GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 superhelden-series om je Engels mee te verbeteren

10 superhelden-series om je Engels mee te verbeteren

Naast het leren van talen doe ik niets liever dan superheldenseries en superheldenfilms kijken. Waarom? Omdat ik zou willen dat ik met mijn gedachten spullen van de ene naar de andere kant van de kamer zou kunnen brengen, en zou willen dat ik mezelf zou kunnen teleporteren van A naar B (ik háát files). Denk jij er ook zo over? Lees dan vooral verder.

Dit zijn de tien beste superheldenseries om Engels mee te leren:

1. Titans

De serie Titans komt vers van stripuitgever DC Comics en is een duistere versie van de klassieke serie Teen Titans. Dick Grayson, de voormalige sidekick van Batman (en beter bekend als de eerste Robin) stuurt een chaotisch superheldentrio aan: de dappere Kory, de zichzelf steeds transformerende Gar/Beast Boy, en het spookachtige duivelskind Rachel/Raven. Samen gaan ze op pad om te ontdekken waarom er op hen gejaagd wordt en ondertussen bestrijden ze ook nog allerlei misdaden.

2. Daredevil

Deze donkere serie is veel beter dan de filmversie met Ben Affleck (sorry, Ben) en was de eerste Marvel-Netflix-samenwerking van de streamingdienst. Matt Murdock is een blinde, jonge advocaat die beseft dat hij superkrachten heeft. Die besluit hij in te zetten in de strijd tegen de georganiseerde misdaad in de wijk Hell’s Kitchen in Manhattan. Luister zeker goed naar het New Yorkse accent!

3. Heroes

Een oude, maar wel een gouden. In deze serie ontdekken gewone mensen dat ze superkrachten hebben en dat ze een wereldwijde ramp moeten zien te voorkomen. Na het eerste seizoen worden de verhaallijnen een beetje raar,  maar het blijft een leuke reeks om te zien met een multiculturele cast en veel verschillende Engelstalige accenten. Een aanrader dus.

4. The Flash

Toen werd bekendgemaakt dat een van DC Comics’ beroemdste helden een eigen serie kreeg, reageerden mensen sceptisch.  Het resultaat bleek echter geslaagd, met beroemde personages en heel veel superheldenactie. Ben je op zoek naar een programma met een duidelijke verhaallijn, en waar Amerikaans-Engels in wordt gesproken, dan kunnen we je deze serie van harte aanraden.

5. The Gifted

Houd je van X-Men, van Marvel Comics, dan zal je genieten van deze serie. Die vindt plaats nadat het superheldenteam op mysterieuze wijze is verdwenen, en andere mutanten er ineens alleen voorstaan. Tel daar een paar verwijzingen naar X-Men-personages van de afgelopen vijftig jaar bij op, plus een gemakkelijk te begrijpen script, en je hebt de perfecte superheldenserie.

6. Agents of S.H.I.E.L.D.

Het eerste Marvel-tv-programma, dat in eerste instantie mee surfte op het succes van de Avengers-film, draait om de geheime agenten van de undercoverorganisatie S.H.I.E.L.D., die zowel mét als tégen superhelden werken om de wereld te beschermen. Net zoals The Gifted is dit een heel toegankelijke serie met gemakkelijk taalgebruik (alhoewel er veel nepwetenschap in voorkomt, dus doe vooral niet je best om dat ook allemaal te leren).

7. Legion

Deze reeks draait om David Haller, die (SPOILER!) een mutant is met meerdere persoonlijkheden, die allemaal hun eigen superheldenkrachten hebben. De serie is gelinkt aan de wereld van de X-Men, maar niet officieel. Dankzij de unieke retromoderne vibe en de ingewikkelde personages – en een al even ingewikkeld script – is het een van de lastigere series van dit lijstje om te volgen. Perfect voor wie al een aardig mondje Engels spreekt!

8. Black Lightning

Jefferson Pierce is een gepensioneerde superheld die Black Lightning heet en in staat is om elektriciteit op te wekken. Hij moet weer aan de bak als een criminele bende het op zijn gemeenschap heeft gemunt. Deze serie is grappig, soap-achtig en gemakkelijk te volgen, aangezien het Engels dat wordt gesproken goed te begrijpen is.

9. Cloak & Dagger

Als je fan bent van coming-of-age-tienerdrama’s, dan is dit de perfecte superheldenversie daarvan. Tandy en Tyrone zijn middelbare scholieren in New Orleans die ontdekken dat ze een traumatische ervaring delen – en superkrachten hebben die juist lijnrecht tegenover elkaar staan. Lekker eng.

10. Supergirl

Deze serie, die inzoomt op het leven van Supermans nichtje Supergirl, liet veel te lang op zich wachten. Kara Zor-El beschermt de wereld tegen superkrachten en leidt tegelijkertijd een net zo spannend privéleven. Zoals de meeste programma’s in dit lijstje is het niet de ingewikkeldste serie om te volgen, dus uitstekend om Engels mee te leren. Je hoort ons dus niet klagen!

Ontdek de locatie die perfect bij jou past in onze gratis brochure!Bestel nu de gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer