GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om fan te zijn van San Diego

10 redenen om fan te zijn van San Diego

Een bezoek aan San Diego moet écht op je bucketlist staan. Dankzij het spectaculaire weer, het geweldige buitenleven, fantastische winkels en gerechten die er zó goed uitzien dat je net zoveel tijd kwijt bent aan het fotograferen ervan als aan het eten zelf, is deze Zuid-Californische stad een perfect voorbeeld van de coole Cali vibe waar we allemaal zo dol op zijn. Hieronder tien redenen om fan te zijn van de stad en er (minstens) een maand of twee te gaan wonen.

1. San Diego: elke dag een 10 voor het weer

Wie z’n koffer pakt voor San Diego, mag al z’n winterkleren thuislaten. Dankzij de lage luchtvochtigheid ’s zomers, de heerlijke winterzon en een van de zachtste temperaturen van de VS proberen de San Diegans zo veel buiten te zijn als maar mogelijk is. Iets wat concreet betekent dat ze gehoor geven aan de eeuwige lokroep van de kust…

2. De strandcultuur van San Diego

Jazeker: dankzij het uitstekende weer is het strand de perfecte plek om veel tijd door te brengen. En de stad snapt dat als geen ander. Dankzij de 115 kilometer lange kustlijn kun je hier alle soorten strand-entertainment vinden, van golfsurfen tot SUP’pen en kitesurfen.

3. Heerlijk eten in San Diego

Aangezien Mexico slechts 25 kilometer verderop ligt, weten restaurants in San Diego precies hoe ze jou in Mexicaanse sferen moeten brengen (denk aan vistaco’s, carne asada, mole, menudo, en eindeloos veel margarita’s). Ben je niet zo’n fan van la comida mexicana? Je vindt hier nog veel meer wereldkeukens. In San Diego kun je je smaakpapillen ook een enorm plezier doen met Aziatische, Midden-Oosterse en Italiaanse gerechten.

4. Speciaalbier en feestjes

Na zo’n heerlijk etentje heb je vast wel zin in een avondje uitgaan, nietwaar? Je zult al snel merken dat speciaalbier echt hip is in San Diego. Met meer dan 85 speciaalbierbrouwerijen is deze stad echt een van de grote spelers van Amerika. Maar wat voor drankje je ook bestelt, een mooi uitzicht zou natuurlijk de perfecte toevoeging zijn. Zoek daarom een plekje uit bij een van de vele dakterras-bars, die qua sfeer variëren van casual tot superchic.

5. De perfecte uitvalsbasis voor vervolgtripjes

Wil je na San Diego nog ergens anders heen? Je hebt mazzel: San Diego is een bruisende havenstad van waaruit cruises vertrekken naar Hawaï en andere eilanden in de Grote Oceaan. Deze stad ligt ook dicht bij Las Vegas, San Francisco en LA (‘dichtbij’ voor een groot land als de VS tenminste). Verder kun je op weekendtripjes bijvoorbeeld de wijnboerderijen van de San Diego County Wine Region bezoeken, of San Pasqual Valley en Ramona Valley ontdekken.

6. De Birch Aquarium

Zeebiologen-in-spé en andere zeeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Birch Aquarium in het Scripps Institution of Oceanography. Dit is een kleiner aquarium dan de beroemde mega-zeedierentuinen waar veel dierenliefhebbers tegenwoordig jeuk van krijgen. In het Birch Aquarium stuit je op haaien, zeepaartjes, kelpbossen en zie je de zeewetenschap in de praktijk terwijl onderzoekers uitvogelen hoe onze zee-ecosystemen reageren op klimaatverandering.

7. Super-Instagramwaardige zonsondergangen

Gewoon WAUW. De paarsige, blauwige, roze-achtige, oranjeachtige zonsondergangen in deze stad zijn elke seconde het bekijken waard. Pak je picknickspullen in en ga naar een van de beste uitzichtpunten van San Diego.  Ocean Pier, Crystal Pier en Coronado Beach zijn absolute aanraders.

8. Fantastisch kajakken en snorkelen

Ben je dol op kajakken? Of heb je het nog nooit geprobeerd, maar denk je dat het weleens iets voor jou zou kunnen zijn? Met zo’n lange kustlijn heeft San Diego uiteraard een paar geheime pareltjes die je absoluut moet bezoeken. Hulde voor bijvoorbeeld La Jolla Shores, waar je kunt kajakken door zeegrotten of snorkelen met (totaal ongevaarlijke) zwangere luipaardhaaien die naar het gebied trekken om daar te bevallen.

9. Creatieve stadsplanning

San Diego heeft een geweldige manier ontdekt om verwaarloosde oude panden in de stad een geweldige nieuwe bestemming te geven. Ga bijvoorbeeld naar SMARTS Farm om verse producten en bloemen te kopen en iets te leren over urban gardening, leen een hond om mee te spelen in de Quartyard, of neem een duik in het Waterfront Park.

10.Balboa Park

Gezien de meer dan 485 hectare groen, meer dan 15 musea en culturele instituten als de San Diego Zoo, de tuinen, een golfbaan, winkels en een replica van het Globe Theatre (ja, die van Shakespeare) heb je écht veel tijd nodig om Balboa Park goed te ontdekken. Het is immers veel groter dan Central Park in New York. De beste manier om door dit bekendste stadspark van San Diego te struinen? Op je gemak, ’s middags en met heel veel koffie binnen handbereik.

Ontdek zelf hoe vet San Diego is. Vraag onze gratis brochure aan.Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer