GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 manieren om het succes van uw kind te bevorderen

5 manieren om het succes van uw kind te bevorderen

Elke ouder hoopt dat hun kind een succesvol leven zal leiden. We bedoelen natuurlijk het opbouwen van goede relaties en een hecht gezin. Maar natuurlijk ook op het vlak van school en carrière.

In het komende decennium zullen veel industrieën transformeren door automatisering. Aangezien robots en algoritmen de overgrote meerderheid van de taken overnemen, zullen vaardigheden zoals creativiteit, aanpassingsvermogen en emotionele intelligentie essentieel worden voor succes.

Maar hoe ontwikkel je deze vaardigheden in jouw kind? Hoe bereid je je kind voor om succesvol te worden?

1.Daag ze uit (en uzelf)

Hoe graag de ouders het ook zouden willen, de wereld van morgen ziet er radicaal anders uit. Hierdoor zal een kind waarschijnlijk het leven  niet op exact dezelfde manier ervaren als zijn ouders. Door de veranderende wereld moeten ouders out of the box kunnen denken. Want keuzes van vandaag zullen het leven van hun kind bepalen in de toekomst.

Hoewel formeel onderwijs belangrijk blijft voor de meeste loopbanen, zal het net zo belangrijk worden om verder te kijken. Het vermogen om dingen te onthouden zal niet genoeg zijn in een wereld waar technologie dit veel beter kan dan mensen. Volgens een rapport van het World Economic Forum zullen naar schatting 5 miljoen banen verloren gaan in de komende jaren. Op de meeste gebieden zal het vermogen om creatief te denken en voortdurend te leren van essentieel belang worden.

Een creatieve en flexibele manier van denken ontwikkel je door je horizon te verbreden en nieuwe dingen te blijven leren. Als je zelf nooit in het buitenland gestudeerd heeft, overweeg dan om je kind wel deze kans te geven. Als je nooit hebt gewerkt of vrijwilligerswerk hebt gedaan in een land met een andere cultuur, neem dan de sprong en stel het aan je kind voor. Respecteer de unieke interesses van jouw kind en daag ze uit met de mogelijkheden die hen zullen voorbereiden op de toekomst.

2.Leer ze om zich aan te passen

Ervaringen die jouw kind buiten hun comfortzone plaatsen, zullen hen klaarstomen voor de toekomst. Praktisch gezien stelt flexibel zijn jongeren in staat om carrière te maken zonder grenzen of limieten. De beste werkplekken en teams van de toekomst zullen losser, meer afgelegen en flexibeler zijn. Vooral in vergelijking met alles wat we persoonlijk in het verleden ervaren hebben. Juist daarom hebben we de best voorbereidde en meest flexibele arbeidskrachten nodig.

Intellectueel en flexibel zijn bevordert mentale flexibiliteit en zelfvertrouwen, evenals een bereidheid om te leren. Jon Williams is Joint Global Leader, mens en organisatie bij PwC. Hij moedigt jongeren in feite aan om zichzelf te zien als “een bundel van vaardigheden en capaciteiten en niet een bepaalde rol of beroep”.

Een van de meest effectieve manieren om het aanpassingsvermogen van je kind te ontwikkelen is door ze te laten studeren of werken in het buitenland. Leven in een nieuwe stad, nieuwe vrienden laten maken en een nieuwe cultuur te laten ontdekken. Deze ervaringen creëren een gevoel van openheid dat hen goed van pas zal komen.

3.Help ze verbinding maken

Wat de meest succesvolle wetenschappers, zakenmensen en artiesten zo speciaal maakt, is hun vermogen om over grenzen heen te denken. Wereldwijde problemen vereisen wereldwijde oplossingen en de leiders van morgen zullen nog emotioneler, socialer en cultureel-intelligenter moeten zijn. David Deming, universitair hoofddocent onderwijs en economie aan de universiteit van Harvard, wijst op nog een andere reden waarom soft skills in de toekomst nog belangrijker zullen zijn. Nu zoveel banen geautomatiseerd worden, wordt het steeds belangrijker om technische kennis te combineren met geavanceerde sociale vaardigheden.

Reizen is een prachtige manier om een ​​gevoel van verbondenheid te bevorderen en geavanceerde sociale vaardigheden te ontwikkelen. Maar studeren of werken in het buitenland is altijd beter. Het geeft je kind een diepgaande kennis en ervaring die een korte rondleiding niet kan hebben. Het geeft ze ook de mogelijkheid om de lokale taal te leren. Het meest effectieve hulpmiddel bij het bouwen van bruggen naar nieuwe culturen en nieuwe manieren van denken.

4.Hecht waarde aan talen

Studies hebben aangetoond dat mensen die twee of meer talen spreken, ook beschikken over meer mentale flexibiliteit en veerkracht. Met de verwachting dat veel kinderen die vandaag geboren worden ongeveer 100 jaar zullen leven, is het belangrijker dan ooit om de geest jong te houden.

Maar vaardigheden in vreemde talen bieden meer dan dat. Het vermogen om effectief en op een natuurlijke manier met mensen uit verschillende hoeken van de wereld te communiceren. Aangezien Engels wereldwijd dé taal is van het zakendoen, zou het prioriteit moeten zijn om ervoor te zorgen dat jouw kind deze taal leert. Engels wordt gesproken in 100 landen door naar schatting 1,5 miljard mensen en zal waarschijnlijk een van de belangrijkste talen blijven in de komende decennia. Van wetenschap en geneeskunde tot wetgeving en bedrijfsleven. Een sterke beheersing van de Engelse taal is essentieel voor succes. Een vroege start is minder belangrijk dan een voortdurende toewijding om het te leren. Idealiter in een Engelstalig land waar een onderdompeling in de taal tot wonderen kan leiden.

5.Wees enthousiast over hun prestaties

Ouders moeten verandering omarmen en groei vieren. Dit zijn essentiële componenten van het toekomstige succes van jouw kind. Ervoor zorgen dat kinderen het goed doen op school en studeren aan een goede universiteit zijn beide belangrijk. Maar ook verder kijken dan het voor de hand liggende en ze begeleiden in een snel veranderende wereld waarin creativiteit, aanpassingsvermogen, emotionele intelligentie en interculturele vaardigheden belangrijker zullen zijn dan ooit.

Gun jouw kind de wereld - geef ze een taalreis.Meer informatie
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer