GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Wat deed Pien allemaal in Londen?

Ik ben Pien. Ik ben 19 jaar en ik Zit op het ROC van Amsterdam en doe de opleiding Horeca Ondernemer Manager. Ik hou van afspreken en uitgaan met vriendinnen. Ik ben nu 1 keer met EF mee geweest en ben van plan dit snel nog een keer te gaan doen.
Wat deed Pien allemaal in Londen?

Bijna een jaar geleden alweer ben ik met EF voor 3 weken naar London geweest. Ik was daar met mijn ouders eerst 3 dagen naartoe gegaan, voordat de 3 weken daadwerkelijk begonnen voor mij.
Toen ik aan kwam bij de residentie waar ik verbleef was ik toch wel zenuwachtiger dan ik had verwacht. Dit was de eerste keer dat ik in mijn eentje in een ander land was dan Nederland. Ik verliet mijn ouders en toen begon het EF avontuur. Ik werd meteen al vriendelijk verwelkomt door een EF medewerker. Mijn residentie was ongeveer 20 minuten van mijn school af met een perfecte verbinding met de metro.

De Waterloo school is een hele leuke school midden in het centrum van London op 5 minuten loopafstand van de Waterloo underground. De EF medewerkers op school zijn allemaal super lief en open.  Op school zijn er nette klaslokalen en schone toiletten. Tijdens de pauzes was er een mogelijkheid om in de kantine te lunchen of te snacken. Ze hadden elke dag wel een warme lekkere maaltijd voor een redelijke prijs. Ook staan er op de pleinen pingpong tafels voor als je even niks te doen had.


In de 3 weken les die ik heb gehad, had ik elke week een andere docent. Wel met dezelfde klas waar soms mensen bijkwamen en soms mensen weggingen. De leeftijden varieerde enorm. Het kan van 17 jaar tot 24 jaar uitlopen. Gemiddeld waren de meeste 18 + dit was erg leuk, omdat EF ook feesten organiseerde. Deze waren altijd super gezellig, omdat je bijna iedereen kent die ernaar toe gaat.
Op maandag was het dan ook altijd “ZOObar”  avond. Elke maandag was het voor EF studenten gratis toegang  tot 23:00. Deze avonden waren altijd super leuk en gezellig. Ook was er een keer een boatparty. Dit was één van de leukste feesten van EF, omdat de boot op de Thames vaarde en je London by night zag op het water. Naast deze feesten werden er ook veel andere leuke activiteiten georganiseerd. Ze organiseerde uitstapjes naar bijvoorbeeld de Harry Potter studio’s en de London EYE. Elke week hadden ze wel activiteiten.


Buiten school had je veel tijd voor jezelf. Zo ging ik vaak naar Oxford Street. Je kan daar oneindig blijven shoppen! In London is het leuk dat er heel veel verschillende musicals te zien zijn. Deze musicals worden niet in 1 gebouw gedaan, maar in allerlei verschillende gebouwen. Dit is erg leuk om te zien en ook zeker om er naar toe te gaan.
Ik ben met Shelly (Duitsland), Aleksandra (Noorwegen) en Ainhoa (Spanje) veel naar Kensington Market geweest. Dit is een hele gezellige en leuke buurt met veel leuke eet kraampjes en leuke winkeltjes.

Mijn ervaring met EF was fantastisch. Ik heb de beste tijd van mijn leven gehad. Toen ik EF verliet was ik best wel een beetje emotioneel. In 3 weken heb ik zoveel nieuwe en leuke mensen ontmoet waarmee ik nog steeds bevriend ben. EF was de tijd van mijn leven. Omdat ik EF zo leuk vond heb ik weer een nieuwe EF trip geboekt. Dit keer wordt het Toronto. Ik raad iedereen EF aan. Je ontmoet zoveel nieuwe mensen en maakt zoveel leuke dingen mee die je niet wilt missen.

Wil jij ook Engels leren in Londen?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer