Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 dingen die je absoluut moet doen op Vancouver Island

10 dingen die je absoluut moet doen op Vancouver Island

Victoria, een stad het zuiden van Vancouver Island, is wat minder bekend dan een paar andere Canadese bestemmingen. Desondanks weten elk jaar 4 miljoen toeristen Victoria wel degelijk te vinden om van de prachtige uitzichten te genieten, de historische plekken te bekijken en te eten en drinken en de vele hippe bars en restaurants.

Op “The Island”, zoals de inwoners het noemen, zijn eindeloos veel dingen te doen. Hieronder een lijst van de must-sees op Vancouver Island, om je een idee te geven van alles wat de West-Canadese kust te bieden heeft.

  1. The Inner Harbor

Victoria was ooit een belangrijke havenstad. Nog steeds heeft het een levendig havengebied met onder meer watervliegtuigen, veerboten en toeristenboten. Het meest centrale punt is de Inner Harbor, waar je ook veel beroemde bezienswaardigheden vindt, zoals het bekende Empress Hotel. Dat is meer dan honderd jaar oud en daarmee een van de oudste hotels van Victoria. Dit chateau-achtige luxehotel heeft al vele beroemdheden en royalty te logeren gehad en is absoluut een bezoek waard.

Een andere beroemde bezienswaardigheid is het BC Parliament-gebouw. Dit indrukwekkende pand stamt uit 1879 en huisvest de provinciale overheid. ’s Nachts wordt het gebouw zo mooi verlicht, dat het lijkt te stralen.

  1. Dallas Road en Ogden Point Breakwater

Victoria ligt op het zuidelijke puntje van Vancouver Island. Dit biedt op zijn beurt prachtig uitzicht op de oceaan met in de verte de Olympic Mountains in de Amerikaanse staat Washington. De straat die langs deze kust loopt, heet Dallas Road en heeft onder meer geweldige wandelpaden en trappen naar het strand waar toeristen en locals van het uitzicht genieten. De weg eindigt bij Ogden Point Breakwater, waar je op een soort brug een stuk het water op kunt lopen. De ideale plek om foto’s te maken en soms zelfs otters, zeehonden en zelfs walvissen kunt spotten!

  1. Beacon Hill Park

Dit tachtig hectare grote park in het zuiden van Victoria is een van de plekken in de stad die je gezien móet hebben! Het park is opgedeeld in verschillende gebieden en herbergt enorm veel lokale flora en fauna. Bij de vele grasvelden, bossen en vijvers wonen onder meer reigers, schildpadden, otters en lokale uilen en vogels.

Verder vind je hier een waterpark, tennisbanen en een kinderboerderij die zowel voor kinderen als voor volwassenen fantastisch is. Bij de ingang van het park vind je de op drie na grootste totempaal ter wereld, als ode aan het lokale Songhees-volk. De hele zomer lang kun je hier bovendien concerten, filmavonden en andere evenementen bijwonen.

  1. Kajakken/SUP’pen bij Willow’s Beach

Aan prachtige stranden geen gebrek in Victoria, maar Willow’s Beach is waarschijnlijk de allermooiste. Dankzij natuurlijke rotsformaties is dit strand afgeschermd van de open zee: een ideale plek om even tot rust te komen terwijl je toch in de stad bent. Speel spelletjes op het strand, ga hardlopen in het nabijgelegen park of geniet van de ouderwetse snackkraam bij de ingang. Als je de omgeving echt goed wilt ontdekken, ga je kajakkend of SUP’pend het water op om op die unieke manier te genieten van de oceaan.

  1. Walvissen spotten in de Salish Sea

Op Vancouver Island vind je veel geweldige diersoorten, maar geen enkel type dier is natuurlijk zo majestueus en zo veel vereerd als de lokale walvispopulatie. De regio staat bekend om z’n orka’s, maar er zwemmen hier ook bijvoorbeeld bultruggen, grijze walvissen en verschillende soorten bruinvissen rond. Vaar met een razendsnelle, luxe catamaran of juist met een klein zodiacbootje over zee om een van de bijzonderste schepsels van de planeet in z’n natuurlijke habitat te zien.

  1. Fan Tan Alley

Fan Tan Alley is een oude goklocatie, die is omgebouwd tot een levendige toeristenbestemming met winkeltjes, tentoonstellingen, appartementen en kantoren. Dit is tevens de smalste straat van Canada: Fan Tan Alley is op een bepaald punt maar 90 centimeter breed.

  1. Goldstream National Park Trestle en de Salmon Run

Op slechts een korte rit van Victoria vind je het door de overheid beschermde Goldstream National Park. Je hebt hier veel kampeerplekken en wandelpaden, maar de meeste bezoekers komen naar dit park om de oude, verlaten treinrails te bekijken, een selfie te nemen en van de omgeving te genieten.

Als je eind oktober of begin december naar Goldstream gaat, kun je het bizarre natuurfenomeen van de ‘Salmon Run’ bekijken. Aanschouw hele scholen zalm die vanuit de oceaan tegen de stroom in zwemmen naar hun geboorteplaats, om daar een nieuwe generatie voort te brengen. Dit schouwspel is fantastisch om te zien en er worden regelmatig leerzame presentaties gegeven om er nog meer over te weten te komen.

  1. East Sooke Provincial Park

Nog een natuurpark op een korte autorit van Victoria. In plaats van indrukwekkend hoge bomen en heel dichtgegroeide bossen vind je hier juist gigantisch weidse uitzichten over de oceaan. East Sooke Park heeft veel wandelpaden, maar de beroemdste is het Juan de Fuca-pad. Deze route volgt de kust en je loopt op slechts een paar meter van de zee! Neem je camera en lunchpakket mee en let goed op zodat je in het water zeehonden en walvissen kunt spotten.

  1. Een roadtrip naar Tofino

Victoria is weliswaar de grootste stad van het eiland, maar je vindt verspreid over Vancouver Island nog veel meer fantastische bestemmingen. Je kunt “up-island” rijden, zoals de locals “naar het noorden rijden” noemen, naar een paar wereldberoemde plekken als Nanaimo en Comox. Geen enkel stadje is echter zo beroemd als Tofino, een prachtig kustplaatje, beschermd door een eilandengroep.

Deze bestemming staat bekend om z’n prachtige uitzicht, surfplekken, warmwaterbronnen en avontuurlijk toerisme. Logeer in stijl in een luxueuze resort, of doe je budget een plezier en slaap in een hostel waar je ook nog eens coole nieuwe mensen ontmoet. Tofino mag je echt niet missen!

  1. Ontdek de Gulf-eilanden

Als je de veerboot van Vancouver naar Victoria neemt, vaar je langs een eilandengroep die de Southern Gulf Islands heten. Het lijkt behoorlijk afgelegen en eenzaam om daar te wonen. Op de eilanden hangt echter een levendige sfeer met een rijke geschiedenis, gezellige lokale gemeenschappen en veel cultuur. Ook kun je er genieten van exotische natuur.

Saltspring Island is het grootste en populairste eiland van deze groep. ’s Zomers vind je hier elke zaterdag een beroemde markt. Daarnaast zijn ook Hornby Island en Galiano Island populaire bestemmingen. Pak de veerboot naar een van deze bestemmingen en ontdek de verborgen juweeltjes van elk eiland. Denk aan onopvallende toprestaurants, geheime zwemplekken en afgelegen wandelpaden midden in de natuur. Vancouver Island is echt niet het enige eiland dat een bezoek waard is…

Ontdek Vancouver met EFVraag hier je gratis brochure aan

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen