GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 redenen om Italiaans te leren

5 redenen om Italiaans te leren

Italianen leven praktisch in elke hoek van de wereld. Als je vriendschappen wilt sluiten met mensen in een van de mooiste en meest bezochte landen ter wereld, dan is Italiaans leren misschien wel de perfecte keuze voor jou. En wie wil er nu niet alle gebaren kennen die de Italiaanse taal kenmerken?

Als ik je nog niet overtuigd heb, laat me dan nog een paar andere redenen noemen waarom je Italiaans zou moeten leren.

1. De locatie

Italië is een bestemming die geen introductie nodig heeft. Het is vrij moeilijk een land te vinden dat net zo veelzijdig en divers is. Italië is het vijfde meest bezochte land ter wereld en ontvangt jaarlijks zo’n 46 miljoen buitenlandse bezoekers. Ook is het de thuisbasis van meer UNESCO-werelderfgoed locaties dan elk ander land ter wereld. Italië heeft dus veel te bieden: oude ruïnes, prachtige musea, geweldige stranden en prachtige natuur.

Het land is de thuisbasis van adembenemende steden als Rome, Venetië, Florence en mooie zuidelijke steden als Amalfi, Ravello, Sorrento en Positano. Je zult je nooit vervelen in Italië; in elke regio liggen verrassingen klaar om ontdekt en geliefd te worden.

2. Het eten

Italiaans leren is het perfecte excuus zijn om vertrouwd te raken met het Italiaanse menu en indruk te maken op je vrienden en familie bij het bestellen in een restaurant. Zoals we allemaal weten: Italië is het meest bekend om zijn keuken en is de thuisbasis van pizza, pasta, pesto, ragù en gelato. Italiaanse chef-koks vertrouwen vooral op de kwaliteit van de ingrediënten, niet op een uitgebreide bereiding.

Ingrediënten en gerechten variëren per regio: vooral tussen het noorden en het zuiden. Dit maakt het Italiaanse eten zo ongelooflijk rijk en gevarieerd. Door Italiaans te leren ga je begrijpen wat je eet. Dus als je gelukt hebt maak je Italiaanse vrienden waarbij je thuis wordt uitgenodigd voor een echte huisgemaakte maaltijd door hun oma’s !

3. Het is de taal van de liefde, muziek en kunst

Zoals Julia Roberts in de film ‘Eat, Pray, Love‘ zegt: “Geen enkele taal was ooit beter gewijd aan het uitdrukken van menselijke emoties”. De ritmische verdeling van medeklinkers en klinkers draagt bij aan het uitgesproken zangerige geluid. Hierdoor wordt vaak gezegd dat het Italiaans van nature als zang klinkt.

Door Italiaans te leren kan je het meesterwerk Divina Commedia van Dante Alighieri lezen én de woorden van de traditionele opera van Pavarotti begrijpen. Maar je hoeft geen groot fan te zijn van klassieke muziek en opera. Tenslotte kennen we allemaal minstens één componist van Italiaanse afkomst. De Italiaanse identiteit manifesteert zich in kunst en muziek. Met verbazingwekkende galerijen, prachtige monumenten en iconische beeldhouwwerken en theaters.

4. De mensen

Laten we eerlijk zijn, Italië is ook de moeite waard dankzij de inwoners. Italianen zijn luidruchtig, geobsedeerd door eten, vriendelijk en spreken met gebaren. De Italiaanse cultuur is gebaseerd op het belang van familie en liefde. Daarom kun je altijd rekenen op je Italiaanse vrienden. Ze zijn erg extravert, dus het is heel gemakkelijk om een vriendschap met hen op te bouwen. Dit geeft je de kans om jouw Italiaans te oefenen in de best mogelijke omgeving.

Ook geeft het leren van Italiaans je een voorsprong bij het leren van andere Romaanse talen zoals Spaans, Portugees en Frans. De woordenschat van de Italiaanse taal ligt het dichtst bij de Franse woordenschat. De grammatica ligt eigenlijk dichter bij het Engels.

5. Il dolce far niente

Italiaans leren betekent jezelf onderdompelen in de cultuur. Een van de belangrijkste aspecten van de Italiaanse cultuur is genieten van de “dolce far niente”. Dat betekent; hoe mooi het kan zijn om niets te doen.

De Italiaanse cultuur gaat over het genieten van het leven. Dingen zoals koffie drinken en praten met mensen die naast je zitten. Rondlopen in de stad terwijl je een gelato eet en je afvraagt hoe mooi het leven is. Dit zijn slechts twee van de vele voorbeelden van zoete Italiaanse ‘luiheid’.

Het vermogen om je in een andere taal uit te drukken en te begrijpen wat anderen tegen je zeggen, opent vele nieuwe deuren. Italiaans leren gaat niet alleen over het toevoegen van een nieuwe taal aan je CV. Maar ook het ontdekken van de rijke cultuur en schoonheid van Italië en alles wat het land te bieden heeft.

Leer Italiaans met onsVraag onze gratis brochure aan
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer