Erasmus uitwisseling en EF

Een taaltest voor je inschrijvingsdossier, een taalcursus om zakelijk Engels te leren, of gewoonweg om de cultuur van de nieuwe bestemming al te leren kennen: EF helpt je bij alle voorbereidingen voor jouw Erasmus uitwisseling programma.

Op deze website vind je allerlei nuttige informatie om jouw Erasmus uitwisseling goed voor te bereiden. Kom je niet in aanmerking voor Erasmus? Dan biedt EF verschillende alternatieven om voor korte of lange termijn in het buitenland te studeren of stage te lopen.

Het Erasmus+ programma is een uitwisseling waarmee je in andere Europese landen kunt studeren.

Wat is Erasmus uitwisseling?

Het Erasmus uitwisselingsprogramma van de Europese Unie bevordert de samenwerking tussen Europese universiteiten en uitwisseling van studenten. Zo hebben studenten, na het succesvol afronden van hun eerste studiejaar, de kans om gedurende 3 tot 12 maanden een waardevolle ervaring op te doen aan een buitenlandse universiteit. Tegelijkertijd hebben studenten de mogelijkheid om hun eigen academische opleiding uit te breiden met professionele competenties, taalvaardigheden en culturele kennis en ervaringen. Op deze website vind je de voorwaarden van het programma, handige tips en trucs, informatie over de voorbereiding van de uitwisseling, Erasmusbeurs en over de verschillende alternatieven die EF biedt aan studenten en stagiair(e)s.

Hoe Erasmus voorbereiden?

Een studie in het buitenland vergt veel tijd en energie. Eerst moet je weten naar welke bestemming je wilt afreizen en wanneer dat mogelijk is. Daarna volg de aanvraagprocedure: formulieren invullen, taalcursus volgen en taaltest behalen, kennis opdoen van de cultuur in het land van bestemming. Geen paniek, want EF biedt op deze website een compleet overzicht van alle vereisten en voorwaarden, zodat jij in mum van tijd helemaal klaar bent voor jouw Erasmus uitwisseling!

Wat zijn alternatieven voor Erasmus?

Wil je graag naar het buitenland vertrekken, maar kom je niet in aanmerking voor een Erasmus uitwisseling? Ontdek dan de verschillende programma’s van EF! Zo kun je op uitwisseling, je voorbereiden op een Engelstalige master, een stage lopen in het buitenland of een taalcursus volgen – met EF reis je naar 50 bestemminen wereldwijd. Volg het uitwisselingsprogramma dat bij jouw dromen en ambities past, vertrek wanneer jij dat wil en beleef een onvergetelijke tijd in het buitenland!

Erasmus+ programma

Erasmus + (ook bekend als Erasmus plus) is het programma van de Europese Unie dat internationale uitwisselingen aanmoedigt. Op deze pagina gaan we in op de praktische details van het meest gekende Erasmus programma: dat voor studenten in het hoger onderwijs.

Voorbereiding Erasmus uitwisseling

Velen dromen ervan om een tijdje in het buitenland te studeren via een Erasmus uitwisseling. Het belangrijkste advies om die droom werkelijkheid te laten worden is simpel: ga er op tijd mee aan de slag.

Alternatieven voor Erasmus

Het Erasmus programma is helaas niet voor iedereen mogelijk. Je moet ver op voorhand beginnen plannen en kan niet altijd dezelfde vakken volgen als aan je thuisinstelling. Als je dit alles niet echt ziet zitten, zijn er gelukkig heel wat alternatieven.

Sinds 1965 is EF marktleider in internationaal onderwijs en het verzorgen van taalcursussen, uitwisselingsprogramma’s en studies in het buitenland. Door continu te investeren in onderzoek naar de beste leermethode en te blijven vernieuwen, staat EF wereldwijd bekend om haar kwalitatieve programma's en hebben wij miljoenen jongeren en volwassenen geholpen om hun dromen en doelen te verwezenlijken.

50

jaar ervaring in het internationaal onderwijs

26

lidmaatschappen bij internationale branche organisaties

400+

scholen en kantoren wereldwijd