GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes in München

10 verborgen pareltjes in München

De Duitse stad München is misschien het meest bekend om zijn biertenten, pretzels en traditionele lederhosen, maar de stad heeft veel meer te bieden dan alleen het jaarlijkse Oktoberfest. Ga verder dan de toeristische route en krijg de volledige München ervaring met onze top 10 verborgen pareltjes in de Beierse hoofdstad.

1. Trek je terug in de Rosengarten

Dit prachtig onderhouden stadspark bij de rivier de Isar telt meer dan 8.500 rozen en is een magische plek om te wandelen of te luieren op het schilderachtige terrein. Nadat je van de Rosengarten hebt genoten, kun je een wandeling maken langs de oevers van de Isar of een duik nemen in een van de vele lokale zwemplaatsen.

2. Midnight Bazar & street food markt

Als je van vlooienmarkten houdt, maar er niet van houdt om vroeg op te staan om er te zijn voordat alle goede spullen weg zijn, dan is deze nachtelijke vlooienmarkt perfect voor jou! Van vintage kleding en oude muziekplaten tot lekker eten en zelfs live muziek - de populaire Midnight Bazar in München biedt je alles wat je hartje begeert. Het vindt plaats op zaterdagavond van 17.00 tot middernacht en kaartjes zijn er vanaf 3 euro voor bezoekers.

3. Kunstbelevenissen in het Bahnwährterthiel

Laat je inspireren door de avant-gardistische kunst en met graffiti bedekte vintage tramwagons in Bahnwährterthiel, waar honderden kunstenaars zich hebben verzameld in een kunst- en cultuurcollectief dat nog steeds een speeltuin is voor de creatieve geesten van de stad. Live muziek, rommelmarkten, boeklezingen, poëzie en dans bieden het hele jaar door een vol programma van kunst en bezienswaardigheden om van te genieten.

4. Leeuwenstandbeelden in het Residenz Museum en Kasteel

Heb je wat extra geluk nodig? De inwoners van München geloven dat het wrijven over de neus van een van de leeuwenstandbeelden buiten de Residenz je zegent met rijkdom en geluk. Je kunt kiezen uit vier leeuwen die de Residenz op het Odeonsplatz bewaken.

5. Traditioneel Beiers eten met een moderne twist

"Servus Heidi" laat de traditionele Beierse keuken van pretzels, braadworst en zuurkool zien - terwijl het ook een modern perspectief biedt met innovatieve plantaardige alternatieven. Het is het beste van twee werelden voor zowel vleeseters als veganisten.

6. Insta-waardig uitzicht in het Justizpalast

Een bezoekje brengen aan gerechtsgebouwen en administratieve gebouwen klinkt op het eerste gezicht misschien een beetje saai, maar dat geldt zeker niet voor het Justizpalast in München. Dit indrukwekkende gebouw werd eind 1800 gebouwd door de architect Friedrich von Thiersch in de neobarokke stijl en biedt architectonische juweeltjes zoals sierlijke trappen, kleurrijke tegelvloeren en een glazen koepelplafond. Het is prachtig om in levende lijve te bewonderen en dient als de perfecte achtergrond voor elegante en originele Instagram posts.

7. Binnen in het torenhoge standbeeld van Beieren

Dit beroemde standbeeld van Beieren in München is nog ouder dan het Vrijheidsbeeld! Het is een 19e-eeuwse bronzen figuur van een vrouw met een leeuw naast haar. Wat mensen vaak niet weten is dat je voor 5 euro een trap op kunt klimmen in het 18 meter hoge standbeeld voor een prachtig uitzicht over het Theresenwiese park..

8. Surfen bij de Eisbachwelle

Geen kustlijn? Geen probleem! Surfers kunnen nog steeds golven pakken in het centrum van München. De Eisbachwelle bij de ingang van de Englischen Garten is een plek langs de rivier de Isla die wordt beschouwd als 's werelds grootste en beste riviergolf midden in een stad. Surfers hangen al meer dan 40 jaar rond op de Eisbachwelle, dus probeer het zelf of bewonder de moed van degenen die het wel durven!

9. Katzentempel kattencafé

Twee prachtige dingen komen samen in dit charmante restaurant genaamd Katzentempel (of Kattentempel in het Nederlands): lekker eten en schattige katten! Met hun vegan menu en samenwerking met meerdere dierenwelzijnsorganisaties zet het restaurant zich sterk in voor duurzaamheid en dierenwelzijn.

10. Wandelen in Haidhausen

Deze levendige buurt, die wordt beschouwd als de 'Franse wijk' van München, wordt geroemd om haar dichtbevolkte straten vol met winkels, cafés en parken. Het deelt een stadspartnerschap met Bordeaux, Frankrijk en wordt geroemd om haar savoir-vivre, de Franse levenskunst. Slenter langs de hoofdstraten en zijstraten en stop onderweg voor een kopje koffie of lunch terwijl je de kleine zelfstandige boetiekjes van het gebied in en uit loopt.

Ontdek het beste van MunchenLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer