Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om van Vancouver te houden

10

In Vancouver geniet je het hele jaar door van buitenavonturen, lachende lokale bevolking en een locatie van wereldklasse. Maar dat is niet alles wat deze Canadese stad te bieden heeft. Dit is een stad waar we nooit genoeg van krijgen. Hier zijn slechts tien van de redenen waarom we van Vancouver houden.

1. Leefbaarheid in Vancouver

Vancouver wordt regelmatig opgenomen in verschillende rapporten waarin grote steden worden gerangschikt op basis van kwaliteit van leven. In de afgelopen jaren was Vancouver te vinden in de Economist Intelligence Unit en kwam het op de zesde plaats uit in een onderzoek dat een balans zoekt tussen misdaad, gezondheidszorg, politieke stabiliteit, levensstandaard en meer. Go Vancouver!

2. Vriendelijkheid in Vancouver

Een deel van die leefbaarheid moet gewoon te maken hebben met de heerlijk vriendelijke Vancouverites. Dit is een grote stad met een gemeenschapsgevoel, waar er over het algemeen een positieve sfeer in de lucht hangt. In Vancouver praat de lokale bevolking met je, zelfs chauffeurs van het openbaar vervoer, zodat je meteen weer op je gemak kunt chatten en je Engels kunt oefenen terwijl je bezig bent!

3. Stanley Park, Vancouver

Deze 1.000 hectare van groen is niet voor niets een must-see in Vancouver. Een openbaar park dat eruitziet alsof het uit een geheel andere wereld komt. Dit absolute geschenk aan de stad heeft een mix van verzorgde tuinen en wildernis. Ontdek de 10 kilometer lange zeedijk op de fiets en bewonder de skyline vanaf de overkant van het water. (Oh, en pas op voor de wasberen!)

4. Waterstad

Over water gesproken, Vancouver heeft er veel van. Of het nu bevroren is als sneeuw bovenop de nabijgelegen bergen, of de prachtige English Bay vult waar de stad de Stille Oceaan ontmoet. Deze prachtige baai is een zomerfavoriet, met een aantal stranden en baaien in het centrum om te relaxen of om naar de zonsondergang te kijken.

5. Vancouvereiland

Aan de overkant van het water van de hoofdstad barst het 460 kilometer lange Vancouver Island van de wildernis en wilde dieren. Denk aan orka’s, bultruggen, poema’s, zee- en rivierotters, grijze wolven, zeeleeuwen, elanden, herten en zelfs zwarte beren. Bent u een dierenliefhebber? Trakteer jezelf op een excursie om wilde dieren te spotten, of plan je bezoek zo dat het samenvalt met een van de vele natuurevenementen die het hele jaar door plaatsvinden.

6. Het buitenleven

Maar dieren in het wild is niet alles wat er te zien is. Vancouver is omgeven door bergen, meren, wandel- en mountainbikeroutes. Ga het water op om te peddelen, te duiken en te zwemmen. De winter brengt het ski- en snowboardseizoen (Whistler ligt op slechts twee uur rijden). En dit alles wordt geserveerd met mooi weer! De zomers zijn heet. De herfst brengt vurig gebladerte. De lente betovert met zijn bloemen en de winter, hoewel regenachtig, is niet zo intens koud als in andere delen van het land.

7. Unieke festivals

De meeste grote steden kunnen aanspraak maken op hun Pride-mars, Chinese nieuwjaarsfeesten of festivals. En Vancouver kan dat ook – en nog veel meer. Fotografen zullen dol zijn op het Capture Photography Festival. Vogelnerds zullen een kick krijgen van het Vancouver International Bird Festival. De inheemse cultuur wordt terecht gevierd in het Talking Stick Festival. Straatkunst krijgt zijn tijd in de zon via het Vancouver Mural Festival en filmmaken is bekeken door een andere lens op het Vancouver International Mountain Film Festival.

8. Gedenkwaardige openbare kunst

Geniet tijdens het wandelen van de gedenkwaardige, ironische en iconische openbare kunst. Terwijl je daar bent, vergeet dan niet om Digital Orca te zien, een gepixelde sculptuur van een orka midden in de sprong. En Girl in a Wetsuit, een knipoog naar The Little Mermaid in Denemarken. Er is ook een mus van 5,5 meter op het Olympic Village-plein, de A-maze-ing Laughter-groep van bronzen lachsculpturen en de neonlichtinstallatie die letterlijk vraagt: ‘Moet ik me zorgen maken’, versierd over een structuur die appartementen op de achtergrond omlijst.

9. Aquarium

Het Vancouver Aquarium is een van ’s werelds top tien aquaria, waar in meer dan 30 tentoonstellingen bezoekers meegenomen worden op een reis van het noordpoolgebied naar de tropen. Dierenliefhebbers kunnen een bezoek brengen en er zeker van zijn dat ze een goed doel steunen terwijl ze vergapen aan kwallen, otters, dolfijnen, zeehonden, haaien en zeeschildpadden. het aquarium richt zich op duurzaamheid en plastic afval en werkt met een programma aan de duurzaamheid van de zeevruchten in lokale restaurants.

10. Eten

Je kunt zeker zeggen dat Vancouver goed eten heeft. Ze kunnen verse zeevruchten kopen op 16 km van het centrum, naast producten uit nabijgelegen valleien. Kortom, dit is een stad waar eten van boer tot bord gaat, en het is gemakkelijk om veganistische opties te vinden. Wat is er te eten? Ten eerste is Chinatown in Vancouver echt om over naar huis te schrijven. Net als het enorme aanbod aan sushi-restaurants. Ook op het menu staat Jamaicaans, Ethiopisch, Libanees, Salvadoraans, Tunesisch, Frans, Spaans, Caribisch, veganistisch, gluten- en zuivelvrij.

Wil jij weten hoe je in Vancouver Engels kan studeren?Bestel een gratis brochure

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer