GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in Malaga

10 verborgen pareltjes in Malaga

Naast alle geweldige attracties die elk jaar talloze reizigers naar Malaga trekken, is het de unieke energie van de stad die ervoor zorgt dat mensen blijven terugkomen.

Regen of zonneschijn (en dat laatste is er bijna altijd), je vindt de levendige straten van Malaga vol met vriendelijke inwoners, een leuke sfeer en een optimistische buzz. Je kunt ook kiezen uit 16 prachtige stranden met uitzicht op de Middellandse Zee.

Hieronder vind je tien verborgen pareltjes die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens het Spaans leren in Malaga en om je in te leven in de kleurrijke cultuur van de Costa del Sol.

1. La Feria de Malaga

De levendigheid en energie van Malaga komen samen in de derde week van augustus wanneer de stad haar jaarlijkse Feria de Malaga (Malaga Carnival) organiseert. Het straatfestival duurt een week en er is gratis live muziek, er wordt veel op castagnetten geklikt en de hele dag wordt er gedanst om alles wat Andalusisch is te vieren. Het is de perfecte belichaming van de stad, samengevat in één uitbundige week waar zowel inwoners als bezoekers van genieten.

2. Picasso's Geboortehuis Museum

Malaga is de beroemde geboortestad van een van de meest gevierde kunstenaars aller tijden - Pablo Picasso. Terwijl het uitgebreide Picasso Museum een must-see is, is de stad bezaaid met minder bekende plaatsen die relevant zijn voor de opvoeding van de kunstenaar. We raden een bezoek aan het Picasso Geboortehuis Museum aan. Deze kleinere tentoonstelling geeft een intiemere kijk op de vroege werken en het gezinsleven van de veelzijdige schilder in het prachtige gebouw waarin hij opgroeide.

3. Natuurreservaat Guadalhorce

Als je in dit natuurreservaat tussen de ooievaars, flamingo's en kameleons wandelt, voel je je net Freek Vonk. Het park is een van de belangrijkste stopplaatsen voor trekvogels die elk jaar van en naar Noord-Afrika vliegen, wat betekent dat arendsogen bij elk bezoek honderden soorten kunnen spotten - vergeet dus niet je verrekijker mee te nemen.

4. Flamenco in het Peña Juan Breva Museum

Flamenco zien in Andalusië is een bucketlist-moment. De gepassioneerde en zeer energieke kunstvorm is hypnotiserend mooi om te zien, waarbij zowel de muziek als de opvallende variaties van de dans een groot deel van de identiteit van Zuid-Spanje vertegenwoordigen. De Peña Juan Breva is een geweldige plek om kennis te maken met dit stukje cultuur. Overdag is het een flamencomuseum en elke donderdag- en zaterdagavond zijn er betaalbare optredens, compleet met een gratis drankje en tapas.

5. De berg Gibralfaro

Voor een wandeling waarbij je niet al te rood aanloopt, beklim je de berg Gibralfaro. Hoewel de grote heuvel in het midden van de stad niet bepaald verborgen ligt, slingert de noordelijke beklimming die begint bij Plaza de la Merced zich door het omringende bosgebied en is hij nog grotendeels onontdekt door toeristen. Het uitzicht op de heuveltop is de beste plek in Malaga om de zon te zien opkomen en ondergaan boven de zee, en op een heldere dag zijn de bergen van Marokko zichtbaar aan de horizon.

6. El Tintero

Schreeuwen naar obers voor je eten is (hopelijk) geen onderdeel van je typische restaurantervaring - totdat je een avond doorbrengt in dit geweldige visrestaurant. Vergeet de menu's hier - obers vliegen uit de keukendeur met meerdere borden in hun hand, in de verwachting dat je ze naar beneden zwaait en "aqui!" ("hier!") in hun richting schreeuwt zodat ze weten dat ze aan je tafel moeten afleveren. Het kan er enigszins chaotisch aan toe gaan, maar het voortreffelijke eten en de unieke energie van deze plek maken het echt tot een niet te missen ervaring.

7. Kunstwijk Soho

Malaga's creatieve wijk zit vol met onafhankelijke galerieën, ondergrondse kunststudio's en vintage markten in bijna elke straat. Maar het kenmerk van deze coole buurt is absoluut de legendarische straatkunst. Het varieert van kleine straatportretten tot prachtige muurschilderingen van tien verdiepingen die het gebied zowel een genot maken om te ontdekken als een schatkamer voor enthousiaste fotografen.

8. Hammam al Andalus

Deze met kaarsen verlichte spa is fijn gedecoreerd met ingewikkelde patronen en arabesk architectuur en weerspiegelt de geschiedenis van Malaga. Het is een fantastisch sfeervolle plek om uit te rusten en op te laden in een thermaal bad, sauna of massageruimte. Het is vooral herstellend tijdens de winterperiode wanneer de zee een beetje te koud wordt voor een ochtendduik.

9. Tejeringos

In tegenstelling tot de andere pareltjes op deze lijst is dit een gerecht en geen plaats, maar het mag zeker niet ontbreken. Tejeringos zijn de lokale versie van de pluizige, deegachtige en over het algemeen heerlijke Spaanse churros. Tejeringos smaken lichter dan churros (wat betekent dat je er meer kunt eten, natuurlijk). Hoewel er in Málaga veel opties zijn die het proberen waard zijn, is Churreria La Malagueña, specialist in het stadscentrum, de beste plek om je ontdekkingsreis naar tejeringos te beginnen - bij voorkeur met allerlei chocoladedips.

10. Paragliden door Andalusia

Hier is er een voor de doorgewinterde avonturenjunkies. Stel het je voor: je voelt de wind over je gezicht waaien terwijl je door de lucht zweeft op 2000 meter boven de dennenbossen onder je. Het stadscentrum van Malaga wordt een stipje in de verte aan de rand van de Middellandse Zee. Met genoeg plaatsen waar je het hele jaar door vanaf kunt springen (hier vind je een aantal opties), is paragliden met een ervaren piloot een van de meest bevrijdende manieren om het adembenemende landschap van Andalusië in je op te nemen.

Met deze verborgen pareltjes in Malaga weten we zeker dat je verliefd zult worden op de Costa del Sol.

Leer Spaans in het zonnige MalagaOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer