GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen pareltjes op Vancouver Island

10 verborgen pareltjes op Vancouver Island

Van verbluffende, geheime stranden en verborgen stadstuinen tot watervallen met dieptes waar je in kunt springen en een regionale boerenmarkt met geiten op het dak (geen grap!), haal het meeste uit je tijd op Vancouver Island met onze selectie van de verborgen pareltjes van het eiland.

1. Gonzales Regional Hill Park

Voor een prachtig uitzicht over Victoria en de prachtige kustlijn van het eiland, ga je naar het kleine Gonzales Regional Hill Park. Dit kleine, vredige plekje aan de rand van de stad is het hoogste punt aan de zuidkust van Vancouver Island er staat een mooi, historisch observatoriumgebouw dat ooit een belangrijk weerstation was. Zoek een plekje op de trappen van het observatorium om het beste uitzicht te hebben als de zon ondergaat.

2. Bar Norcino

Een van de letterlijke verborgen pareltjes van Vancouver Island is Bar Norcino, je zult deze plek op geen enkele kaart van Victoria vinden. Om deze kleine en geheime cocktailbar te vinden, moet je naar Curious Cafe gaan en een van de barmannen vragen naar Bar Norcino. Ze nemen je mee naar de verborgen deur die ervoor zorgt dat deze, door het Verbodstijdperk geinspireerde speakeasy, weggestopt blijft van het publiek.

3. Sooke Potholes

Wandelingen worden heel bijzonder door de diepe, natuurlijke gaten in het kalksteen onder de Sooke rivier. Zorg dat je je zwemkleding meeneemt en koel af in het heldere water terwijl de rivier een kleine reeks watervallen creeert waardoor er prachtige natuurlijke poelen ontstaan, of spring van de kliffen in de diepe met water gevulde kuilen eronder. Je kan de Sooke Potholes vinden op ongeveer een uur rijden van Victoriane en is zeker een van de verborgen pareltjes.

4. Deep Bay Marine Field Station

De wateren rondom Vancouver Island zitten vol leven, van orka families en veel gewone zeehonden tot mosselen, oesters, krabben en zalm. Dit is de thuisbasis van enkele toonaangevende wetenschappelijke onderzoeksprojecten op het gebied van oceaanonderzoek. Het Deep Bay Marine Field Station bij Bowser is een werkend onderzoeksstation dat ook open is voor het publiek. Dat betekent dat je de wetenschappers kunt ontmoeten, enkele van de onderwaterwezens in hun tanks van dichtbij kunt zien en meer te weten kunt komen over het leven in de zee.

5. Old Country Market

Als je in Nanaimo bent, volg dan de kust en een beetje verder tot Coombs voor een van de beste boerenmarkten van Vancouver Island. De Old Country Market is uitgegroeid van een kleine fruitkraam aan de kant van de weg tot een grote en rustieke verzameling winkels en eetgelegenheden met de producten van de regio. Oh, en om nog iets extra’s toe te voegen aan de rustieke sfeer, je zult vaak geiten zien grazen op het met gras begroeide dak van de markt.

6. Fan-Tan Alley

Als je in Victoria bent ga dan naar Fan-Tan Alley in Chinatown. Deze historische en super smalle straat (de smalste van Canada) was oorspronkelijk gevuld met gokhuizen en het staat nu vol met kleine winkeltjes die kleding en sieraden verkopen, kunstgalerijen, Chinese cafes en restaurants.

7. Abkhazi Garden

Weggestopt in het hart van Victoria en goed verborgen van de straat, vind je een rustige oase namelijk, de Abchazi-tuin. Als de prachtige tuinen vol met bedreigde Garry-eiken, Japanse esdoorns en bedden met kleurrijke alpenbloemen niet genoeg waren om je te verleiden om de Abkhazi Garden te bezoeken, verdient de vintage theesalon waar afternoontea wordt geserveerd in het erfgoedhuis zeker een plaats op je ‘must-visit’ lijst.

8. Hey Happy

Of je nu van lattes houdt, een cappucino wilt of zin hebt in een flat white, een van de beste plekken om kwaliteitskoffie te vinden in Victoria is Hey Happy. Dit hippe cafe is gepassioneerd door koffie en al zijn complexiteiten. Ze werken samen met verschillende lokale bedrijven om klanten de meest verse o’joe te bieden. Heb je trek? Er zijn genoeg snacks zoals, gebak, yoghurt of sandwiches. Wat heerlijk is naast je koffie.

9. Mystic Beach

Mystic Beach is een van de beste geheime kustplekken aan de zuidwestkust van het eiland. Dit strand ligt aan het Juan de Fuca – wandelpad, op 45 minuten wandelen van de parkeerplaats aan het begin van het pad, waardoor Mystic’s zandige oevers, touwschommel en kleine waterval relatief publieksvrij zijn.

10. Sidney-By-The-Sea

Deze schilderachtige kleine badplaats is een geweldige plek om een paar dagen door te brengen voor een net iets andere ervaring op Vancouver Island. Deze stad, die gevuld is met kleine restaurants, winkels en cafes, heeft iedereen enorm veel te bieden. Sidney-By-The-Sea staat bekend om zijn vele historische en moderne boekhandels. Ook is Gulf Island dichtbij en als je een peddel pakt kan je dit prachtige stuk kust per kajak verkennen!

Ontdek de verborgen pareltjes van Vancouver IslandOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 12 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer