Studeren in Spanje

Studeren in Spanje
4.7
716
(716 beoordelingen)
4.7

Door Spaans te studeren in Spanje kun je op een leuke en snelle manier je Spaanse taalvaardigheden verbeteren. Wij bieden studieprogramma's aan in Barcelona en Malaga. Wil je graag een intensieve cursus Spaans volgen van een paar weken? Of liever een jaar studeren in Spanje? Bij EF is het mogelijk. Bekijk onze Spaanse studies en neem vandaag nog contact met ons op.

Studeren in Spanje

Gratis brochure

Zoek een programma

EF Taalreizen

EF Taalreizen

18-25 jaar
2-24 weken
Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 10 talen, 50 droombestemmingen en start elke maandag.
Bestemming: Spanje
Stad: BarcelonaMalaga
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25+ jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: Spanje
Stad: BarcelonaMalaga
EF Taalreizen

EF Taalreizen

10-18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: Spanje
Stad: BarcelonaMalaga
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16+ jaar
6, 9 of 11 maanden
Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.
Bestemming: Spanje
Stad: BarcelonaMalaga
EF Taalreizen

EF Taalreizen

50+ jaar
2-24 weken
Neem wat tijd voor jezelf met onze taalcursussen in het buitenland, speciaal ontworpen voor volwassenen van 50+. Geniet van gevarieerde lessen en activiteiten die speciaal op jouw interesses zijn afgestemd.
Bestemming: Spanje
Stad: Malaga

Waarom studeren in Spanje?

In de internationale wereld waarin we momenteel leven wordt het steeds belangrijker om meerdere talen te beheersen. Spaans is één van de meest gesproken talen ter wereld en Spaans spreken zou je daarom veel voordelen kunnen geven in de toekomst. Meer dan 400 miljoen mensen spreken Spaans!

Daarnaast zijn de Zuid-Amerikaanse en Spaanse culturen ook fascinerend en zeker absoluut de moeite waard om je in de taal én cultuur onder te laten dompelen.

Ben je op zoek naar een manier om een leerzame reis te combineren met een vakantie in de zon? Ben je van plan om een opleiding aan een universiteit in Spanje te doen? Heb je Spaans nodig voor je werk? Als je ervoor kiest om in het buitenland te studeren in Spanje, ben je verzekerd van taalcursussen van hoge kwaliteit in de leerrijke omgeving van EF en krijg je volop de kans om je Spaans te oefenen met je klasgenoten en de vriendelijke lokale bevolking.

Spaans studeren in Spanje - flexibel en gepersonaliseerd

Als je hebt besloten dat je wilt studeren in Spanje, dan heb je al een belangrijke stap gezet richting vloeiend Spaans spreken. Of je nu een heel jaar de tijd hebt of slechts enkele weken kan studeren in Spanje, je zal met meer vertrouwen de taal te spreken wanneer je weer naar huis gaat.

Onze studieprogramma's worden voor elke student op maat gemaakt, aan de hand van je doelen, huidige taalniveau en de beschikbare tijd die je hebt. Wil jij studeren in Spanje na mbo? Of voordat je aan de universiteit begint? Dat kan! Langere programma's in Spanje beginnen op meerdere momenten per jaar, terwijl kortere cursussen elke maandag starten. Met zoveel mogelijkheden kun je altijd studeren in Spanje, wanneer jou dat het beste uitkomt!

Jouw individueel ontworpen cursusprogramma geeft je genoeg tijd om je pas geleerde Spaanse vaardigheden op de proef te stellen in de straten van Barcelona of Malaga. Jij bepaalt de intensiteit van het leren en welke onderwerpen voor jou interessant zijn. Dit, en de vele andere attracties die Spanje te bieden heeft, vormen de basis voor een fantastische reis die ook nog leerzaam is!

Bereid je voor op een studie aan een Spaanse universiteit

Ga jij een minor, bachelor, of master doen op een Spaanse universiteit, maar twijfel je of je taalniveau goed genoeg is om je vakken succesvol te halen? Volg een taalcursus Spaans met EF en je zal uitstekend voorbereid aan je studie in Spanje beginnen!

Studeren aan de universiteit is voor iedereen een uitdaging, maar studeren aan de universiteit in Spanje is een nóg grotere uitdaging. Je taalvaardigheden zullen vooral op de proef worden gesteld wanneer je in contact komt met je klasgenoten, wanneer je deelneemt aan klassikale discussies en na de les. Daarom kan het een goed idee zijn om een voorbereidende cursus te volgen voor je studie aan de universiteit in Spanje. Zo raak je gewend aan het leven in Spanje en verbeter je ook je Spaanse taalvaardigheden. We helpen je om vertrouwd te raken met de toelatingscriteria voor universiteiten in Spanje, zodat je meer kans maakt om toegelaten te worden tot een Spaanse universiteit. Er zijn verschillende soorten voorbereidingscursussen en wij helpen je om de cursus te vinden die het beste bij je past.

Je hebt ook de mogelijkheid om het Spaanse taaldiploma DELE te halen als je in Spanje studeert bij EF. Dit diploma certificeert je kennis- en competentieniveau in het Spaans. Het diploma is belangrijk als je een opleiding aan een universiteit in Spanje wilt volgen of als je in een Spaanstalig land wilt werken.

Waarom studeren in Spanje met EF de juiste studiekeuze is

Een taal leren in het buitenland heeft veel positieve effecten. Studeren in Spanje zal je veel meer bijbrengen dan je ooit had kunnen denken. Niet alleen zul je jouw Spaans verbeteren en zul je klaar zijn voor jouw toekomst, maar je zult ook nieuwe vrienden van overal ter wereld maken, in contact komen met een nieuwe cultuur, nieuwe avonturen beleven, uit je comfortzone treden en persoonlijke groei doormaken.

Of je nu net begint met Spaans leren of je al voorbereidt op een carrière in Spanje, een studie in het buitenland biedt de ideale omstandigheden om Spaans te leren. Je krijgt hier een voorproefje van de Spaanse manier van leven en cultuur, en de lessen zijn vrijwel zeker leuker dan thuis. Er zijn cursussen voor beginners die voor het eerst Spaans willen leren, maar ook voor meer gevorderden.

Al deze elementen zullen ervoor zorgen dat je buitenlandse avontuur in Spanje een onvergetelijke en leerrijke ervaring wordt. Zie je jezelf al rondlopen in Barcelona of Malaga? Neem dan contact op met één van onze studiebegeleiders via 085 048 0900 of download de gratis brochure en ontvang alle informatie over studeren in Spanje met EF.

Veelgestelde vragen

Waar kun je in Spanje studeren?

Er zijn verschillende locaties om met EF te studeren in Spanje. Je kunt kiezen tussen onze bestemmingen: Barcelona en Malaga.

  • Ga naar kosmopolitisch Barcelona! Onze school in de Barcelonese wijk Eixample is een comfortabele leeromgeving vlakbij winkels, openbaar vervoer en entertainment. De architectuur van Barcelona is prachtig, kijk maar naar de Sagrada Familia, Casa Batlló en Casa Museu Gaudi. Naast de vele culturele en historische activiteiten is er ook een relaxte atmosfeer met leuke restaurantjes, palmbomen en een strand.
  • Of vertrek naar het zonnige Malaga! Wil je graag Spaans leren aan de Middellandse Zee? Dan kan je naar onze centraal gelegen school in Malaga, de grootste stad van de Costa del Sol. Malaga brengt je meer een vakantiegevoel met zon, zee en strand. Dit zorgt dan ook voor de goede mix van studeren en ontspannen.

Hoelang kun je het best Spaans studeren in Spanje?

Hoelang je het beste in Spanje Spaans kunt studeren hangt af van jouw situatie. Ben jij iemand die nog nooit Spaans heeft gestudeerd? Dan kun je het best een langere periode blijven. In een jaar kun je een enorme vooruitgang boeken met je Spaans.

Normaal gesproken zal je één niveau stijgen per zes weken. Als je minder tijd hebt kun je vanaf twee weken met EF op taalreis gaan in Spanje. Dit is de minimum tijdsperiode waarin je vooruitgang boekt. Omdat een taal leren geleidelijk aan gebeurt en geduld en tijd eist wordt het aangeraden om meerdere weken tot maanden Spaans te studeren om je echt helemaal in de taal én cultuur te kunnen onderdompelen.

Hoeveel kan studeren in Spanje kosten?

Afhankelijk van naar welke van onze bestemmingen je wilt gaan, zullen de kosten variëren. Over het algemeen zijn de kosten buiten de lessen relatief lager dan in Nederland. Eten is bijvoorbeeld goedkoper dan in Nederland en de prijzen voor accommodatie variëren afhankelijk van wat je zoekt.

De taalcursussen zelf verschillen in prijs afhankelijk van welke type taalcursus je kiest, hoelang je gaat en naar welke bestemming. Daarom is het moeilijk om een vaste prijs te geven. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, afgestemd op jouw wensen.

Hoe kan ik studeren in Spanje?

Voor studenten die een opleiding in Spanje willen volgen zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt naar Spanje via een uitwisselingsprogramma, via een beurs zoals Erasmus+, of door je op eigen initiatief in te schrijven voor een opleiding aan een universiteit, hogeschool of ander opleidingsinstituut..

Helaas komen niet alle studenten in aanmerking voor een uitwisselingsprogramma of beurs van Erasmus of andere (overheids)organisaties. Met EF kun je in Spanje een taalcursus volgens van enkele weken tot een jaar, om je zo voor te bereiden op een universitaire studie, om te werken in Spanje, of gewoon omdat je de taal graag wilt leren.

Waarom EF?

Vertrouwen

We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

Verbinden

Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

Personaliseren

Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

Bereiken

Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

Volledig EF

Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

Wereldwijd geaccrediteerd

Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.