GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 leukste zomerbestemmingen

10 leukste zomerbestemmingen

Het leven is mooi als de zon schijnt. Om jou klaar te stomen voor weer een onvergetelijke zomer hebben we een lijstje gemaakt van de leukste steden om de zomermaanden door te brengen. Van chique kustplaatsen tot bruisende wereldsteden, we hebben de tien plekken gevonden waar jij de leukste zomer ever kunt beleven!

1. Miami, Verenigde Staten

Wie droomt er niet van chillen in Miami Beach? Er zijn maar weinig steden op de wereld die kunnen tippen aan Miami, zeker in de zomer wanneer de nachten langer en de feestjes wilder zijn. Met haar prachtige stranden en een geweldig nachtleven is Miami een unieke stad. Het is zo glamorous als het er uit ziet op tv en zo divers als iedere andere grote stad. Als je geen zin hebt in drukte kun je naar het rustigere strand van Virginia Key, maar als je juist wil weten waarom Miami ook wel de ‘Magic City’ wordt genoemd moet je op South Beach zijn. Langs de Miami Beach Boardwalk rijd je zo naar Ocean Drive’s Art Deco District waar Noord- en Zuid-Amerika samen komen.

2. Barcelona, Spanje

Barcelona is een van de meest bekende kustplaatsen ter wereld, maar vergeet niet dat deze Stad (met hoofdletter S!) niet alleen maar goed is voor dagjes op het strand. Slenter rond in de zonnige Mediterraanse straatjes en maak een culinaire tour langs de tapas barretjes in het historische Ciutat Vella district. Geniet van het zonnetje in Park Güell of op de Tibidabo en zak daarna af naar Passeig del Born of Plaça de Sol, de populaire pleinen vlakbij alle cafés en clubs. En niet te vergeten, het strand. Perfect voor een early morning dip na een avondje uit.

3. Nice, Frankrijk

Barcelona is niet de enige mooie kustplaats in Europa. In Nice, een prachtige stad aan de zuidkust van Frankrijk, vind je ongerepte stranden en met palmbomen omlijnde boulevards. Vergeleken met glamourous steden als Cannes en Monaco is Nice meer laid-back, autentiek en een goede mix van de glamour van de Franse Rivièra en de traditionele Franse keuken en het strandleven. Het hart van de stad, de Promenade des Anglais, is zomers bezaaid met mensen die rond slenteren, hard lopen of simpelweg op een bankje genieten van het uitzicht.

4. Kaapstad, Zuid-Afrika

In Kaapstad vind je de ideale combinatie van prachtige natuur en een bruisend stadsleven. Vanaf de top van de Tafelberg heb je op een heldere zomerse dag een adembenemend uitzicht over dit pareltje. Kijk uit over de ruige kustlijn en het bruisende stadscentrum waar verkopers hun lokale waar aanbieden in St. George’s Mall en op Greenmarket Square. De witte stranden van Camps Bay bieden uitkomst als je zin hebt in een relax dagje. En vergeet niet een surf&turf gerecht te proberen in een van de restaurants aan het strand.

5. San Diego, Verenigde Staten

San Diego is gezegend met een scala aan prachige stranden en (bijna) het hele jaar mooi weer. Chillen op het wereldberoemde Mission Beach, rolschaatsen langs de boulevard, duiken naar de met opzet gezonken schepen van San Diego’s Wreck Alley, surfen op Pacific Beach of snorkelen langs de kust van La Jolla Shores – in San Diego verveel je je nooit. En na zo’n dag aan het strand kun je je tegoed doen aan het legendarische street food waar San Diego bekend om staat: van klassieke Amerikaanse hot dogs tot burgers en vis taco’s, deze lekkernijen zorgen ervoor dat je de hele nacht door kan. Tip: ga naar het Gaslamp Quarter voor een leuke avond uit.

6. Tamarindo, Costa Rica

Costa Rica staat op bijna iedere bucket list, en dat is niet voor niets. Het is er prachtig. Tamarindo ligt aan de Pacifische kust en heeft prachtige stranden, perfecte golven om te surfen en een bruisend nachtleven. Met de national parks vlakbij (vol met wilde dieren en prachtige natuur) heeft Tamarindo het allemaal. Parque Nacional Marino Las Baulas ligt naast Tamarindo en is dé plek om te chillen op het strand, te duiken en te helpen bij lokale projecten om de natuurlijke leefomgeving van schildpadden te behouden. Costa Rica is ook een hotspot voor avontuur: ziplinen, bungeejumpen en raften, het kan er allemaal.

7. Honolulu, Verenigde Staten

In Hawaii vind je misschien wel de mooiste landschappen van de wereld, en Honolulu is de perfecte stad van waaruit je de wonderschone eilandengroep kunt ontdekken. In de hoofdstad van Hawaii hangt een laid-back sfeer. Mensen gaan tijdens de lunch even surfen en het is heel normaal op slippers naar je werk te gaan. Het beroemde Waikiki Beach is vlak bij het bruisende Kalakaua Avenue, de hoofdstraat van Honolulu. Ga tijdens je bezoek aan Hawaii ook zeker de Diamond Head op, de vulkaan die langs de stad ligt, en maak een wandeling door de jungle naar de Manoa Falls. Verborgen stranden en baaien zoals Hanauma Bay zijn ook een must-see.

8. Rome, Italië

Je hebt echt niet persé strand nodig om een top zomer te hebben. Er zijn maar weinig dingen zo spectaculair als Rome in de zomer met een gelato  in je hand. Als je naar Rome gaat zijn een aantal dingen gegarandeerd: je hebt goed weer, het eten is onbeschrijflijk lekker en de wereldberoemde trekpleisters van de stad zullen enorme indruk op je maken. Deze stad ademt geschiedenis – van het Colosseum en de Spaanse Trappen tot het Pantheon, Rome is een openluchtmuseum dat je het best kunt bezoeken op een prachtige zomerdag.

9. Brighton, Verenigd Koninkrijk

Brighton is de capital of cool van Engeland, zelfs als het kwik stijgt. En ja, een paar weken per jaar is het echt mooi weer in het Verenigd Koninkrijk. Brighton staat bekend om de alternatieve sfeer. Je vindt er ontelbaar veel trendy boetiekjes, chicque barretjes en indie koffietentjes. Langs het bijna tien kilometer lange strand vind je gezellige barretjes, clubs en restaurants waar je na een lange zomerdag terecht kan voor een hapje, drankje en dansje. Leuk extraatje: Brighton is maar een uur van Londen, dus na een drukke dag in ‘The Big Smoke’ is de laid-back sfeer in Brighton een welkome afwisseling.

10. Bournemouth, Verenigd Koninkrijk

Bournemouth is de meest typisch Britse zomerbestemming. In dit plaatsje draait alles om het strand, en omdat in deze stad de zon het vaakst schijnt van heel Engeland, is bijna iedere dag in de zomer een stranddag. Het prachtige zandstrand is kilometers lang en de perfecte plek om de beroemde fish & chips of een lokaal geproduceerd ijsje te proberen. De stad staat verder bekend om de live muziek, en dankzij het hoge aantal studenten is het nachtleven van Bournemouth een van de bruisendste van heel Engeland.

Ga op reis met EF deze zomerOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden