik heb een toptijd gehad, ik heb Spaans leren spreken, ik heb volop genoten en ik heb allemaal leuke mensen mogen ontmoeten! Nu wil ik niet alleen terug naar Costa Rica, maar wil ik nog veel meer landen bezoeken om allemaal EF vrienden terug te zien. Costa Rica is dus echt een dikke aanrader maar ik denk dat elke ervaring in het buitenland een verrijking is voor jezelf en EF kan je daar goed bij helpen!

Ook Spaans leren in het buitenland?Ga naar Costa Rica
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer