GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 reizen om voor je dertigste te maken

10 reizen om voor je dertigste te maken

Als je jong bent, is het nog gemakkelijk om alles uit je handen te laten vallen om de wereld te gaan ontdekken. Als je nog studeert, is er zelfs geen betere manier om je (lange) vakanties door te brengen. Aangezien elk continent bomvol staat met adembenemende en spannende plekken om te ontdekken, kan het best lastig zijn om een bestemming uit te kiezen. Om je te helpen met bepalen waar je volgende reis naartoe moet gaan, hebben we – met enige moeite – een lijst opgesteld van tien bestemmingen die je simpelweg MOET zien voordat je dertig wordt en, nou ja, oud wordt. Voeg ze toe aan je bucketlist. Nu.

1. LONDEN, GROOT-BRITTANNIË
De London Eye, Big Ben, Tower of London, Buckingham Palace, Oxford Street, Notting Hill, Brick Lane… Van de toeristische trekpleisters tot de superhippe plekken: Londen is een geweldige bestemming als je alleen maar geweldige dingen wilt zien. Bezichtig eerst alle bezienswaardigheden op het moordende tempo dat alleen een twintiger kan bijhouden. Als je die eenmaal hebt gezien en je wat foto’s van jou met een Queen’s Guard op Instagram hebt gezet, mag je jezelf trakteren op een shopsessie van wereldklasse in Oxford Street (en de nabijgelegen Regent Street) en ga je naar de fantastische eetgelegenheden en coole bars in Oost-Londen (Brick Lane, Hoxton Square, Shoreditch enzovoorts.)

2. PARIJS, FRANKRIJK
De Stad van de Liefde is niet alleen geschikt voor stelletjes om langs de oever van de Seine te slenteren, maar ook de plek waar je helemaal los kunt gaan. Eet je eigen lichaamsgewicht aan overheerlijke kaas, verse baguettes en kleurrijke macarons terwijl je de prachtige architectuur en kunst aanschouwt die de stad te bieden heeft. Van het beklimmen van de Eiffeltoren tot het ontdekken van de exposities in het Louvre en de knusse steegjes in de Marais: Parijs heeft je altijd iets nieuws, spannends en –jawel – lekkers te bieden. Dompel jezelf daarom onder in deze stad en eet jezelf een slag in de rondte. De dag dat je huisarts je vertelt dat je minder kaas moet eten, komt namelijk snel genoeg na je dertigste verjaardag.

3. TOKIO, JAPAN
Waarom? Omdat geen plek in de wereld zo gek is als Tokio. De hoofdstad van Japan is de enige bestemming met een bizarre combinatie van kersenbloesembomen, Harajuku-meisjes, robotcafés en ongelooflijk veel stijl en charme. Tokio is absoluut een stad die je moet bezoeken voordat al je vrienden baby’s krijgen en gewóón gaan doen.

4. NEW YORK, VERENIGDE STATEN
New York is dé plek voor shopaholics. Tussen warenhuis Macy’s en de designerwinkels aan 5th Avenue kun je shoppen tot de bodem van je bankrekening in zicht is. Waarom zou je je druk maken om je huur of hypotheek? Je bent nog niet eens dertig! Ga daarna naar een Broadway-show en bekijk de stad vanaf twee van de mooiste plekken: van boven op het Empire State Building en van onderaf op Times Square, waar de neonlichten ‘s avonds schitteren. En hebben we het geweldige eten en de overvloed aan bars al genoemd (alsof je nog een reden nodig hebt om erheen te gaan)?

5. SAN DIEGO, VERENIGDE STATEN
Daarnaast moet je ook gewoon relaxen en genieten van je jaren als twintiger voordat je een dertiger wordt en de verantwoordelijkheden zich opstapelen, nietwaar? En waar kun je dat nou beter doen dan in de thuishaven van het laid-back-leven: San Diego? Ontspan op het strand of aan het water, leer surfen, suppen of geniet gewoon van de zon terwijl je je favoriete boek leest of naar Spotify luistert. Zodra je honger krijgt, ga je naar een van de wereldberoemde foodtrucks en eet je net zoveel vistaco’s tot je geen pap meer kunt zeggen.

6. KAAPSTAD, ZUID-AFRIKA
Van de hoge Tafelberg die over het bruisende V&A Waterfront uitkijkt tot de pinguïns op Boulders Beach en de walvissen en haaien voor de kust: Kaapstad is zo’n bestemming die je simpelweg niet anders dan ‘op elk vlak geweldig’ kunt noemen. Vanaf hier vlieg je ook zo naar de mooiste safariplekken van Afrika, dus blijf een paar dagen extra om leeuwen en olifanten te spotten op de savanne. Safarivakanties leveren levenslange herinneringen op en hoe eerder je gaat, hoe langer je daarvan kunt genieten! Dat is toch logisch?

7. VANCOUVER, CANADA
Als koning van het buitenleven heeft Vancouver bijna té veel keuze op het gebied van epische activiteiten. Ga skiën op de superpistes in Whistler, spot walvissen op open zee of ga mountainbiken en hiken in de mooie bergen rondom de stad: gewoon om even bij te komen en te ontdekken wat Moeder Natuur ook alweer te bieden heeft. Dat is veel makkelijker om te doen als je nog jong, sterk en een tikje roekeloos bent (je weet wel: net roekeloos genoeg om die bungeejump te maken die je na je dertigste niet meer durft).

8. DUBLIN, IERLAND
Ga naar de Emerald Isle voor een zoektocht naar de goede oude Ierse ‘Craic’: de humor die net zo droog is als het wereldberoemde Guinness-beer dat nog altijd in dezelfde brouwerij wordt geproduceerd. In de cafés vind je hier overal het beroemde Ierse bier, mooie muziek en waarschijnlijk de vriendelijkste mensen die je ooit zult ontmoeten. Dublin is de perfecte keuze voor een vrolijk, zorgeloos weekend met vrienden.

9. ROME, ITALIË
Rome weet het prachtige Italiaanse weer te combineren met culturele en historische ervaringen – oh, en met misschien wel het lekkerste eten ter wereld. Zet je zonnebril op, huur een scooter en reis door de tijd als je door de stad langs het Colosseum, het Vaticaan en het Pantheon rijdt. En sluit daarna aan in de wachtrij voor een pizza. Geniet tijdens je avonden in de Eeuwige Stad niet alleen van die pizza, maar ook van de pasta, tiramisu en het ijs. En vergeet niet: je kunt deze stad het beste van je bucketlist afstrepen als je nog het jeugdige metabolisme hebt dat dagenlang pizza eten wel aankan.

10. RIO, BRAZILIË
Rio staat barstensvol toeristische trekpleisters die wel een bezoekje waard zijn, van het Copacabana-strand en de Suikerbroodberg tot het beeld van Christus de Verlosser dat de wacht houdt boven de stad. Maar weet je wat Rio de Janeiro nou echt zo aantrekkelijk maakt? De sfeer en de mensen; de muziek en het dansen. Dit is dé plek om acceptabele bedtijden te vergeten en gewoon te feesten tot de zon weer opkomt. Ga erheen in het carnavalsseizoen om een van de geweldigste (en kleurrijkste) feesten ter wereld te ervaren.

Ontdek de locatie die perfect bij jou past in onze gratis brochure!Bestel nu de gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer